Пред съда: Афганистанецът, запалил българското знаме

Грозят го до 5 г. затвор и 3000 лв. по две обвинения
23 фев 2017 22:10,
84
Пред съда: Афганистанецът, запалил българското знаме
Снимка: Flickr.com

Специализираната прокуратура внесе обвинителния акт срещу афганистанския гражданин, който на 24 ноември 2016 г. запали българския национален флаг по време на протеста в центърa в Харманли.

Повдигнати са му две обвинения - за поругаване на знамето на Република България и за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи неуважение към обществото.

По време на размириците в Харманли афганистанският гражданин замерял с камъни полицейските служители, влезли в двора на центъра, за да възстановят реда. Той ударил с камък в главата един от служителите, без да е бил провокиран за това действие, отличаващо се с изключителна дързост. След това свалил издигнатия над столовата български флаг, хвърлил го на земята, стъпкал го с крака, след което го хвърлил в запаления от протестиращи негови сънародници огън.

Протестиращите край него започнали да го аплодират и да се прегръщат с викове "Аллах Акбар".

Пет години затвор е предвиденото в закона максимално наказание, което може получи бежанецът. Грози го и глоба до 3000 лева, съобщава "Труд".

Според събраните по делото доказателства чужденецът се оказал в България, след като напуснал нелегално Афганистан и пътувал през Пакистан, Иран и Турция.

Той е бил задържан от българските власти при опит да премине незаконно българо-сръбската граница, скоро след което бил настанен в центъра в Харманли. Там той поискал международна закрила.

На 13 октомври 2016 г. – малко повече от месец преди да извърши престъпленията, за които е обвинен, Държавната агенция по бежанците отхвърля молбата му за предоставяне на статут на бежанец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Сапа преди 7 години
В кауша! Трябва наказания за тия като него
32
0
 
2
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Е ако не е някаква държавна тайна - Какво го е заплашвало тоя в "Пакистан, Иран и Турция" откъдето е минал че сега да го наричате "БЕЖАНЕЦ" и да се налага да го храним, обличаме, лекуваме и т. нт. докато той ни ПЛЮЕ В ЛИЦЕТО???? Няма ли най- накрая да проявим уважение към РОДИНАТА СИ И КЪМ САМИТЕ СЕБЕ СИ ако искаме и другите да ни уважават????
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От 29 До 32"Относно делото на хрантутника мога само да кажа, че има достатъчно бедни хора в България, които повече заслужават помощите, които той получава ! "Тук съм абсолютен съгласен с вас...и аз не обичам мигрантите, на които "мъжловците" са избягали от войната, вместо да се борят за държавата! Да колега за развитието на държавата са виновни политиците ви, които само прибират в джоба парите на ЕС,вместо да осигори работни места на гражданите си и също и хората, които мълчат и бягат от Бг!
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен до 29 преди 7 години
И как няма да е така, като има една партия, която от 27 години е пстоянно в управлението и се стреми България да е в това положение. Ако имаше такава партия в Турция - Ердоган щеше да е провесил всички за вратовете още в началото, а ние тук се опитване да опазим етническия мир по нареждане на ЕС забележи ! Относно делото на хрантутника мога само да кажа, че има достатъчно бедни хора в България, които повече заслужават помощите, които той получава ! Без статут е, защото е икономически емигрант !
29
0
 
1
 
! Отговори
До до 29 преди 7 години
Не съм споменал само тоалетните, но ти си видял само това:-):-):-):-)както и да е поне ИМА, а в бг границата сега в момента за парлама има, ама и тя чат пат заключина, поради аварии:-):-):-)още от границата се личи разликата, а бе помолете ЕС да вземе таблети на митничарите, както е в турската граница, да се минава от проверката по бързо, хората се нареждат като аптикарски шишета на кюмпютъра да направят регистрация, че са проверени, в кой век живеем спряво технологичните уреди...:-)
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 29, Точно за тоалетни ли тръгна говориш? Че в Турция са Ной мръсни от всички държави в които съм бил. По гадни тоалетни от тези на Турските фериботи има само в Азия ...И не е сигурно кои са по-мръсни.
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"ама все още не сте построили по голяма джамия от църквата Св. София,"Личи си, че не си идвал в Едирне да посетиш капалъ чаршията на "Селимие" и не си ходил в Истанбул в "Султан Ахмед"... Айде пооправете си малко тунелите и пътищата с помоща на ЕС, както ЕС ви пооправи поне малко границата на К.Андреево,че и една тоалетна нямахте там :-) А за здравеопазването няма и да говоря..."Другите говорят, А ние правим"!Р. Т. Ердоган
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До emiliaaaТова, че строите ново летище не променя обстоятелството, че Ердоган ислямизира Турция и я тегли назад! А до това колко велики строители са турците, ще кажа едно- голямо напъване ама все още не сте построили по голяма джамия от църквата Св. София, взета и поругана от вас през въпросната 1453! За 564 години голям прогрес :) Айде и не да сме ходили в Истанбул и да сме виждали какво представлява! Пример- двореца "Долма Бахче"е като барака пред кой да дворец на Медичите във Флоренция :)
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи знамето на ЕС може...
24
4
 
