Варна – град за млади, спортуващи, забавляващи се

10 мултифункционални спортни площадки ще са факт скоро
21 фев 2017 16:23,
15
Варна – град за млади, спортуващи, забавляващи се
Снимка: Черно море

До края на март месец ще са готови първите 10 мултифункционални спортни площадки от общо 100, които Община Варна подготвя, каза кметът Иван Портних на международно кариерно изложение, насочено към младежите от Варна и региона.

Още по темата

Продължават мероприятията по подобряването на парковата среда, където ще има значително повече възможност за отдих и забавление на младите хора. Още 3 млн. лева ще бъдат инвестирани през тази година за подобряване на площите в Морската градина, предава Информационна агенция "Черно море".

Работи се усилено по превръщането на Аспарухов парк във втора Морска градина на Варна като реализацията на проекта ще бъде съобразена изцяло с идеите на младежите, допълни градоначалникът.

В момента върви изграждането на огромен спортен комплекс в кв."Възраждане". Предстои да бъде изграден подобен и в район "Владислав Варненчик".

И през тази година ще продължи положителното взаимодействие между община и държава за отпускане на държавни площи от стотици декари на ключови места в града. Те ще бъдат превърнати в спортни площадки, зони за развлечение, кампуси.

Все още не е постигнато трайно решение на зоната на Пристанище Варна, чието превръщане в любимо място на варненци и гостите на града вече започна. Предстои там да бъдат изградени младежки зони, в които всички да се забавляват, подчерта Портних.

Допълнително, Община Варна планира изграждането на парк за велосипеди под наем, което да улесни пътуването на студентите в морската столица от центъра до университетите. Те, разбира се, ще бъдат достъпни и за всички граждани и гости на черноморския град.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Атила преди 7 години
Къде е това "В момента върви изграждането на огромен спортен комплекс в кв."Възраждане".",че нещо не се сещам?Ако се има предвид двете площадки до дерето ще ме извинява кмета.
10
0
 
2
 
! Отговори
От Морето преди 7 години
Другия основен проблем са селяните, които без възпатание заселват Варна. Интелекта и възможностите на града се определят от живущите в него. Докато младите кадърни и интелигентни хора напускат града, поради слабо-развитата икономика и ниските заплати предлагани от фирмите, на тяхно място се заселват необразовани и невъзпитани младежи от Шумен, Добрич, Търговище, Силистра и т.н. Виждам града да се превърне в едно голямо село следващите 10-20 години.
9
0
 
2
 
! Отговори
Моряк и половина преди 7 години
ПРОБЛЕМА НА ВАРНА Е КАНАЛИЗАЦИЯТА! Всеки дъжд, води до бедствено положение!
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А във Варна в кв. Чайка унищожават 2 спортни площадки заградени с мрежа за да строят 12 етажен блок за които липсват дори парко Места. Варненци докога ще ги е страх да протестират.
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А във Върнат в кв Чакаме затварят две спортни площадки за да строят 12 етажен блок. Дори няма и пак Местан президент. Варненци докога ще ги е страни да протестират
6
0
 
2
 
! Отговори
Емигрант съм преди 7 години
Абе,в българия тва руско порно няма ли да свършва?!??!как ще се забавляваш след като нямаш пари да си подържаш стандарта на живот който включва и .......Забавления ...да плащат се с пари не с 460 лв дето и в африка невземат ...ненормална работа..хората гладуват ти все нещо крафът и лъжат...
5
1
 
3
 
! Отговори
а преди 7 години
А нещо за работни места ?
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българи ли ???
3
6
 
3
 
! Отговори
СА преди 7 години
Е такова село у българско нема!!Разберете хора-в селска държава няма как да има "град за млади, спортуващи, забавляващи се"!!
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идват избори, време за реклама....На думи силни на действия.... пример - още не сме на никъде сразбития Аспарухов мост.
1
5
 
7
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Па то и на село заградиха една поляна и нарекоха стадион и гледам сутрин бабите спринтират по пътеките пардон пистите отивайки до хоремака за хляб.