В Ново село стъпиха 15-те бронирани US машини

Те са част от оборудването на ротата от 120 щатски войници
236

15 бронирани машини "Брадли" и друга бойна и спомагателна техника беше транспортирана днес на Учебен полигон "Ново село", съобщиха от Министерството на отбраната.

Това е част от оборудването на ротата в състав до 120 военнослужещи от 3-та бронирана бригада от 4-та пехотна дивизия на Сухопътните войски на САЩ, които пристигнаха на територията на съвместното съоръжение през изминалата седмица.

Още по темата

Предислоцирането на американските военнослужещи е в рамките на Инициативата на САЩ за гарантиране на сигурността на европейските съюзници от НАТО (European Reassurance Initiative - ERI) и е част от операция "Атлантическа решимост" на Командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа.

"България е част от колективната система за отбрана и за нас е важно да домакинстваме инициативи в интерес на сигурността", каза полковник Йордан Йорданов, заместник-директор "Съвместни съоръжения и координационни дейности" във военното министерство.

Той уточни, че бойната и спомагателна техника, както и военнослужещите от американското военно формирование, ще бъдат ротирани и ще участват заедно с български формирования в тренировки и учения.

"Съвместната подготовка е израз на ангажимента на САЩ към съюзниците от НАТО и допринася за постигането на съвместимост с техните армии. Работили сме в Ирак и Афганистан, а сега допринасяме за укрепването на сигурността в Европа", заяви командирът на Първи батальон от 3-та бронирана бригада подполковник Джейсън Сабът.

Той уточни, че новопристигналата рота ще присъства на полигон "Ново село" в продължение на девет месеца, като след това ще бъде ротирана от подразделение с приблизително същия брой личен състав и техника.

Най-мащабното учение, в което ще се включи американското формирование, е "Saber Guardian 17", което ще се проведе през юли под ръководството на Командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа. В него ще се включат близо 40 000 военнослужещи от 21 страни-членки и партньори на НАТО.

Българската армия ще участва с до 4000 военнослужещи.

"Целта е в процеса на колективни действия да се поддържат и надграждат способностите за оперативна съвместимост във войските на национално и съюзническо ниво“, обобщи полковник Йорданов в заключение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 187 Защо да се изнсяме,Вие нали уж сте демократи зачитате мнението на другите,защо ни изселвате собствената ни държава .Вие като Сте големи натовци ,запишете се доброволци и отивайте да се биете с Русия.Ето натовската армия идва ,какво чакате?
155
2
 
10
 
! Отговори
от баба гичка преди 7 години
абре американчета какво ще правите шамар ли ще си биете,то вие те военолюбци, вие нападате държавите и после викате дръще крадеца а не ние от кого ще ни пазите ,ние искаме добри отношения ,а не военни
154
0
 
9
 
! Отговори
Demokrat преди 7 години
До Анонимен"България е в НАТО и ние сме натовци! На който не му понася да се изнася!!!"Омръзна ми заради разни знайни и незнайни *** да се изнасям .... ВЪРНАХ СЕ
153
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Путин му требват рузки жертви за казус бели.....Много ги надценяваш. Мислиш ли, че редовия рушкия *** знае какво е казус бели?
152
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България е в НАТО и ние сме натовци! На който не му понася да се изнася!!!
151
3
 
18
 
! Отговори
Demokrat преди 7 години
До СЛАВА НА САЩ!!"ДОБРЕ ДОШЛИ МОМЧЕТА!ДОБРЕ ДОШЛИ , ЗАЩИТНИЦИ НА СВОБОДНИЯ СВЯТ!ОБИЧАМЕ ВИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"Недей говори в множествено число, ЗАЩОТО такива като тебе в БЪЛГАРИЯ все още сте МАЛЦИНСТВО!!!
150
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Местните *** са си изпрали кюлотите в очакване на конвертируема валута. Венеролозите също са в готовност. Толкова за ползата от екипажите на 15-те кокошарника.
149
0
 
5
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Не се палете.Тая тема е толкова лесна и плодотворна за тролене, че централата няма да плаща за разпространение на опорки по нея!
148
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Аз съм БЪЛГАРИНРусофилите никога не сте били българи. А кравари ще има, докато има пияни руски ***.
147
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
краварите и ковчезите им са тука.да пожелаем руските ракети да уцелят само тях.ние нямаме нужда от янки
146
23
 
6
 
! Отговори
СЛАВА преди 7 години
БОГ ДА ПОЖИВИ АМЕРИКА И СВОБОДНА ЕВРОПА!!ДОЛУ , РУСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ***!
145
23
 
8
 
! Отговори
СЛАВА НА САЩ!! преди 7 години
ДОБРЕ ДОШЛИ МОМЧЕТА!ДОБРЕ ДОШЛИ , ЗАЩИТНИЦИ НА СВОБОДНИЯ СВЯТ!ОБИЧАМЕ ВИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
144
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много русофилска истерия, много. А като дойдат и 12-те танка направо ще побеснеят полурусначетата.
143
6
 
13
 
! Отговори
аз преди 7 години
Американците идват в България за да се подготвят за война срещу Русия. Никой не е нападал или заплашвал България за да ни пазат янките. България може да се превърне в бойно поле заради болните амбиции на САЩ. При евентуална война армиите от Източна Европа ще се превърнат в пушечно месо срещу Русия.
142
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това се нарича О К У П А Ц И Я......
141
1
 
3
 
! Отговори
l преди 7 години
negramoten shopp parvo nauvhi se da pishesh bez greshki posle komentirai
140
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Барем да бяха докарали Абрамси, че като ги удари Калибъра, ще останат 70 тона метал за ромите от селата наоколо. А с тези пикливи 15 тонни бараки, няма и да остане нищо, което да оберат от полигона.
139
6
 
4
 
! Отговори
Добре дошли преди 7 години
Мамо, мамо, я ги виж!Що е? Идат, погледни ги.С пушки, с саби... Що стоиш?Скоро, чедо, поздрави ги!Тях ги бог прати насам,да помагат, чедо, нам.И детето дава крушкина рейнджери без страхи крещи на тях:welcome friends!Генералът кат орелескадроните повежда,а орачът се запрели омаян ги изглежда:чини му се, че е сън...Изведнъж с Ф35, с звънприближават кат вихрушки.Той си шапката свалии ги поздрави:welcome friends!
138
2
 
7
 
! Отговори
Морето преди 7 години
"Saber Guardian 17", което ще се проведе през юли"За сезон 2017 предлагаме следните анимации: "Марш на скок", "Атом отгоре", "Носене на противотанкови мини БА-3", " Полоса - с прибежки и припълзявания". Желаещите да се явяват пред хотелите с пълно бойна снаряжение.
137
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук коментират хора, които пишат "рузки"...от там нататък какво да пишеш.... Най-лошото е,че бомбите като падат, не подбират по интелект, образование русофилство или русофобство, но това явно не ви е ясно.....спокойно, както е тръгнало скоро ще ни се изясни на всички заради безгръбначните европейски политици, които позволиха на американците да си въртят политиката както си поискат... Особено зле ще е в Източна Европа..