85 бона "полетяха" от две тераси – във Варна и Левски

Две жени на 58 и 79 години са поредните жертви
16 фев 2017 16:50,
47
85 бона "полетяха" от две тераси – във Варна и Левски
Снимка: Reuters, архив

58-годишна жена от Варна предаде сумата от 29 500 евро и 725 лева на телефонни измамници, съобщи полицията.

Сигналът за инцидента е бил подаден на 15 февруари, предава БТА.

Още по темата

Жената споделила, че е получила обаждане по телефона, като непознат се е представил за полицейски служител, който търси съдействие по полицейска операция за залавяне на извършители на измами. След това тя започнала да хвърля парите периодично през терасата.

Междувременно, в Левски, жена на 79 години попада в абсолютно същата схема, която е и най-популярната през последните няколко месеца сред телефонните измамници.

В сряда около 13:30 часа възрастната жена получава обаждане от непознат. Повярвала, че подпомага полицията в спецоперация за залаваня на измамници, тя хвърля през терасата на жилището си в града 24 600 лева.

Скоро разбрала, че е станала жертва на измамници и в 15 часа потърсила помощ от полицията. "Инспектор" Иванов обаче все още не е разкрит.

Припомняме ви, че малко по-рано Dnes.bg писа за друга измамена жена от Монтана, от която "инспектор" Христов успя да заработи над 34 000 лева и златни бижута.

От полицията отново напомнят, че е абсолютно невъзможно служител на реда да звъни по телефона и да иска пари. При нужда от съдействие, полицаите посещават гражданите на адреса им и се легитимират със знак и карта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Зрители преди 7 години
Драги зрители мисля че имаме победители в дисциплината мятане на пачки - първо място и медала заслужено получени с 25000?, хахахаха Лелеее колко е зле населението и как дори не си прави труда да помисли за секунда.
38
0
 
2
 
! Отговори
инспектор Иванов преди 7 години
Търсим доброволци за Дарвинова награда за тъпотия. Желаещите да хвърлят пари през терасата.
37
1
 
2
 
! Отговори
Големия кръст преди 7 години
А, защо мобилните оператори мълчат? А, защо банковите служители мълчат? Смятате ли, че не се знаят тарторите и организираните разбойнически групи?
36
0
 
4
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Без участието на куките няма как да стане
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МишоПа успял и в долари да ги обърне? Пада му се!
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
85 бона за един ден, край, започвам и аз;)))
33
0
 
10
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
И моя дъртак преди две години така изгорял с 16000 долара. Ама отивам преди тва и му казвам Татко дай ми 2000 лв за ремонт ще ти ги върна за година ...Аааа нямам стотинка ми вика. А сега реве нямам пари дай ми за тока за хляба за лекарства. А тъпия му дъртак имал 16000 долара. и сега аз да му помагам дето на сън не съм виждал такава сума
32
0
 
8
 
! Отговори
Косьо преди 7 години
А ако бандитите се сетят и започнат да искат пари са предизборната програма на БСП малииии що кинти ще полетят от балконите.
31
0
 
15
 
! Отговори
Пак Ivo преди 7 години
От НАП да започнат незабавно да таксуват сумите които се хвърлят от балкони
30
0
 
14
 
! Отговори
Ivo преди 7 години
Вчера хвърлих две кила златоЧудя се, утре платина или диамантиСпоред мен да поискаме нов олимпийски спорт - хвърляне на пачки
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прави ми впечатление,че не само не намаляват случайте с измамени хора ,но и сумите се увеличават.Дали няма измама и от страна на потърпевшите?
28
0
 
9
 
! Отговори
Безбожник преди 7 години
Беден български народ.Защо аз виждам едно,а около мен и по медиите се тръби друго?Онзи ден една ревеше за откраднатото й Ауди А3.Що не си купи опел,шкода,дачия и щяха да ти останат пари и за каско?Не коментирам наличието на недосегаеми автоджамбази.Всеки ден събират пари за лечение по медиите.Една застраховка"живот"е минимум 400лв.на година.Обхваща и непълнолетните деца.Това са 100 кутии цигари;три резервоара;еди колко си пакета храна за домашния любимец и т.н.Е ще ни падат лампи по тунелите.
27
0
 
10
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Може да се мисли вместо безплатно саниране да се извърши безплатно зазидване на балконите.доста пари биха се спестили.Интересно е друго че пари се хвърлят от тераси и тавани,а не се изнасят от мази и приземни етажи.
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен - 58 Г жена !? Това малко ме съмнява !!!Още преди 2 века братя Грим са написали за назидание на децата приказката за глупавата жена. Ама като не се четат приказки на децата...като порастнат големи, откъде да знаят...
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Инспектор" Иванов обаче все още не е разкрит."инспектор" Иванов брои ухилен кайметата, няма да го видите скоро. Зает е!
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
58 Г жена !? Това малко ме съмнява !!! Та тя е още във възраст ,,работеща ,, сигурно е чула как действат крадците !!!!
23
1
 
10
 
! Отговори
nkavrakov преди 7 години
Българите се видяха с пари.
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До лятото ще хвърлят милиони.Не ви вярваме вече.
21
0
 
15
 
! Отговори
Как в преди 7 години
такива прости хора са се озовали толкова много пари, това е единственият правилен въпрос.
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко ни е ,по *** народ и болно общество няма, вижте и топлофикация 24 лв компенсация а те пак ще си ги вземат няма политическа воля измама по телефона ще ги хванат за часове но не искат