В "Столипиново" плашат: Кръв ще се лее, ако ни събарят!

Къщите им са незаконни, никога не са плащали данъци
165
В "Столипиново" плашат: Кръв ще се лее, ако ни събарят!
Снимка: Булфото, архив

Заповеди за премахване на 40 жилищни постройки на ул. "Бъндерица" в пловдивския квартал "Столипиново" е издал кметът на район "Източен" Николай Чунчуков. Те са вдигнати незаконно и са на метри от дигата на река Марица.

"При едно покачване на водите и преливане, може да бъдат отнесени заедно с обитателите", предупреди управникът, цитиран от "24 часа". 

По думите му само една от заповедите му била обжалвана.

"Мястото е опасно. Това установихме при съвместна проверка с РИОСВ-Пловдив и "Басейнова дирекция", каза районният кмет.

Преди да пристъпи към събаряне, щял да извърши още един обход със специалисти от "Социално подпомагане".

Обитателите посрещнаха на нож новината.

"Кръв ще се лее, лягаме под багерите, но няма да позволим да ни бутнат", заканиха се те.

Постройките са едноетажни, някои са в много добър вид, а други приличат на колиби. За нито една от тях няма строително разрешение. Обитателите им признават, че са ги вдигнали самоволно и не са плащали никога данъци.

"Живеем тук повече от 20 г., а реката ей чак къде е. Далече сме", категорична е 43-годишната Емилия Младенова. Тя потвърди, че е получила заповед и не я е обжалвала. Имала три деца и четирима внуци.

"Къде ще отидем да живеем", протестира Младенова.

"Досега защо никой не дойде да види, че живеем тук от десетилетия. Дадох 2000 лева да си прекарам ток, а сега ще ме събарят", крещеше Гина Джилили.

Нейната къща е в приличен вид - измазана, с алуминиева дограма, с ограда, а в двора броди огромно куче.

"Хол, мебели, спални - всичко имаме. Кредит сме теглили и сега ще ни пратят на улицата. Живеем с мъжа ми и 5-членното семейство на дъщеря ми. Няма да дам да бутнат тази хубава къща. Това не са колиби и бараки, а нормални жилища", нареждаше Стоянова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
20
 
! Отговори
___ преди 7 години
Как легендарният ген. Чочоолу напада "Столипиново"
34
0
 
10
 
! Отговори
lq lq преди 7 години
i boiko borisov shte mi govori za ravenstvo mejdy grajdanite! vyobshte zashto ne saa sgazili bagerite tiq myrshi!
33
0
 
37
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Значи трябва една вечер да се проведе военна операция тип обръч върху всички тия махали.. Почистване и дезинфекция, след което няколко контролирани взрива и после озеленяване. Тая гaд се прочиства само с огън!
32
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демографската картинка - проблем 1 за България и заплаха за националната сигурност. Тези скоро ще са мнозинство, никоя държава не може да съществува с мнозинство, което не спазва законите и не дава нищо на хазната. От тези ще ни дойде краят, не от друго...
31
0
 
39
 
! Отговори
Паразитолог преди 7 години
Паразитът не се лекува, той се унищожава.
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"В "Столипиново" плашат: Кръв ще се лее, ако ни събарят!"Като дойдат багерите със жандармерия, шведите пак ще стоят като по.срани мишоци.
29
0
 
13
 
! Отговори
аз там преди 7 години
В Младост жена, но българка обяви гладна стачка заради идиотщината, че фундамента бил 29 см. по-дълбок /не по-малък, а повече от изискването/. Не коментирам кои са добрите и лошите. Но когато няма правила еднакви за всички всеки си прави каквото може и иска.
28
0
 
32
 
! Отговори
Легион преди 7 години
Нямат си и на представа, колко са прави ***. Наистина вече е крайно необходимо да се лее кръв, че много *** се навъдиха вече, а когато паразита надделее организма умира. За да се спази здравия организъм паразита трябва да бъде унищожен.
27
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашите неприятели от ЕС пак ли ще спрат бутането на гетото както в Гърмен?
26
0
 
20
 
! Отговори
Охранителят-София преди 7 години
Ами това как звучи- "Кръв ще се лее,ако ни искате на нас данъци " По страшничко е а?! Докато ,те не платят и ние няма да плащаме! Не сме им длъжни!
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Партизан за бой се стяга
24
1
 
50
 
! Отговори
Е преди 7 години
Ако ще се пролива кръв, ще бъде ромската. Това вече става прекалено. Строят където си искат, не допринасят с нищо за социално - осигурителната система на държавата, а само паразитират върху нея. Крадат, нападат възрастните хора по селата, а сега и кръв щели да леят, ами да пробват!
23
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля преди да започнете да събаряте, пуснете им кръв! Ама хубУ /тъй да се каже/. Да не се чувстват пренебрегнати от органите.
22
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спомням си в началото на 90те, най-бандитските години, миганите се бяха самозабравили, нападаха и грабеха българите. Една ранна сутрин ръководството на СДВР изпрати баретите в една махала в кв. Хаджи Димитър. Като влязоха баретите както те си знаят, воят на *** се чуваше до небесата. Викаха, нинджасииии, бегай и бегаха кой както може. Иначе се правеха на бойци, какво щели да направят ако ги нападне полицията. Така бегаха, че от скокове през огради и прозорци имаше счупени ръце и крака.
21
0
 
42
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Вижте снимки в нета от столипиново, ежедневен бейрутски уикенд цитат. Ако имаха държава щеше да изглежда така, да не им позволяме повече да тъпчат българската плодородна земя
20
0
 
54
 
! Отговори
Нунс преди 7 години
Значи, аз като българин, за да си построя къщичка трябва да плащам за извадки от кадастри, за геодезист, за виза за проект, за проектант, за разрешително за строеж, за становища и предварителни договори за електро и ВиК, становище от РИОСВ както и за всякакви други ***. такси (тук не броя и процедурите и таксите ако искам и ограда) само за да може да се копне в моя имот, а шведите си харесват местенце и просто си строят... Егати кефо да си швед в България. Аз ли съм най-големия балък?!
19
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"При едно покачване на водите и преливане, може да бъдат отнесени заедно с обитателите", предупреди управникът, цитиран от "24 часа"."В Аспарухово наводнението така им отнесе гетото- щото си го бяха построили на пътя на отводнителния канал.
18
1
 
48
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Защо тук им викаме роми а в германия думата е ***!?!?? Е за това ес ще си ходи заради двойните стандарти и лицемерие
17
0
 
35
 
! Отговори
anon преди 7 години
кръв ще се лее със сигурност ако решите да се правите на маймуни...
16
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АМИ ДА ПРАЩАТ 10 БТР И ДА ПОЧВА КРЪВОПРОЛИТИЕТО ЧЕ НА НАРОДА МУ ПИСНАА ОТ ИЗДЕВАТЕЛСТВАТА И БЕЗЗАКОНИЕТО НА ИНДУСТАНЦИТЕ!ТРЯБВА ИМ ГОЛЯМА ДОЗА ЯК БОЙ И НАБИВАНЕ НА ОБРЪЧИТЕ