Блъскат те, пишете си... накрая по-скъпа "Гражданска"! Защо?

Заради новите правила на КАТ ни чакат по-скъпи застраховки за колите
17 фев 2017 11:00,
123
Блъскат те, пишете си... накрая по-скъпа "Гражданска"! Защо?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Застрахователите предупреждават, че ни чакат по-скъпи застраховки за автомобилите. Причината: Новите правила на КАТ за двустранните споразумения между шофьорите при катастрофи без жертви.

Според промяната водачите няма да търсят катаджии, ако няма пострадали. За тях ще отговарят застрахователите.

Това според "Пътна полиция" ще облекчи шофьорите, но за застрахователите промяната ще доведе до още агресия на пътя и злоупотреби с изплащането на щетите.

Юрий Тодоров, председател на "Асоциация за застрахователна сигурност" пресмята, че това неминуемо ще се отрази на цената на застраховките, минимум с 10% отгоре за "Гражданска отговорност".

Занапред справките за изплатените обезщетения за щетите при ПТП-та ще бъдат включени в нов вид регистър към Гаранционния фонд на застрахователите. Той ще е източникът на информация за застрахователите за поведението на клиентите им по застраховката "Гражданска отговорност".

Подробностите по темата вижте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Няма никаква логика да се вдигат цените на застраховките. Напротив - трябва да паднат.Когато не се вика КАТ един вид спестяваме на държавата дейност на държавни служители.Е, защо тогава ще се вдига цената, а няма да намалява ?Истината е, че застрахователните компании, ЕРП-тата, мобилните оператори и куп други монополисти си правят, каквото поискат в България и за безобразията си плащат на властта, за да не ги притеснява.
17
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕДНИТЕ МОШЕННИЦИ СЕ ОПРАВДАВАТ С ДРУГИТЕ МОШЕННИЦИ И ВСИЧКО ПАК Е НА ГЪРБА НА БЕДНИЯ ДАНЪКОПЛАТЕЦ!ДЪРЖАВА НЯМА..И ЩО ЛИ НЕ ВИ ТАКОВАМ ТАКОВАТА..
16
0
 
9
 
! Отговори
lol преди 7 години
е значи като официално спира работа с този указ..... мале леле какви са тия тъпотии...нема държава
15
6
 
11
 
! Отговори
До Ne e tolkova lesn преди 7 години
Ти попълвал ли си някога протокол? Данните на виновния за ПТП се вписват в участник А, рисувай колкото си искаш, но се чете кой е участник А и кой е участник Б. А тези тъпотии са за да се стимулират хората да си правят пълно каско на колите, нови начини да се издои народа!
14
6
 
10
 
! Отговори
Пипи преди 7 години
При леко ПТП да викнеш КАТ и те да дойдат за по-малко от 2 часа - забрави. Така че, мярката е добра. Но застрахователите ще се качат на главите ни. За да не ти вдигнат цената на ГО най-добре е да се разплатиш на място - ударил си някой, щетата стотина лева - давай пари на ръка и по живо по здраво. Поне 10 подобни случаи с приятели знам за 5-6 години.
13
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За женицата 50 кила - винаги може да си викне катаджии, тоя протокол е само при взаимно съгласие.
12
4
 
18
 
! Отговори
Пипи преди 7 години
Застрахователите и цялата система на застраховането, под шапката на Министерство на финансите всякак ни стимулират да не плащаме ГО. Не напразно сме д-вата с най-нисък процент застраховки. Първо я направиха задължителна и застрахователите лапат ли лапат. Второ застрахователите се хващат за какво ли не само и само да платят - пример пукнато предно стъкло в една точица, далеч от полезрението на водача - отказват да плащаш защото си на собствен ход, нямало право да се движиш със спукано стъкло.
11
6
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Това улеснява застрахователите,които и без това не горят от желание да плащат обезщетения ,защото липсва виновен удостоверен документално.
10
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тия бивши бopчета сикаджии и висаджии, а сега "застрахователи", даже и да пр*дна, пак ще им е повод да вдигнат цените.
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като цяло нещата стават все по-зле. Надеждата обаче си отива последна.Предполагам и да не се налага КАТ като го няма ще идват от МВР то защото ще пада кютек сигура :)))
8
10
 
0
 
! Отговори
Ne e tolkova lesno преди 7 години
Populvash s rusunka kakvo se e sluchilo. Zastrahovatelite reshavat koi e vinoven.
7
2
 
43
 
! Отговори
ааааа преди 7 години
Добре де, България е с най-много полицай на главана населението и с най голямата престъпност??????WTF??Също имаме най много лекари на глава на населението от ЕС???явно нещо или всичко не е както трябва
6
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още една възможност за агресия и надмощие на по-силния и по0страшния на пътя, Предствете си женица 160 см висока 50 кг с дамската чанта и палтото, изтрясква я някой джигит отзад, излизат от колите, бабаита 1,90 и 130 кг, но батката си мисли че пътя е негов... Е как тая женица ще го убеди тоя да пише в протокола, че той е виновен?!!?
5
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква поредна футболна драма! КАТ и МВР-то ... пак бягат по тъча
4
2
 
23
 
! Отговори
Аноним преди 7 години
То в цивилизованите държави включително и Румъния,с която се сравняваме от край време при ПТП без пострадал се попълва протокол без полиция.Виновния следващата година плаща за гражданска 30-40% повече.
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо ново, това се практикува отдавна......
2
6
 
23
 
! Отговори
Discovery преди 7 години
До 1:Горивото и 5лв да стане литъра пак ще си крата бай ти ***, та ако ще и само да кафето да трябва да отиде!!!
1
5
 
49
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Не се наядоха бившите мутри, чиято дейност като застрахователи е подплатена със закон. Защо да постъпват застраховките, нали в протокола си пише кой е виновен, дори без да са идвали КАТ?