Блъскат те, пишете си... накрая по-скъпа "Гражданска"! Защо?

Заради новите правила на КАТ ни чакат по-скъпи застраховки за колите
17 фев 2017 11:00,
123
Блъскат те, пишете си... накрая по-скъпа "Гражданска"! Защо?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Застрахователите предупреждават, че ни чакат по-скъпи застраховки за автомобилите. Причината: Новите правила на КАТ за двустранните споразумения между шофьорите при катастрофи без жертви.

Според промяната водачите няма да търсят катаджии, ако няма пострадали. За тях ще отговарят застрахователите.

Това според "Пътна полиция" ще облекчи шофьорите, но за застрахователите промяната ще доведе до още агресия на пътя и злоупотреби с изплащането на щетите.

Юрий Тодоров, председател на "Асоциация за застрахователна сигурност" пресмята, че това неминуемо ще се отрази на цената на застраховките, минимум с 10% отгоре за "Гражданска отговорност".

Занапред справките за изплатените обезщетения за щетите при ПТП-та ще бъдат включени в нов вид регистър към Гаранционния фонд на застрахователите. Той ще е източникът на информация за застрахователите за поведението на клиентите им по застраховката "Гражданска отговорност".

Подробностите по темата вижте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кво?? Удря те пиян, плаша ти щетите и ти дава горница да не се обаждаш на КАТ и ето ти разцвет на пияните шофьори!
37
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 40А имам ли избор да не правя застраховка ГО изобщо. Нали при демокрацията имаме избор. Така и така ГО много щети не покрива, примерно ако съм пиян. Не го разбирам това, ако карам с превишена скорост (нарушение) и нанеса щети - ГО покрива щетите. А ако съм пиян (пак нарушение) , ГО не покрива???!!!WTF егати логиката, а кой покрива щетите като съм пиян, аз. АМи за чий Х ми е това ГО
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбира се че нищо не се е променило, разликата е че до сега при попълване на протокола се звънеше на 112 - сега не. Безполезниците с фуражки пак се викат като не могат да се разберат леваците, алкохол или пострадали
35
1
 
3
 
! Отговори
бг преди 7 години
Каското и ГО трябва да бъдат контролирани дотолкова,че реално да не търсят вратички за отказване от плащане на потърпевши клиенти и плащане по-малко сума за щета,която реално е по-голяма сумата,а също и по-бързо да обещетяват.Как да започнем да караме институциите да работят в полза на хората отговорно
34
1
 
13
 
! Отговори
gos преди 7 години
И като прочетете някъде че еди-кой-си застраховател имал нам колко си огромна печалба, разбирайте го така - този застраховател много пари като премии е събрал, а пък по един или друг начин нищо на никога не е платил.Затова и печалбата му голяма
33
1
 
13
 
! Отговори
предложение преди 7 години
ВИНАГИ викайте кат за да имат работа че сега май бягат от нея. И стоят някъде и дремят и папкат и спинкат и т.н. но не искат да бачкат.
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами облекчават КАТ от тази дейност. Утре ще ни карат сами да се спираме или регулираме трафика. Нали знаем правилника за движение!
31
0
 
9
 
! Отговори
до 27 преди 7 години
Абе, по времето на социализма имаше единствено пътен данък, но в него се включваше и застраховка. Нещо като каско. Което покриваше на 100% щетите. На мен тогава ми бяха счупили страничното стъкло. Отивам в ДЗИ, идва вещо лице и определя щетата. От там на касата ти изплащат пълната цена на стъклото, плюс поставянето в сервиза. Кога сега ще бъде така?
30
0
 
8
 
! Отговори
Ванко преди 7 години
Ами като не вярват да си изпращат свой екипи да снимат и регистрират ПТП, толкова години само папкаха ,е сега им се струва ,че е настъпил края на света - само и само да не дадат някой лев.!
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
някой май си търси причина - реално не се е променило НИЩО кой знае какво
28
1
 
