Данъчни се прицелиха в търговци на дърва за огрев

Основната цел на проверките са фискалните устройства
18 фев 2017 12:23, Петя Славова
15
Данъчни се прицелиха в търговци на дърва за огрев
Снимка: архив, Булфото

Данъчни погнаха търговците на дърва за огрев в Бургас, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП). Проверките се извършват заедно с Икономическа и Охранителна полиция, както и с инспектори от Държавна агенция по метрологичен и технически надзор (ДАМТН).

Основната цел на проверките е да се установи отчитат ли търговците извършените продажби на фискалните устройства, както и изправни ли са контролните устройства за измерване, пише "Монитор".

От приходната администрация обясняват, че до момента съвместните екипи са извършили проверки в 8 търговски обекта за дърва за огрев в морския град.

При 7 от тях са констатирани нарушения, най-сериозните от които са неиздаване на касови бележки в 6 от обектите и несъответствие на касовата наличност с фискалния отчет.

При една от извършените проверки търговецът е отказал издаването на фискален бон. На нарушителите са съставени актове за установените нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: дърва за огревданъчни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Два бизнеса процъфтяват на ръба, или откровенно зад ръба на закона.Единия е този, с дървата, а другия-автоджамбазите. За тях няма никакъв контрол. Оказва се, че нямат никакъв оборот, само превозват, а договора за покупко продажба, го пишат на коляно, на някоя празна немска или австрийска бланка, за това там не е необходим нотариус.Разликата в цената-в дхоба, няма следи, няма документи.Няма и декларирана печалба, всички сана загуба, с по 4-5 автовоза, едвам издържат.Държавата знае, но си трае...
14
0
 
2
 
! Отговори
Горски преди 7 години
митниците водят отчет на изнесеното, агенцията по горите на изреченото. Отчета на митниците е по_висок от този на горите, а има и вътрешно потребление.
13
0
 
3
 
! Отговори
А, стига ,бе... преди 7 години
А, КОГА ШЕ ПОЧНАТ ДА ПРОВЕРЯВАТ И ПРОДАВАЧИТЕ НА ЗАХАРЕН ПАМУК...??!!!ТАМ СА СКРИТИ МИЛИОНИТЕ НА КТБ ,БЕ....??!!!!ВИЕ, НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ..??!
12
0
 
3
 
! Отговори
голям виц! преди 7 години
щяли да проверяват "фискалните устройства" на дървената мафия! Дали издават касови бонове и фактури. Шъ умръ от смях, щъ съ удавя чак!
11
1
 
6
 
! Отговори
Патил преди 7 години
До СержантТака е, трябват проверки и при имотната мафия. Тези агенции за имоти си прибират парите за комисионни без да плащат данъци и ти казват- плащаш по-малко комисионна, ако не ми искаш документ. Незаконно си прибират комисионна от продавач и купувач- в нарушение на закона за договорите и задълженията. Ноооо данъчните си затварят очичките.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А за кубиците, дето лъжат, кой да мери колко се плаща,а колко продават въздух?
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А нещо за произхода на тази дървесина? Или с едно летящо листче, всичко може да бъде "отчетено"?
8
0
 
7
 
! Отговори
акуд преди 7 години
не само фискалните устройства. повече от 70% дървесина продават ромските кланове и турчеещи българи из планонските села и градов
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тирове с дърва минават границата денонощно.
6
0
 
13
 
! Отговори
Селянин преди 7 години
Че всичкокто е игра знае и последният селянин. Ама не се опитвайте да лъжите, Дървената мафия действа с пълна пара. Най-добре са горските. Имат си шофьри, секачи, извозвачи собствени броячи, свои контролиращи. Законите са за обикновените, безработните. Иначе както и да се маркира Далаверата върви с пълна пара.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо не проверяват @мунджите дето изсекоха парковете за огрев? Те дали имат фискални у-ва?
4
0
 
12
 
! Отговори
Напред към ПОБЕДАТА преди 7 години
Само така,на всяка брадвичка за цепене на дърва-фискално устройство!
3
1
 
17
 
! Отговори
danyci za balyci преди 7 години
Това е като проверките на Златни пясъци и Слънчев бряг в края на септември! Зимата свърши! За какви проверки на търговците на дърва за отопление става въпрос въобще? Изсякоха и изнесоха българските гори за Румъния и Гърция. Те прости ли са да си секат техните гори? Ама имат управници, а обикновените хора протестират за най-малкото ;)
2
0
 
11
 
! Отговори
До Сержант преди 7 години
Знаят, но не искат да знаят.
1
0
 
23
 
! Отговори
Сержант преди 7 години
На много места трябва да се прицелят. Автоджамбазите укриват яко печалби. Питайте ако не знаете.