Доброто сред нас: Семейството на Синан дари 41 000 лв. на онкоболен

Близките на момчето, което почина от рак, подават ръка на Ники
23 фев 2017 19:51,
16
Доброто сред нас: Семейството на Синан дари 41 000 лв. на онкоболен
Снимка: Страницата "Надежда за Николай", Facebook

Семейството на починалия от рак 16-годишен ученик от Асеновград Синан Мурад ще дари 41 000 лева за лечението на друг онкоболен от града – Николай Иванов от квартал "Горни Воден".

Още по темата

Новината съобщи самият Ники, който в момента е в Испания и за да плати операцията и лечението си на клиниката на Университет Навара, Памплона, са му необходими още около 40 000 евро.

С Николай Иванов се свързал лично бащата на 16-годишния ученик от ПГ "Цар Иван Асен Втори", а с дарената сума младият мъж ще покрие голяма част от своите задължения към испанската клиника.

"Няма думи, с които да изкажа своята благодарност към семейството на Синан. Благодаря ви и поклон пред добрината ви", пише в обръщение Николай.

Синан загуби битката с рака в началото на 2017 година, след като лекарите в болница в Барселона не успяха да се преборят с коварното заболяване. Съученици и приятели на момчето бяха организирали благотворителна кампания, благодарение на която успяха да съберат достатъчно средства за лечението както на Синан, така и на тяхната учителка Людмила Ангелова, която, за щастие, успя да се пребори с онкологичното заболяване.

Нов шанс за живот сега получава Николай Иванов, благодарение на добрината на семейството на Синан.

Ники се бори вече трета година с рак на дебелото черво, като от 2015 г. е подложен на експериментално лечение в Испания, част от него е безплатно, но самият престой в клиника е изключително скъп, пише "Труд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Достойна постъпка. Но за съжаление народа сам се спасява както може, защото държавата има други по - важни ангажименти от това да помага на болните хората.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо в България няма фонд, който поема лечението на онкоболните. В Турция, където викате, че е "изостанала" уж (ама уж само) има фонд "Льосев", който поема лечението не само на деца еми и на възрастни... Има още много да се учат някои от "шалварите". В "изостаналата" Турция 80% от лекарствата се поемат от държавата, а на пенсионерите 90%... иначе да, на думи сме назад.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До лилиПрава си. Твърде са много, имайки предвид населението на този град - около 50 000.
4
9
 
2
 
! Отговори
gogo преди 7 години
Хора, лек за рака има и той е безплатен: goo.gl/e2t6idНо докато има кой да плаща стотици хиляди на лекарската мафия за "лечение", никога няма да чуете за такъв лек.
3
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Спомням си един Горсов"......................Колкото и да ви звучи светотатствено, това общество има нужда от повече синановци и по-малко горсовци.
2
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спомням си един Горсов който издyxa парите за лечението на собственото си дете на ротативки.Въпрос на ценности и мироглед.
1
4
 
56
 
! Отговори
лили преди 7 години
как може толкова онкоболни в едно населено място , защо се допуска това...и толкова млади да се борят и умират , това е геноцид, това е безобразие............