Блъскат те, пишете си... накрая по-скъпа "Гражданска"! Защо?

Заради новите правила на КАТ ни чакат по-скъпи застраховки за колите
17 фев 2017 11:00,
123
Блъскат те, пишете си... накрая по-скъпа "Гражданска"! Защо?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Застрахователите предупреждават, че ни чакат по-скъпи застраховки за автомобилите. Причината: Новите правила на КАТ за двустранните споразумения между шофьорите при катастрофи без жертви.

Според промяната водачите няма да търсят катаджии, ако няма пострадали. За тях ще отговарят застрахователите.

Това според "Пътна полиция" ще облекчи шофьорите, но за застрахователите промяната ще доведе до още агресия на пътя и злоупотреби с изплащането на щетите.

Юрий Тодоров, председател на "Асоциация за застрахователна сигурност" пресмята, че това неминуемо ще се отрази на цената на застраховките, минимум с 10% отгоре за "Гражданска отговорност".

Занапред справките за изплатените обезщетения за щетите при ПТП-та ще бъдат включени в нов вид регистър към Гаранционния фонд на застрахователите. Той ще е източникът на информация за застрахователите за поведението на клиентите им по застраховката "Гражданска отговорност".

Подробностите по темата вижте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това, че малкият ти талон е в колата, категорично не означава, че си 'поканил крадците'. нито залепената на предното стъкло винетка означава, че каниш някой да ти разбие стъклото. както и ако личната ти карта е в джоба ти, не означава, че си поканил някой да те пребие и да те обере. стига милиционерщини.
57
0
 
1
 
! Отговори
Застраховател преди 7 години
До до застрахователАз никога не си държа документите на колата в колата и съответно няма как талона да остане вътре, ако аз самия не съм вътре. А малкия талон го искат защото, който носи малкия талон, може да я кара тая кола вечно, все едно е негова. А може и наистина да е негова. Не са един идва случаите на фиктивни кражби на коли. Та затова при кражба се предват всички документи и всички ключове от колата.
56
2
 
0
 
! Отговори
до застраховател преди 7 години
Не приемам,това кието казваш за себе си,защото каското пичти са осъдени.Не сравнявай ключове и докъменти с МАЛКИЯ талон,който много често хората оставят в колата пък било и за кратко-той често е в жапката за по-лесно при поискване от КАТ! Всички ги знаем тези неща не се прави на неразбиращ да ми сравняяаш ключовете с малкия талон
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в Англия, скъпи колега, имат регистър на шофьорите; застрахователите се борят за всеки клиент и по закон са длъжни да ти издадат един сертификат, ако последните 5 години не си причинявал ПТП. от това застраховката ти пада в пъти - ако цъфнеш с бг шоф. книжка и нула история като шофьор там,много ясно, че ще ти вземат повече пари. познавам семейства, където жената плаща 200 паунда, а мъжът й - 700 паунда за същата кола, понеже е карал като див и го има в регистрите им.
54
0
 
0
 
! Отговори
до 60 преди 7 години
Не ми разправяй неща,които всеки знае,не се прави на много интересен,ами ако няма какво да пишеш няма нужда да се обясняваш излишно
53
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз в Англия съм плащал и 650 лв за ГО (което е нищо за техния стандарт). само, че...знам за какво ги плащах! като те блъснат, хората идват до половин час, носят ти ТЯХНА СЛУЖЕБНА КОЛА, която ти дават да караш, вземат твоята и я ремонтират, после ти я връщат. нула главоболия и грижи. и на следващата година не плащаш повече ГО заради ремонта, понеже не си го предизвикал ти. кога ще се случи това у нас? никога!
52
3
 
2
 
! Отговори
Застраховател преди 7 години
До до55Напротив, пише го. Такова условие имат всички застрахователи не само в България, но и в целия свят. Ако ключовете и/или документите са оставени в колата без надзор, значи колата направо е харизана на крадците.
51
1
 
