В Ново село стъпиха 15-те бронирани US машини

Те са част от оборудването на ротата от 120 щатски войници
236

15 бронирани машини "Брадли" и друга бойна и спомагателна техника беше транспортирана днес на Учебен полигон "Ново село", съобщиха от Министерството на отбраната.

Това е част от оборудването на ротата в състав до 120 военнослужещи от 3-та бронирана бригада от 4-та пехотна дивизия на Сухопътните войски на САЩ, които пристигнаха на територията на съвместното съоръжение през изминалата седмица.

Още по темата

Предислоцирането на американските военнослужещи е в рамките на Инициативата на САЩ за гарантиране на сигурността на европейските съюзници от НАТО (European Reassurance Initiative - ERI) и е част от операция "Атлантическа решимост" на Командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа.

"България е част от колективната система за отбрана и за нас е важно да домакинстваме инициативи в интерес на сигурността", каза полковник Йордан Йорданов, заместник-директор "Съвместни съоръжения и координационни дейности" във военното министерство.

Той уточни, че бойната и спомагателна техника, както и военнослужещите от американското военно формирование, ще бъдат ротирани и ще участват заедно с български формирования в тренировки и учения.

"Съвместната подготовка е израз на ангажимента на САЩ към съюзниците от НАТО и допринася за постигането на съвместимост с техните армии. Работили сме в Ирак и Афганистан, а сега допринасяме за укрепването на сигурността в Европа", заяви командирът на Първи батальон от 3-та бронирана бригада подполковник Джейсън Сабът.

Той уточни, че новопристигналата рота ще присъства на полигон "Ново село" в продължение на девет месеца, като след това ще бъде ротирана от подразделение с приблизително същия брой личен състав и техника.

Най-мащабното учение, в което ще се включи американското формирование, е "Saber Guardian 17", което ще се проведе през юли под ръководството на Командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа. В него ще се включат близо 40 000 военнослужещи от 21 страни-членки и партньори на НАТО.

Българската армия ще участва с до 4000 военнослужещи.

"Целта е в процеса на колективни действия да се поддържат и надграждат способностите за оперативна съвместимост във войските на национално и съюзническо ниво“, обобщи полковник Йорданов в заключение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А 120те краварските добичета от 3та бронирана бригада на сухопътните сили на САЩ екипирани ли са с памперси. Впрочем едва ли ще имат време да се наcepaт ако долети някой Искандер от Крим.
115
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дойдоха 15 машини и текнаха кафеви реки от Крим :)
114
3
 
7
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
ТСВ е на прага ни.Еврейското лоби ще я запали и ще играе със всички противници.Няма да е за севте.
113
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКрим е руски. Въпросът е затворен :) Продължавай да мучиш.
112
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 124получовеците се oсраха от страх и сами ще избягат от Крим.
111
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНяма проблем, ако се наложи и 10 ракети ше пристигнат в Ново село, даже и от Каспийско море може да долетят. Айде нато да опита да нападне Русия и от Ново село ще остане само кратер, искате ли да се убедите? Опитайте, айде!
110
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЕ на краварите и на меките китки като им пука толкова много за хората в Крим, защо не вземат автоматите и не отидат освободят народа на Крим от путинската окупация. Или само *** вече 3 години. Санции-манции, ама Крим е руски, а?
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 120 mi adi de ko 4akat
108
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на янките, още не са слезнали на българска земя и тук се размириса на *** руски 3адници.
107
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 109Ооооо, то като гледам как отделните райони на все още т.н "укруина" бегом бягат от нея КЪМ РУСКИТЕ СИ "ОКУПАТОРИ".....дай Боже всекиму! А колкото до тия краварчета у нас, с чоропогащниците....те са толкова "страшни", че въобще не заслужават вниманието ни! Че те първи ще се скатаят, само да видят руски войник! Справка - "Доналд Кук" и нещастните войничета, дето веднага подадоха рапорти за уволнение, а само едно самолетче прелетя над тях.....Хи-хи-хи........"солдатчета".....
106
4
 
7
 
! Отговори
Негрите са с по-малк преди 7 години
*** са с по-малко мозък от Белия човек. Най-изостаналата раса на света са. По-добре *** да не се пускат в България. Имат голяма склонност към насилия, особено срещу жени.
105
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 116България е била по-дълго време турска от колкото Крим е бил руски ама това е друга тема. Путин нямаше как да остави Крим при положение, че има военоморска база там, боли го оная работа за хората там.
104
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз започвам да си мисля, че 90% от пишещите тук са психично болни... почти няма коментар, който да има някакъв смисъл...
103
8
 
7
 
! Отговори
разстройство преди 7 години
брях голям страх и ужас ги обхвана болшевиките от петнадесет бронирани коли и стотина войника
102
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МУСАка"Моите" янки на последното видео когато руски самолет ги облиташе се виждаше как всъщност се смеят и махаха на руснака. Това с реването и памперсите го разправяй на руснаците и тяхната пропаганда.Толкова сте смешни... по нищо не се отличавате от любимата ви руска ***.
101
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 107"Окупирана" ти е главата, само че от ***! Значи "изкупуването" на недвижими имоти от англичанчета може, а от руснаци не може? А колкото до езика - УЧИ РУСКИ И КИТАЙСКИ!!!! СКОРО ЩЕ ТИ ТРЯБВА!!!! Макар че като те слуша човек, ти нито езици знаеш, нито нещо друго! Обикновен ***!
100
3
 
7
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Тук ще се напълни с арабучакали и камилари.Ще се строят подслони за камилите....
99
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дай боже на всекиго такава окупация, а не като руската окупация на Украйна и масовото избиване на украински патриоти.
98
4
 
9
 
! Отговори
МУСАка преди 7 години
До 102Твоите янки като са толкова намахани, що реват като ги облети руски самолет?Ми да му стрелят! Само лаят!А всичко що е на територията ни може да бъде изринато без руски крак да напусне границата на Русия.Тия нека трупат тук желязо за скрап.
97
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 99Окупация е масовото изкупуване на недвижими имоти по черноморието от руски *** и постоянните им искания за руски училища, руски детски градини, руски затворени комплекси и т.н. нахални претенции към България. Ето това се нарича окупация.