В "Столипиново" плашат: Кръв ще се лее, ако ни събарят!

Къщите им са незаконни, никога не са плащали данъци
165
В "Столипиново" плашат: Кръв ще се лее, ако ни събарят!
Снимка: Булфото, архив

Заповеди за премахване на 40 жилищни постройки на ул. "Бъндерица" в пловдивския квартал "Столипиново" е издал кметът на район "Източен" Николай Чунчуков. Те са вдигнати незаконно и са на метри от дигата на река Марица.

"При едно покачване на водите и преливане, може да бъдат отнесени заедно с обитателите", предупреди управникът, цитиран от "24 часа". 

По думите му само една от заповедите му била обжалвана.

"Мястото е опасно. Това установихме при съвместна проверка с РИОСВ-Пловдив и "Басейнова дирекция", каза районният кмет.

Преди да пристъпи към събаряне, щял да извърши още един обход със специалисти от "Социално подпомагане".

Обитателите посрещнаха на нож новината.

"Кръв ще се лее, лягаме под багерите, но няма да позволим да ни бутнат", заканиха се те.

Постройките са едноетажни, някои са в много добър вид, а други приличат на колиби. За нито една от тях няма строително разрешение. Обитателите им признават, че са ги вдигнали самоволно и не са плащали никога данъци.

"Живеем тук повече от 20 г., а реката ей чак къде е. Далече сме", категорична е 43-годишната Емилия Младенова. Тя потвърди, че е получила заповед и не я е обжалвала. Имала три деца и четирима внуци.

"Къде ще отидем да живеем", протестира Младенова.

"Досега защо никой не дойде да види, че живеем тук от десетилетия. Дадох 2000 лева да си прекарам ток, а сега ще ме събарят", крещеше Гина Джилили.

Нейната къща е в приличен вид - измазана, с алуминиева дограма, с ограда, а в двора броди огромно куче.

"Хол, мебели, спални - всичко имаме. Кредит сме теглили и сега ще ни пратят на улицата. Живеем с мъжа ми и 5-членното семейство на дъщеря ми. Няма да дам да бутнат тази хубава къща. Това не са колиби и бараки, а нормални жилища", нареждаше Стоянова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
21
 
2
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Нека да бъдем толерантни. Те са български граждани. Векове наред живеем заедно българи и роми. Също така сме много близки като навици примерно в обществения живот, музика, култура, хигиена и т.нт.
54
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не ги събарят бе! Да си платят проект за строежа, да им вземат дължимите данъци за 20 г назад както се изрази гуспужата. Пък като прелее Марица, тя ще урегулира парцелите.
53
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали всеки който е гражданин на България е "българин", според някои мислещи... Да помогнат на сънародниците си...Те са българи...:-)
52
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Накрая някой ще яде топалката ама ще видим кога ще стане май е наближил момента.
51
0
 
8
 
! Отговори
lq lq преди 7 години
tvyrde mnogo im se pozvolqva na tezi mrysnici!interesnoto e che nito edni upravnici ne pravqt neshto po vyprosa! po-interesnoto e che na men ne mi davat vlast za da moga da opravq neshtata!
50
0
 
17
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
До ПрофесорИма ли държава и закони или няма? Ако да - значи всички са равни пред тях. Ценностите не може да има едностранно, когато едната страна само тероризира и паразитира върху другата.
49
25
 
3
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Ако наистина им се събарят домовете това е Държавен Терор над гражданите. Целта е да бъдат прогонени от гетата и асимилирани в големия град. Но това е против всякакви Човешки Ценности.
48
1
 
24
 
! Отговори
Легион преди 7 години
До ЕРДОГАНВЗЕМИ ГИ ТОГАВА У ВАС БЕ КАТО ТИ Е ТОЛКОВА ЖАЛ ЗА ТЯХ. НИЕ НЕ ГИ ИСКАМЕ. НО, КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ОТ ТАКЪВ КАТО ТЕБЕ С ТАКЪВ НИК.
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Да, двата ръждясали там на парка дет са...:-):-):-)иначе много ви знае устата де...""Два ръждясали танка" ли бе невежо човече? На тебе устата ти само въздух под налягане произвежда.
46
0
 
19
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
Ами хайде пролейте я, пък ще видим какво ще ви правим тогава.
45
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще видим кое е по-здраво полицейската палка или шведската кратуна.
44
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Багерите няма да свършат работа, пратете танковете."Да, двата ръждясали там на парка дет са...:-):-):-)иначе много ви знае устата де...
43
0
 
27
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
Значи тъмносините плашат и ония клякат. И после ония идват пак при нас, не при тъмносините и почват нашите кожи да дерат....Абе... на тая държава й трябва три дена бензин да вали и на четвъртия ден гръм да удари....
42
1
 
19
 
! Отговори
не е за смЕх преди 7 години
Така или иначе ще се стигне до там значи трябва "да и смачкаме главата докле е мъничка змията" така се пее в една песен . Въпроса с тия е крайно време да се реши по всякакъв начин или нищо добро не ни чака явно те не желаят да бъдат граждани на тази държава те го разбират като наше задължение да ги храним и отглеждаме докато се развъждат.
41
1
 
42
 
! Отговори
ВЪПРОС към НАП преди 7 години
Аз съм Работник , изкарвам някакви пари около 1000 лв месечно и се осигурявам 100% върху тях . Имам едно *иманье* къщичка на един етаж и двор - плащам около 240лева годишен данък .Около 3000 лева плащам годишно данъци и осигуровки . Как може тези хора да не плащат нищо , да взимат социални помощи и да са обзаведени и с нова дограма ???
40
0
 
17
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
До (-_-)Да им пускат направо Зарин и Зоман и да приключват с махалата. Всички обгазени и това е.
39
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Багерите няма да свършат работа, пратете танковете.
38
0
 
19
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
Еми ще се лее кръв... като ги тъпчат с багерите и фадромите и ще видите как се лее кръв. Всичко ще стане тухли, кръв, черва, лaйна, черни кожи... направо на дреб да ги правят и това е.
37
1
 
17
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
За това *** не ги закачат. Българите кога ще хванат сопа да си отстояват нуждите?Никога.Да се лее кръв, бе, да се лее.Барем някой вземе пример.
36
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 17 "Аббе, нали Русия един ден ще трябва да ни освобождава от укопацията на ромите, когато станат мнозинство!"Б у л г а р а все трябва да го спасява някой, все трябва някой да му свърши работа и все се оплаква...по харектер много си приличате с ромите :))