Зимна приказка или мизерия със звезди: Хотел "Рила" в Семково

Как един хотел функционира, въпреки че е затворен преди месец?
15 фев 2017 10:50,
115

Снимка: Даниела Петрова, Facebook

Кошмар в зимни условия - така може да бъде описан престоят в хотел "Рила" в курорта Семково. Въпреки забраната хотелът продължава да работи... и да прилъгва клиенти.

Пламен е един от тези излъгани. Решил да заведе децата си по време на междусрочната ваканция да карат ски. И така попадат в хотела на ужасите. Още с пристигането проблемите започнали.

"Леглата нямаха чаршафи. Донесоха ни мокри. Вратата на банята нямаше долна панта, държеше се само на долна и децата ми се плашеха да не падне. Наставаше някакъв страшен ад", разказва Пламен пред Нова тв.

Кухнята на хотелът също е в ужасно състояние, а в столовата буквално има локви на пода.

Разминаванията между очаквания и реалност за Пламен и семейството му не спират дотук. Той плаща за карта за ски влек, който не съществува - въжето откраднато преди няколко години, а писта няма.

Здравната инспекция и Комисията за защита на потребителите също се отправят към хотела, но за проверка. Оказва се обаче, че управителят Васил Иванов е неоткриваем и то от месец. Служителите на хотела пък не съдействат на проверяващите.

Оказа се, че в хотела има още недоволни. Понякога няма ток, няма и храна. Според параджията на хотела обаче парното е денонощно. Според Пламен обаче парно и топла вода има сутрин и вечер за по час.

Това не е първият път, в който инспектори проверяват хотелa и установяват нарушения. Още на 4-и януари инспекторите са установили, че хотелът е негоден за работа.

Още при отварянето си двузвездният хотел не е изпълнявасл изискванията. За сметка на това имал басейн... който обаче също трябва да бъде затворен. 

Сега хотелът е спрян за втори път от експлоатация. На собственика ще бъде възложена максимална глоба до 15 000 лева, стига да бъде издирен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
1
 
! Отговори
Д.Д. преди 7 години
Не знам защо българинът все гледа в канчето на другия? Кой колко пари взимал, каква кола карал, жена му каква била, къде почивал?!Еми изкарал си е парите човека, ще почива където и да е! Не ви ли писна на всички да плюете и да говорите простотии, да обсъждате околните. Казусът тук е защо спрян хотел от експлоатация предлага нощувки, кои институции не си вършат работата и защо въпросният управител на хотел се укрива? Сами си направите извода и престанете да съдите семейството, а оправите себе си
98
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, ей, само чакате повод да си развявате комплексите! Коментари обсъждащи заплатата и поста на въпросния човек са грозни, а тези, които го обвиняват, че не е предвидил измамата са направо неадекватни! Кой е той и защо е попаднал там не е от значение, въпроса е в това, че съществува подобна измама! Човека застава със името си зад подобен скандал с цел да предупреди хората, които са потенциални потърпевши. Дори да е тарикат или обикновен наивник, е направил нужното за да защити правата си!
97
0
 
3
 
! Отговори
бай Кольо преди 7 години
До Пл.Петров и жена муПламене, май ти си от най- неразбралите, щом още не схващаш, че на повечето хора им е ясно, че става въпрос за измама. Обаче не им е ясно колко трябва да си отнесен, меко казано, за да си помислиш, че за 20 лв. наистина ще получиш услуга, която нормално струва над 100 лв. Те хората това и ти казват- понеже гледаш да минеш тънкана, вместо да си платиш като бял човек, колкото струва, затова съществуват и такива менте-хотели, да прибират парите на тарикати като теб и жена ти
96
1
 
3
 
! Отговори
до Пл.Петров и жена преди 7 години
То е ясно, че за тези пари е пълна измама, вие какво очаквахте, а и като отидохте и видяхте какво е положението защо останахте? И защо мислите останалите хора за толкова пр0сти, че да се връзват на подобни примоции? То и никой нормален човек не може да очаква , че някой хотелиер ей така, от добри чувства, ще продава нещо струващо 100 лева за 20 лева.Другия път първо проучете къде отивате и отделете нормална сума за изискванията, които имате, вместо да ревете по медиите.
95
4
 