2
 
! Отговори
до застраховател преди 7 години
До застраховател.Не талонът,а малкия талон,който не може да не ти се е случвало да ти остане в колата.Ами големия талон за какво е,ако ще се заяждат за талон изобщо.Ти ми кажи по-добре като си толкова умен що в България застаховател е *** ДУМа?След като се афишираш за такъв си наясно и с врътките,коити се правят,за да не плащат на потърпевшите.Не ми се обяснявай кво е трябвало да направя има много потърпевши,които знаят за какво става дума!
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука фъф Ханглия, ако те блъснат на паркинг и дори да не си на мястото.. застраховката ти скача... Тук може да си купиш кола на 70 000 мили за 300 паунда, а годишната ти застраховка да е 1200 паунда... Очаквайте и по нашите кина! ... Само не знам пари от къде ще се изкарват в България...
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
из цяла Европа се застрахова шофьорът, а не автомобилът, понеже първият причинява катастрофите. тогава няма значение дали са те блъснали 10 пъти, ако не си виновен, плащаш минимална ГО. на бг кожодерските мошенически застрахователи това никак не им е изгодно, защото целта им е само да вземат пари и нищо да не дават. и с, и без кат, е все тая - пари на вятъра.
48
0
 
5
 
! Отговори
?! преди 7 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
47
1
 
2
 
! Отговори
Папакочев преди 7 години
Тая система с регистрацията на щетите, като започне да работи, разни джигити ще трябва да плащат по над 500 лв. за ГО. Така, че ефекта ще е по-добър от "мерките" на КАТ.
46
0
 
7
 
! Отговори
до55 преди 7 години
До 55Ами не пише такова нещо в договира и да търсят се вратички.Ти им плащаш каско,за да имаш някаква по-голяма алтернатива от ГО и накрая те гледат как да те прецакат,въпреки че ти е достатъчно гадно заради кражбата.Кое не разбра?В България освен,че няма сигурност институциите не си вършат работата,за която получава пари от потърпевшите.Шири се едно чувство на безнаказаност,своеволия,безконтролност,беззаконност,арогантност...
45
7
 
3
 
! Отговори
Продуцент преди 7 години
Повечето сте с телефони за по 1000 лв. Няма начин да нямате 200 лв. за ГО.
44
1
 
7
 
! Отговори
Застраховател преди 7 години
До до 47Пич, виждам че си много умен и имаш изключителни познания във всякакви области. Смятам, че не е трудно да си отговориш на въпроса, защо аджеба са ти оказали обезщетение за откраднатия автомобил, при положение, че талона е бил в жабката на колата. Другия път, освен талона в жабката, може да оставиш и ключа на таблото, за да не се хабиш да мислиш в кой джоб си го мушнал.
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе 55 щи се правиш,че не разбираш?-естествено,че е написано и щом от каското отказват значи ИМам каско!А колкото до това,че защитавш ГО и те се бавят плащат по-малки щети,размотават.В коя държава живееш?Тук и да си потърпевш те размотават,изнервят и разтакават. Чети какво пиша!
42
1
 
7
 
! Отговори
продължение до 47 преди 7 години
А да си изряден да си плащаш всичко-ГО,винетка,каско всичко каквото си трябва и накрая да искат да те прецакат не само ,че са ти откраднали колата и си потърпевш,но и уж тези дето трябва да ти покрият щетата и те като крадците да те прецакат,ако може.Институции български
41
1
 
5
 
! Отговори
тТт преди 7 години
До ЗастрахователНе сте разбрали, г-не! Отидох със счупеното капаче без емблемата... Същата без ДДС е 60.00 лв при официалния дилър... Както и да е, само не слагайте и каското като 100% плащане при щета... и там са свободни съчинения!!! Последно доуточнение - застрахователя е един от най-реномираните и "коректни" (уж) застр. фирми в БГ.Поздрави
40
4
 
9
 
! Отговори
до 47 преди 7 години
Напротив!Не ми обяснявай като мазен застраховател или не си минал по тоя път!?Търсят се вратички и още как.Не може да ти откраднат втори път колата пред блока и от каското да не искат да платят щото малкия талон бил в жапката!Полицаите да ти казват,че вече за тях колата е в Перник разглобена на части и никой да не си мърда пръста за парите които взима.И всичко това с усещането на безнаказаност и безотговорност и на престъпници,които пукат гуми,трошат паркирали коли и за капак и крадат.
39
0
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Както навсякъде така и застраховането е пълно с протежета настанени с мисията да получават заплати и ако е възможно да не пречат