Референдум в Ямболско: Искате ли мигранти?

Събрани са над 16 000 подписа в 5 общини за допитването
23 фев 2017 20:32, Красимир Ангелов
16
Референдум в Ямболско: Искате ли мигранти?
Снимка: БТА

Инициативен комитет за провеждането на местен референдум в Ямболска област против приемането на мигранти и изграждането на бежански лагери внесе събраните подписи на граждани в деловодствата на петте общински съвета в Ямболска област. Това съобщи членът на инициативния комитет Калоян Желязков пред БТА.

В община Ямбол внесените подписи са 10 500, в Стралджа - 1220, Елхово - 1740, Тунджа - 2200 и в Болярово – 590.

Според Желязков подписите са достатъчни за провеждането на местен референдум, тъй като представляват повече от една десета от броя на жителите на всяка от общините.

Така до един месец общинските съвети трябва да определят кои от положените подписи и данни на участващите са валидни, след което ще върнат бланките на организаторите. Членовете на инициативния комитет също ще имат един месец на разположение, за да коригират допуснатите грешки и пропуски.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питайте партиите, които се самопредлагат за
парламента точно сега, за мигрантите -
кога ще си заминават и ако почнат да
мънкат нещо за Европа и пари оттам
кажете им че ще гледат парламента
само отвън и като посетители.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само по местожителство ли може да се положи подпис?
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За ромбове ще питат, нали?
11
0
 
3
 
! Отговори
Ако преди 50 години преди 3 години
у нас беше проведен референдум,за да попитат народа дали иска внос на роми,за да ги превъзпитава, да им отстъпва реда си за жилища, да им храни децата и да им изпълнява нормите, сега щяхме да живеем далеч по-безпроблемно.
Знаете какъв щеше да е отговорът на народа.
Но как да проведат такъв референдум?
Само като прочетат въпроса, и на следващия ден никъде в страната вече е нямало да се вее червен байрак. Не знам дали е щяла да последва съветска инванзия и как щеше да се развие съдбата на България
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Резултатът е предрешен, не само за Ям-гъл. Целия свят не ги ще. Безсмислено е да питате.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 9,
Селяндурството не е географско понятие, а душевно състояние. Обикновено се характеризира с поведение подобно на това от поговорката за сламката и гредата. Например, не е зле преди да започнеш да инициираш уседналост, да понаучи малко правопис.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ!
7
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я сега допитвае в София всичйи янболии обратно на село в Ямбол.
6
11
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
до референдума и хиляди референдуми да правят съгражданите на болния Сидеров ефекта ще е нулев
5
1
 
10
 
! Отговори
Бай Хой преди 3 години
Те икономическите и другите които бягат от войната така са се омешали. Не можеш ги различи. Те и сами не могат. Така, че за какво са подписи. Не ги искаме. Само че, нашите политици са продажници и за жълти стотинки ако някой им каже - Оставете ги! - и ще ги оставят. Не е нормално за един мигрант държавата да осигурява над 1000 лв. , а заплатата на българите да е около 550 лв. Статистиките не ги гледайте - не са верни. Още повече мигранта е платил луди пари на каналджии.
4
1
 
13
 
! Отговори
Циник до Жоро преди 3 години
Искал си и ти нещо да кажеш....ама се е получил биогаз!
Когато българите - тръгнат да мачкат европейци с тирове ( в името на исляма ) , да се взривяват с пояси С4 на кръсста ( в името на исляма ), да колят собствените си сестри ( в името на исляма ) да режат глави ( в името на исляма ) ....ТОГАВА - ДА ГИ ВРЪЩАТ ОТВСЯКЪДЕ!!!
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно в Ямболско ли решиха да правят референдум, Стралджа и другите са шведски вилаети, представям си какви бисери ще сътворят... ако обърнат в правилната посока листчето с въпроса от референдума, пък трябва и да го прочетат... то не е една беля
2
22
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
А бе гаврошчета за всичко ще правим референдуми не искали имигранти че и целия свят не иска крадливите и калпави българи които са в пъти в повече ама никой не ги бара по тази логика трябва и тях да ги върнат *** кухи
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знае се кои политици създадоха онези военни конфликти, заради които тамошните хора бягат и търсят убежище. Нека държавите, гласували за въпросните политици, да приемат бежанците. Така ще е справедливо.
Що се отнася до така наречените икономически емигранти и до младите мъже, които бягат от войната в родината им - такива не сме длъжни да приемаме. Хем носят опасност от тероризъм, хем са товар за немощния ни бюджет. Имаме да кърпим много дупки, не можем да храним здрави млади хора.