Новобранци с по-високи заплати от ръководители в МВР?!

Увеличават възнаграждения на полицаите заради страса им
23 фев 2017 17:15,
63
Новобранци с по-високи заплати от ръководители в МВР?!
Снимка: архив Булфото

Ще бъдат увеличени допълнителните възнаграждения на полицаите, съобщи заместник вътрешният министър Маринела Белева. Това ще стане заради напрежението в МВР, породено от промените в закона, които регламентират големи разлики в заплатите на служители, изпълняващи една и съща длъжност.

Сериозно напрежение има в МВР заради промените, влезли в сила от първи февруари, които създават разлика от по няколкостотин лева между служители, изпълняващи едни и същи задължения.

Оказва се и така, че шофьорите на някои поделения на МВР вече са с по-високи заплати от полицаи, които са с висше образование. Това естествено води до сериозно напрежение между отделните служители.

За проблема пръв сигнализира новият вътрешен министър Пламен Узунов, който обясни, че преназначаването в министерството води до конфликти между хората.

Днес, на среща със синдикатите и ръководството на МВР, омбудсмана Мая Манолова допълни, че в приемните на цялата страна са получени стотици жалби от служители на МВР.

Синдикатите в министерството обясниха, че този проблем е бил забелязан още при приемането на новия закон преди месеци, но незнайно защо, въпреки направените забележки, корекции не са извършени.

"Факт е, че според нас също има текстове, които биха могли да бъдат атакувани като противоконституционни", коментира Валентин Попов от синдикалната федерация на служителите.

"Независимо от решението на Конституционния съд по този въпрос, тези текстове ще трябва да бъдат променени. Ние ще настояваме за нов закон за МВР", допълва той.

Ако сегашното положение остане, не е изключено новоназначени служители да получават по-големи заплати от част от ръководния състав на МВР. Полицаи коментират, че това ще доведе до сериозна демотивация сред служителите в министерството, информира БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
19
 
! Отговори
аз преди 7 години
И аз съм под стрес всеки път като ме спрат 99 % от случаите без причина и питат кво праим ся !?!?
9
7
 
14
 
! Отговори
до 8 преди 7 години
нищо лично ама подкупите къде ги слагаш?! всеизвестен факт е, че взимате под масата рушвети на всеки километър ..
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страс:1. Страст (изпуснато Т)2. Стрес (сбъркана буква)3. Неграмотни журналисти, редактори и пр...
7
2
 
12
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Цитат(под снимката) "Увеличават възнаграждението на новоприети полицаи заради СТРАСА им"Какво е "СТРАС"?За ручане, или за трЪкаляне?И на мен ми се случва да чукна грешната буквичка на мобилния...ама при вас - си е норма май!
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това стана масовка. Старите служители са с далеч по-ниски заплати от новите.
5
0
 
6
 
! Отговори
Обяснявам преди 7 години
СТРАС специализированная территориально распределенная автоматизированная информационная система Источник: приказ МВД РФ 229 от 12.05.1993 /Словарь сокращений и аббревиатур/
4
2
 
10
 
! Отговори
Човек от народа преди 7 години
Не вярвам на тази статия! Това е недопустимо!Няяяяяма такава държава, АКО Е ИСТИНА!
3
0
 
12
 
! Отговори
цирк мвр преди 7 години
Много странно защото същите тези синдикати в МВР активно участваха и се бориха да няма реформа и промени а сега говорят глупости и лъжи,всеки служител знае това.
2
12
 
16
 
! Отговори
лудост преди 7 години
Как може търтей да получават стрес?
1
4
 
10
 
! Отговори
NWO преди 7 години
Заради кое... ?