Най-луксозният джип на горските вече нает за лов

НСО се запъва, още не е върнал останалите скъпи возила
18 фев 2017 11:08, Петя Славова
33
Най-луксозният джип на горските вече нает за лов
Снимка: bTV

Най-луксозният от трите суперскъпи джипа на горските стопанства, които се озоваха в гаража на НСО, вече е върнат на собственика му – Държавното ловно стопанство "Тракия" край Пловдив.

Още по темата

Именно това е джипът, който бившият премиер Бойко Борисов беше заснет да управлява.

Той "основно ще се ползва за дълъг трансфер – от летищата до ловните бази, а за полето, за лова ще се ползват другите, по-нисък клас автомобили", обясни директорът на ДЛГ "Тракия" Огнян Христов.

Колата струва 165 хил. лева, има всички екстри и е навъртяла едва 10 хил. километра, информира bTV.

В петък е била наета от турчин и руснак за лов на чакал и диво прасе.Цената на наема е като на старите коли на горските – от 70 евроцента до 1 евро на километър.

Ловците ще ползват джипа три дни. Така, ако навъртят 300 километра, ще платят около 210 евро. Преди седмица стана ясно, че два месеца след като се видя, че джиповете са преминали в ръцете на НСО, Борисов заръча колите да бъдат върнати, а от НСО обещаха да го направят "своевременно", автомобилите все още липсват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
баце пак си се вози пък за горските не знам
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БГ=далавери и лъжи.
26
0
 
3
 
! Отговори
HP преди 7 години
С тоз джип Баце е бил на сафари в Африка.Цецо е карал а Баце с Гоце от прозорците с пушките са стреляли по зверовете
25
0
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Типична българска картинка,едни хора с милиционерска закваска се кефят на скъпи играчки ,докато баламите плащат масрафа.
24
2
 
4
 
! Отговори
Кривондел преди 7 години
До 19:Много ми е забавно, когато някой ми каже как с Лада Нива (1,2 тона, 78 конски сили) тегли БМВ X5 (2,3 тона). Умилявам се. Ладата минава на някои места, където БМВ-то не може, защото е лека. Толкова. Ако някой много-много я хвали - да посети офроуд състезание и да види колко ниви се състезават.
23
3
 
0
 
! Отговори
Странна схема преди 7 години
Като изключим цената на джиповете, интересен е момента с доставчика. Аз исках да си купя чисто нова Тойота секвоя или тундра но казаха, че те не са за европейския пазар и дори да внесат се продават без гаранция!!!
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЖипкЪтЪ е наета от подставено лице на Боко та да не го ПОДПУКА военна прокуратура за злоупотреби......Прах в очите на простият ***......"беееее" казали оФцете.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Казвате, НЕЗАКОННО ПОЛЗВАНАТА ЖипкЪ на Бойко била върната?!В нормалните държави за НЕЗАКОННО ползване и ЗЛОУПОТРЕБА с европари ВКАРВАТ в ЗАТВОРА.....ама в Бг не е нормална държава а българите не са нормални хора.
20
0
 
9
 
! Отговори
Смятам наум преди 7 години
Да кажем средно по 300 км. пробег,всеки път като се наеме автомобил.Слагаме и по 1 евро/километър,за по-удобно пресмятане.165 хиляди делим на 300 евро,прави 550 пробега.По 3 автомобила-1650 пъти трябва да се наемат,само за да се избие до 0 инвестицията.Да кажем всеки автомобил го наемат веднъж седмично,като сметнем и 52 седмици в годината-1650/(3х52)=10,5 години.Без амортизации,поддръжки,данъци,винетки и без да избием на печалба-10,5 години яко ползване.Честито!
19
0
 
17
 
! Отговори
край преди 7 години
Джиповете са купени с три отделни обществени поръчки направени по едно и също време от три Държавни горски предприятия. И е спечелила все един и същи доставчик. Е това ако не е нагласена поръчка - не знам коя е.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ушеф да върне нещо,това виц ли е? Все едно да скубеш от жаба пера.
17
0
 
16
 
! Отговори
зяпнал преди 7 години
Смешна цена за наем на лукс. всъдеход от такъв клас! за три дни - 210 евро ??!!Алооо, горските, ами ако не знаете просто отворете сайта на рент-а-кар компании и проверете каква е цената.
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам познат от бившето ГДР който търси Лада Нива за лов. На въпроса ми защо, ми отговори така. - ние сме една ловна дружинка и на един с Нива му писна да тегли закъсали БМВ-та и други, затова
15
1
 
25
 
! Отговори
Борислав преди 7 години
И после ми правят бьлгарска коледа,мрьсни *** с тези пари можеше да спасят поне 5 деца,сьжалявам,че трябва да го кажа но са за разстрел!!!
14
3
 
7
 
! Отговори
оце преди 7 години
До Анонимен 13Смешкооо! Бегай на автомивка, че си изцапал колата на шефа.
13
2
 
15
 
! Отговори
ined преди 7 години
При тая цена плюс разходите за подръжка ще се изплати инвестицията ако джиповете успеят да оцелеят поне двайсет и пет ~ трийсет години.
12
1
 
26
 
! Отговори
край преди 7 години
С две думи - който е правил сметката за покупката на тия джипки е за панделата - немат изплащане при тия цифри. Уволнение на купувача и разследване.
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кво му е луксозното ! Тука караме лексуси 5.7 бензин в Казахстан
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам да го наема за абитуриентския бал на детето. Къде да се обадя ? 1,40 лв на километър е *** кефа.
9
1
 
36
 
! Отговори
Кривондел преди 7 години
И последно, да ви кажа какво ще се случи:Тия коли ще се отдават под наем още малко. После някоя умна ловджийска манерка ще осъзнае, че ги отдават под наем на загуба. След това ще вдигнат цените и ще ги наемат само ловджии от граф нагоре.След което, след още 5-7 години, ще си ги пишат амортизирани и ще ги продадат на остатъчна стойност - например 15 000лв. Тихо, полека, без шум, на свои хора, ясно как. И така държавата ще обзаведе някоя мутра, вместо някоя детска клиника.