Събират закъснели вноски с шамари в Смолян

Разследват представители на фирма за бързи кредити за насилие
15 фев 2017 14:20,
9
Събират закъснели вноски с шамари в Смолян
Снимка: архив Булфото

Районната прокуратура вСмолян извършва проверка за действията на служители на фирма за бързи кредити по повод подаден сигнал за упражнено насилие спрямо техен длъжник.

На 17-и септември 2016 г. трима мъже, представители на фирма за бързи кредити, потърсили 51-годишен мъж от Смолян, който забавил плащане по последната си вноска от изтеглен заем. За да напомнят на задлъжнелия човек за забавянето му, тримата го наобиколили и го наплюли, след което получили обещание от него, че ще се издължи.

Оказва се, че това не било достатъчно, защото малко по-късно го пресрещнали пред дома му, където един от представителите на фирмата му ударил и два шамара. 

По случая е подаден сигнал в районното управление. След извършена проверка на един от извършителите е наложено административно наказание - глоба от 100 лева. Материалите по делото не били докладвани в прокуратурата.

С решение от 9 февруари 2017 г. съдът отменя административната санкция, след обжалване на един от извършителите. Районната прокуратура изисква всички материали, касаещи случая, като е образувано досъдебно производство за извършено престъпление - опит за изнудване, придружен с причиняване на лека телесна повреда, предава "Труд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Дедовия преди 7 години
Умни пичове, при два шамара и то недоказуеми наказанието е точно административно!
6
0
 
5
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Тук има един друг момент който всички пропускате. Този, който е решил да наложи административно наказание (подписал го е някой) следва да влезе в затвора. Деянието му е с изключителна обществена опасност и лесно доказуемо. За съжаление живеем в Тиквостан и едва ли ще се случи.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога ли тези събирачи на заеми ще си намерят майстора и ще попаднат на бг варианта на Брус Лий и Рамбо 2 в 1.
4
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не мога да разбера, като нямат възможност да изплащат вноски защо изобщо взимат кредити от лихвари, а после рев, че са ги били? Много ясно, че който им даде без доходи и поръчител ,после ще си ги събира с шамари, по цял свят ги има мутрите, даващи на рискови. Благотворителни организации за бързи кредити няма.
3
1
 
8
 
! Отговори
прагматик преди 7 години
Дали ще ги осъдят за престъпление не се знае, но ако за такова нещо съм се оказал потърпевш - тез събирачи съм ги отказал от мераците им да събират комисиони много бързо.Едни детски задnици са се захванали да вършат тез работи и да лъжат хората както им щукне, а не знаят, че това не е работа за всеки.
2
1
 
12
 
! Отговори
Михойчо преди 7 години
До 1 И лекарства:))))
1
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако беше нормална държава, след доказване на деянието, тея ги съдят набързо за хулиганство, отнемат лиценза на фирмата (ако има такъв изобщо) и работата приключва.Ама в бантустан не е така