Затварят магистрала "Хемус", инспектират тунелите

Движението ще бъде затворено до 17:00 часа днес
22 фев 2017 11:15,
10
Затварят магистрала "Хемус", инспектират тунелите
Снимка: Bulgaria ON AIR

Тунелите "Витиня", "Топли дол" и "Ечемишка" ще бъдат инспектирани днес от 8:00 до 17:00 часа.

Още по темата
Движението по АМ "Хемус" е затворено в този времени отрязък, като алтернативен маршрут за шофьорите е предвиден старият път, който се отклонява към Витинска река и продължава до Ботевград. Движението е двупосочно и към София, и към Варна, предава репортер на Bulgaria ON AIR.

Ревизията е съставена от инспектори от Пътната агенция, Министерството на транспорта и служители на Университета за строителство и геодезия (УАСГ).

Дотук се стигна, след като в началото на февруари част от осветителната система на тунела падна и една жена загина. След случая институциите започнаха проверки на всички тунели в България.

Проверката днес обхваща тунелите "Ечемишка", "Топли дол" и "Витиня". Инспекторите трябва да разберат дали тунелите имат течове, дали осветлението е добре закрепено.

Според различни експерти тунелите все още могат да бъдат използвани, въпреки че са строени преди 30 години, но трябва да бъдат поддържани.

В "Ечемишка" има и втора проверка от страна на прокуратурата. Бе решено тя да се случи, след като главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира след информациите, че цената на новото осветление, е двойно завишена.

Утре се очакват подобни инспекции и в тунел "Правешки ханове", затова движението ще бъде отново затворено между 08:00 и 17:00 часа. От Пътната агенция към момента няма да дават изявления пред медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е наследството и ограбването на еврофондовете от фирмата герб.
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Др. Радев и др. Герджиков , затворете държавата и нищо да не работи , спрете тока , водата и всички пътища докато не се избере БСП на власт. След това назначете за началник на затвора в Белене др. Това Томов , защото това му е наследстван пост от баща му . Ура..а...а...а да живее БКП-БСП .
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е началото на Костинброд 2 . Ако трябва БСП ще избият стотици хора , но да спечелят изборите .
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2Гл. прокурор започна разследване за умишлена повреда на лампата . На 100 % е сигурно , че това е саботаж на БСП . Тази партия си служи само с диверсии и убийства .
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2 Никакви далавери няма , просто тормозят хората за изборите. Демек вижте ги ГЕРБ какво правят . Този тунел можеше да се инспектира досега 100 пъти без да се затваря движението . Очаквайте война до изборете от БКП-БСП . Цялата ДС е впрегната как да правят сечено на ГЕРБ .
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До аз 4 Другарю *** червен *** , това е игра на Нинова за изборите. Не може ли тунела да се инспектира като го бяха затворили за смяна на осветлението. Просто БКП-БСП са готови да затрият народа , но да са на власт . Такива долни хора няма в целия свят .
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
крайно време е да ги захапят веднага за ценообразуването, не след 5 години някой да се самосезира и да липсват половината доклади.В случая малко предизборно го хващат и то за малки суми, ама дано всичко да започнат да проверяват, не може фирмите работещи с държавата да са на ненормални надписани цени.като това не е единствен случай, прекалено много са.
1
3
 
23
 
! Отговори
Вихър Райчев преди 7 години
Само инспекций и препоръки утая държава,и никой нищо не работи!