Зимна приказка или мизерия със звезди: Хотел "Рила" в Семково

Как един хотел функционира, въпреки че е затворен преди месец?
15 фев 2017 10:50,
115

Снимка: Даниела Петрова, Facebook

Кошмар в зимни условия - така може да бъде описан престоят в хотел "Рила" в курорта Семково. Въпреки забраната хотелът продължава да работи... и да прилъгва клиенти.

Пламен е един от тези излъгани. Решил да заведе децата си по време на междусрочната ваканция да карат ски. И така попадат в хотела на ужасите. Още с пристигането проблемите започнали.

"Леглата нямаха чаршафи. Донесоха ни мокри. Вратата на банята нямаше долна панта, държеше се само на долна и децата ми се плашеха да не падне. Наставаше някакъв страшен ад", разказва Пламен пред Нова тв.

Кухнята на хотелът също е в ужасно състояние, а в столовата буквално има локви на пода.

Разминаванията между очаквания и реалност за Пламен и семейството му не спират дотук. Той плаща за карта за ски влек, който не съществува - въжето откраднато преди няколко години, а писта няма.

Здравната инспекция и Комисията за защита на потребителите също се отправят към хотела, но за проверка. Оказва се обаче, че управителят Васил Иванов е неоткриваем и то от месец. Служителите на хотела пък не съдействат на проверяващите.

Оказа се, че в хотела има още недоволни. Понякога няма ток, няма и храна. Според параджията на хотела обаче парното е денонощно. Според Пламен обаче парно и топла вода има сутрин и вечер за по час.

Това не е първият път, в който инспектори проверяват хотелa и установяват нарушения. Още на 4-и януари инспекторите са установили, че хотелът е негоден за работа.

Още при отварянето си двузвездният хотел не е изпълнявасл изискванията. За сметка на това имал басейн... който обаче също трябва да бъде затворен. 

Сега хотелът е спрян за втори път от експлоатация. На собственика ще бъде възложена максимална глоба до 15 000 лева, стига да бъде издирен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не стига че са ги подслонили ами и претенции имат за 2 звезди толкоз.
38
6
 
11
 
! Отговори
бай Х преди 7 години
До нещастници и злобари"Подобни търговци и хотелиери не би трябвало да се допускат до пазара."Ами той пазара се състои предимно от такива хора, като тези, които не искат да плащат, но пък претенциите им са безкрайни. Този хотел съществува само и единствено заради такива будали, все търсят евтинията и искат да ползват екстри, но да не ги плащат.
37
7
 
11
 
! Отговори
хахаа преди 7 години
Тук май само хотелиери пишат хахахахах или просто дребни злобни душици.
36
14
 
17
 
! Отговори
Ганчо тарикат преди 7 години
Важното е, че са са минали ТЪНКО и не са се набутали. Мен ме кефи, че хубаво са ги опраскали в тоя хотел. Като са скръндзи и не искат да плащат, много ясно, че ще стоят в мизерията.
35
4
 
20
 
! Отговори
нещастници и злобари преди 7 години
Подобни търговци и хотелиери не би трябвало да се допускат до пазара. Очевидно този е някакъв тарикат с връзки щом не могат да го намерят. Тук колко злоба и пумия се изсипа върху човечеца, който е искал да си заведе децата на ваканция, а пари е платил най-вероятно толкова , колкото е имал. Затова утре като ви блъснат на детето на пешеходна пътека с джип, съсдът ще реши , че то е виновно ! Не се учудвайте !!!
34
0
 
6
 
! Отговори
до всички "плащ преди 7 години
При скъпите хотели в България е доста по-голям мазаляк и ако не си ползвал преди можеш да се набиеш яко. Случвало ми се е неведнъж да не работи спа центъра например, а защо не са те предупредили, все пак на спа-хотел си отишъл!?! Вече чак при 5 звездните може би е трудно да се случи нещо досадно...
33
13
 
9
 
! Отговори
бай Х преди 7 години
До МногознайкаКато са с ограничен бюджет, няма да ходят на курорт. Тези, обаче са от наглеците, които смятат, че специално на тях, трябва да им се дава ей така, без да плащат. За мизерно заплащане се предоставят мизерни условия. Хората по- надолу са ти го написали- не може за 15 лв. на ден да очакваш 4 хранения, топла вода, ски влекове и какво ли не.
32
0
 
14
 
! Отговори
до всички "плащ преди 7 години
Всички, които пишат, че ако искаш за малко пари сам си си виновен: Принципно сте прави, че е така, но това не значи, че не трябва да се изкарват лъжещи и мошеници на яве! В скъпите хотели не е по-различно. Там можеш да получиш услуга като за 100 лева, а да си платил 250 за нощувка. Така че изкарването на мнение за услуга публично е полезно за другите потребители според мен.
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво е станало толкова не мога разбера, ама *** все чака някой да му свърши работата. Биеш 2 шамара на персонала вземаш си единия телевизор от стаята и си заминаваш щом са останали в тая мизерия сами са си виновни.
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблема е че неотговаря на нужната категоризация две звезди. Трябва да мине през категоризация. А не е минал. Глобата е в пъти по-голяма от 15,000 лева. Не е минал Здравно санитарен контрол. Хотела е негоден за експлоатация. В разрес е с оновните изисквания към хотел, бунгало, вила. Басейна не може да бъде отворен при липса на хлор и всички изисквания за него. Кухнята не може да има теч и мизерия в разрес е с хигиенните изисквания. Една салмонела, дизинтерия и не 15.000 лева. А. 215,000.
29
5
 
16
 
! Отговори
Многознайка преди 7 години
А сега всички тука дето плюете кой ходел в 2 звезден хотел.Замислихте ли се примерно,че хората са с органичен бюджет?В България за да отделиш финанси за семейна почивка по курорти излиза в пъти по-скъпо от чужбина.И това,че нощувката е 15 не оправдава условията,които са потресаващи!
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хотелиерите и тези които цял живот са вряли и кипяли в туризма знаят, как се случват нещата. Замразете заплата на шефа на хотела и всички сметки.
27
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като не ви харесват условията намерете си по добър хотел. пазарна икономика е. Hикой не ви е опрял пистолет в главата и да ви е казал да ходите там, какъв ви е проблема.
26
16
 
5
 
! Отговори
гербист-столичан преди 7 години
За колкото е платил, това е получил. В България комунизма отдавна мина и вече ценим евроатлантическите ценности, като плащаш ще получиш, а за малко пари получаваш малко. Не разбирам какво толкова се възмущават.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен20 ne mogat ili ne iskat ha ha ha
24
14
 
18
 
! Отговори
Златения Чинцано преди 7 години
До Анонимен 20Напротив, проблема е точно в това, че повечето хора не са научени да си плащат за нещата, които ползват. Обичат "евтинйката" и "тънканата". Искат луксозни условия за мизерни пари. Такъв им е манталитета. И този манталитет съвсем закономерно създава пазар за такива "хотели".
23
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига бе! Водили са ме там като дете, беше готино! Ама така е, като всеки гледа де взима без да влага. Имам предвид собственика.
22
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 20Хахха, хотелът фунционира, защото всички за юруш на евтинийката.Ако ценяха качеството- отдавна да се е затрил.
21
2
 
17
 
! Отговори
Хотелиер от морето преди 7 години
Браво на колегите от планината!
20
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът не е "юруш на евтинийката", а че хотел като този функционира. Има си санитарни норми. А най-големият майтап е, че не могат да открият собственика да му наложат глоба.