1
 
! Отговори
Пл.Петров и жена му преди 7 години
Обещах на жена си да не пиша повече по тази тема. Това е последното, което ще кажа на всички оспамили темата: Мили хора, повечето от вас тук бъркат основната теза на публикацията и на репортажа, а тя не е ние какви сме ( описани с всякакви гнусни епитети), не колко сме стояли и защо сме стояли, не дали съм бил подготвен да отида с въженце и печка, за да си искам парите после......ОСНОВНАТА ТЕЗА ГЛАСИ (за неразбралите) ХОРА< ВНИМАВАЙТЕ, ТОЗИ ХОТЕЛ Е ИЗМАМА!!! Това е! Бъдете щастливи!
94
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДаниелаНе разбирам само едно, защо се връзваш на тъпотиите на безработни ***, които в мъглата от дима на марихуаната, която смучат в самотните си студени нощи се чудят с кого да се заяждат, че да могат да заспят спокойни, че са си изпълнили задълженията да се заяждат с някого??? Я ги остави да си вярват!!!
93
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Планинарска песенВсичко може да се поправи с чук и тел! Не се заблуждавай! Ай да гледаме мача, вместо да се занимаваме с простотии, а?!?
92
7
 
2
 
! Отговори
Мирослав преди 7 години
До 98 : Може да не е братчед на хотелиера. Просто тук повечето хора които пишат за безработни, шляещи се по цял ден в нета и чудещи по какво и по кой да плюят... За това България няма да се оправи! Докато има бездарни безделници като тези тук....
91
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Планинарска песенГолеми претенции??? Къде ги видя? Че те са отишли на Семково, не в Банско или в Италия???? Не мисля, че някой в Семково може да има големи претенции! Нещо ...дане ти се плаща за постовете от смотаното хотелче???
90
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Планинарска песенАааа, г-н психолог, колко вземате на час за очовечаване на скръндзите? Стига бе!!! Да ни се брат'чед на хотелиера???
89
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Планинарска песенА бе ти познаваш ли хората, които са били та??? 200-500 човека, доколкото разбрах.Ти самият не си ли си купувал нещо на "промоция"???? Ай сиктир бе, аман от разбирачи и плювачи! Може ли малко уроци по компетентност, да не ме пре...бат и мен, братле някога, а???
88
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Планинарска песен И туршийката с ракийца! Платени драскачи! *** и пр. Замислете се за главния проблем! ИЗМАМА!!!!!! Всичко друго е следствие!
87
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 67Не, главният проблем е, че има *** като теб, които не могат да видят главния проблем, а той се нарича ИЗМАМА на клиенти!!! И те така, те на, те! *** народ!!!! Лош материал!!
86
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПътешественикПриятел, всичко различно от оферираното се нарича ИЗМАМА и е подсъдно!!!! Ракия-водка-узо мен....няма значение как се нарича е в правото да си търси обезщетение, включително и от всички драскачи тук за нанесени морални и психически щети. И може да ги получи, защото е ясно всеки пост от кой компютър е публикуван! (за по-разбиращите е ясно за какво говоря, а за органите на реда е бяло като ден) Бих посъветвал драскачите да внимават, да не им почукат униформени на вратата!!!
85
7
 
2
 
! Отговори
Мирослав преди 7 години
То направо като чета коментарите и се вбесявам.... На тези които дрънкат как за толкова пари толкова им пожелавам да попаднат при следващата си почивка при един такъв "учтив" хотелиер!
84
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МирославБраво бе, тук имало един нормално мислещ. Аз вече си мислех, че всички са роднини на хотелиера на х-л Рила!!!!
83
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Планинарска песенНе разбирам...или тук са само хотелиери, които се възмущават, че колегата им вече не може да ограбва простите хорица или е някаква нагласена история. А измамата на клиентите не е ли забранена????? Разбира се, че хора с малко дете ще се застраховат за топлината в стаята и ще си носят уред за всеки случай. А въженца в колата на уважаващия се шофьор, както и тел и чук всеки трябва да има. Стига сте плюли!!!
82
9
 
2
 
! Отговори
Мирослав преди 7 години
Колко *** народ има еййй... Тук не става въпрос за пари, а за предоставената услуга срещу заплащане! Не може да анализираме една ситуация според това колко било на ден, на седмица, на месец и т.н. След като събира пари този хотелиер трябва да предоставя нормална услуга! Вие сте на принципа за толкова пари толкова... В случая хората са измамени. Ами ако бяхте вие? Всеки гледа по-евтиното. Въпросът е че докато има такива тарикати, ще страдаме ние като потребители!!!
81
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен А бе, ***, стига сте плюли! Четете! Парите, които са искали са за ски картите, за които са излъгани, че могат да ползват!!! Аман от смотани драскачи!
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 306 лв за 4 нощувки. Смятайте колко прави.