18
 
! Отговори
някой преди 7 години
Мен ме интересува сега КАТ като не се занимават с тази дейност колко щатни места ще съкратят. Така де - по-малко задължения, по-малко хора. Или поне да намалят заплатите на тия, дето сега ще работят по-малко.
27
1
 
24
 
! Отговори
gos преди 7 години
Та нима на всяка ГО не пише че покрива рискове до милиони (2 -5). Е има ли поне един случай тези милиони да са платени реално. А с влака от Хитрино какво стана, била му застаховката до 100 хил, че как така, всяка кола от 800 кг уж е до 2 милиона отговорността а този влак 100 хил.И какво стана, държава и дарители поеха всичко. Така ще е и занапред.Застраховането има смисъл едиствено да генерира работни места и заплати за застрахователи!
26
3
 
17
 
! Отговори
gos преди 7 години
По принцип застраховането е безсмислено! Застрахователите ползват статистически данни и правят калкулации, така че от събраните премии да си поемат разходите за заплати, офиси и пр, да имат печалба и евентуално тук-там да платят по нещо.Когато ви представят полица за подписване, това е де факто рекламна брошура с пожелателни думи и малко квадратче че приемате общите условия. При инцидент от общите условия (100 стр дребен шрифт специализиран текст) се оказва че няма да ви платят.
25
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и със, и без кат, застрахователите гледат как да вземат повече и да не дадат нищо. така е кочинката.
24
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз лично викам сКАТавките и да пишат актове.Хич не ми дреме, за наранимите сКАТавки душици!Ще бачка, щото взимат по една шапка пари, пенсионират ги на 52 години и им дават 20 заплати без данъци за харчлък на старини.
23
1
 
18
 
! Отговори
тТт преди 7 години
До ЗастрахователХайде по-леко с изказванията за каското. Нямало такива неща... Дрън-дрън! На паркинг някой ми беше задрал предна броня и част от десен калник - ок, поеха го. След около месец-два някой *** ми открадна предната емблема на колата. Сменя се емблема и капачето й. Отивам при тях - протокол от МВР имате ли, хайде при тях за протокол. Връщам се, ама ще ви заведем като щета, ама няма да ви го плащаме сега, понеже, видиш ли, вече веднъж съм правил броня... Еми да ви акам на каското!!!
22
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 7 години
Видимо по темата се изказват крайно незапознати с материята хора. Първо застрахователя няма как да не плати по Гражданска Отговорност, защото бива глобяван със сума в пъти по голяма от размера на щетата. Второ проблема идва основно когато става въпрос за неимуществени вреди. Тенекиите се оправят, къде с пари, къде с много пари, но при птп обикновено хората са под стрес, не разсъждават правилно, гледа се автомобила на първо място и после хората, а често се оказва след време че има скрити травми.
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия съвсем не им се работи вече...Искат като прокурорите и съдиите...Що не си стоят вкъщи?Ужас...
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПОСТЯННО ПО ТЕЛЕВИЗИИ И МЕДИИ РАЗНИ ГОВОРЕЩИ ГЛАВИ СЕ ВЪЗМУЩАВАТ ЗА ПОБОИЩАТА ПО ПЪТИЩАТА!СЕГА ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАТ СТОКРАТНО!КВО МИ ПРЕЧИ ДА НАЧУПЯ ВЕДНАГА ТИКВАТА НА НЯКОЙ ДЕТО МЕ Е БЛЪСНАЛ ВМЕСТО БЕЗСМИСЛЕНО ДА СЕ ЗАНИМАВАМ И ДА СИ ГУБЯ ВРЕМЕТО С РАЗНИТЕ ТАМ "ЗАСТРАХОВАТЕЛИ"!
19
0
 
11
 
! Отговори
СА преди 7 години
Хич не ме интересуват-имам каско,викам КАТ!!