4
 
! Отговори
emiliaaa преди 7 години
Еми те 30-40 % от 80 млн Турция 15-16 години не го търпят, да:-) еми останалите малко ли са!? Еми ти за Турция не мисли тя си върви напред, А за Босфора хич недей да мислиш:-) тази година се почва и с втория Босфор, до третото летище "Канал Истанбул":-) и до него нов жилищен квартал с капацитет за 7 млн души. Напиши в йутуб с латински букви Канал Истанбул за подробности:-):-):-)да да връщаме се в средновековието от, което ви изкарахме през 1453 г.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама този още ли е в България?
22
1
 
14
 
! Отговори
Великият инквизитор преди 7 години
И 100 тояги на голо!
21
1
 
12
 
! Отговори
Г. Сомов преди 7 години
Веднага в кошарта при другите зверове.
20
1
 
25
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Нацията - господ- флага Корана и т.н.Тук ударението е на съвсем друго място. Този е дошъл в Европа да търси убежище. И не уважава домакините си. На всичкото отгоре демонстрира войнствено поведение. Следователно не проси а изисква. По тази причина е редно да му се даде максимално наказание за назидание поради високата обществена опасност.
19
0
 
21
 
! Отговори
Кико преди 7 години
"Грозят го до 5 г. затвор"Разбирайте, че може и 5 години затвор да получи, но може и 0 години затвор да получи! Либерална държава сме и тва е!
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Живея в Турция, един колега по долу е написал какво се случи в Кипър с човека който се опита да свали турското знаме! В Турция има и други случаи такива в една местност, където един от пкк се опита пак да направи същото, но и той падна от дирека! А, че и тук има видио заснето пак от пкк и снимки, където стъпват и горят знамето си има, но знаеш ли, че полицията се опитва да издири и тези хора от айпи то! В никакъв случай не подкрепям такова нещо и за българското знаме! Всеки си обича родината!
17
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ква присъда кви 5 лева бе? Едно знаме е 5 лв. На пазара знамена бол. Да го глобят в троен размер и да го пускат. Те го осъждат все едно е изгорил Мона Лиза на Леонардо.
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я си помисли, изнасилена била от ром, Да отвратително нещо! Да накаже рома! от книгата какво иска! Има хора, които се пишат за християни и пак изнасилвачи, тогава имаме право да п.икнем и на библията, така ли? Във всяко стадо има черни нали така колега!!! Това, че някви ИДИЛЦИ създадени от САЩ, провокират исляма и мюсюлманите, в никакъв случай не означава, че всички мюсюлмани ги подкрепят! Това, че ако някой християнин направи нещо лошо не означава, че и другите християни го подкрепят!
15
1
 
7
 
! Отговори
До 60 преди 7 години
КОЙ създаде мястото на, което викаш Родина, КОЙ създаде нацията за, която говориш? КОЙ създаде Земята на която си временно дошъл пак благодарение КОЙ?Не подкрепям направеното както казах колега, естествено, че трябва да се накаже! Но за вчерашната новина за неуважението към свещенната книга на мюсюлманите пак не беше правилно! Същото се отнася и за библията и за знамето, никой няма право да навреди на нещо, което някои много уважават!
14
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Моля??? Ти чуваш ли се...!!! Флага ли създаде, ТЕБ и всичко това около теб???Преди всичко е ГОСПОД! На Второ място идва Родината!"Преди всичко са нацията и флагът. Ако държавата се напълни с хора, които за които тези неща не са приоритет, значи си предал и двете, и си се провалил със защитата им. Провалът е неприемлив вариант.