Мъж, нападнат от мечка, осъди МОСВ за 15 бона

Пострадалият оцелял като по чудо, развил стрес
24 фев 2017 08:45,
28
Мъж, нападнат от мечка, осъди МОСВ за 15 бона
Снимка: архив, Bulphoto

Смолянският окръжен съд постанови Министерството на околната среда и водите да плати 15 хиляди на нападнат от мечка мъж в девинско село, съобщи Дарик.

Румен Буков от Беден по чудо остана жив, след като мечка нападна обора му на 21 септември 2015 г. Притеснен от кучешки лай, Румен излязъл да провери какво се случва в обора с животните му. Там се изправил очи в очи с мечката стръвница. Мъжът получил рани, тъй като мечката го повалила на земята.

Освен физическите травми, експертизите по делото установили, че вследствие на срещата с мечката мъжът развил остра стресова реакция, която впоследствие прераснала в посттравматично стресово разстройство.

Съдът счита, че правото на живот и обществено здраве на гражданите и опазването на защитените видове следва да са в равновесие, а държавата трябва да гарантира и двете.

Магистратите отхвърлиха останалата част от иска на ищеца за сумата от 50 000 лева, както и насочените претенции към Министерството на земеделието и храните. Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
как може да дават пари за глупости.какво е виновна мечката че е диво животно
20
2
 
5
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
У нас на вилата влезе таралеж и набоде котката ни. Кого да съдя?
19
1
 
4
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Нормално е, държавата, трепереща над всяко бездомно псе и харчеща по всяко такова месечно по-вече стредства, отколкото за един възрастен човек, да плати за това, че грижейки се за животно, не се е погрижила за човек. Човекът каквото е трябвало да направи за защита на дом и имущество,го е направил. Но "бандита" е влязъл в дома му, напада животните му и самия него. Точно така трябва да се съди и осъжда държавата, която не осигурява мира, спокойствието и здравето на гражданите си по Конституция!!
18
1
 
5
 
! Отговори
РУССКИЙ МЕДЬВЕДЬ преди 7 години
НАПАДЕНИЕ НАД БЕЗЗАЩИТНИЕ ЛЮДЕ ,ЕТО НАШАЯ ГОРДОСТЬ
17
3
 
5
 
! Отговори
Русофиль ГУРБЕТЧИЕВ преди 7 години
КОЙТО Е ЗАБРАНИЛ ОТСТРЕЛВАНЕТО НА МЕЧКИ КОИТО ВЛИЗАТ В СЕЛАТА И ОБОРИТЕ ,НЕКА СЕГА ТОЙ ДА ПЛАТИ НЕ 15 000 , А 150 000 ЕВРО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ НА ПОТЪРПЕВШИЯ !БАХ ТИ АЗ ТЪПИЯ ЗАКОН ,ДА НЯМА АЗ ПРАВО ДА УБИЯ МЕЧКА КОЯТО Е ВЛЯЗЛА В СЕЛОТО ИЛИ В ОБОРА МИ !
16
2
 
3
 
! Отговори
До дреме ми преди 7 години
Дали ти дреме не знам ,но явно говориш за Квебек,а цяла Канада си е в спорове от време оно за езика и обичаите.Монреал е франкофонската част,Торонто английската.Но навсякъде има и френски и английски говорящи.В Отава ,,французите" бяха обърнали светофарите в техния квартал хоризонтално и пушеха навсякъде за да покажат че са французи .И има едно вечно ,,нежно" напрежение между двете Канади.Естественно Щатите не афишират тези неща,така че студентката е нормалнода не се интересува
15
3
 
5
 
! Отговори
Сайга 12 преди 7 години
до 14 Вълците и чакалите са вреден дивеч и със съответната бележка се отстрелват през цялата година!
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мецаната има ли и тя посттравматичен стрес?
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе като ви чета, давайте да трепеме наред - подборен, неподборен отстрел. дрън-дрън. То се видя че отстрелването било най-лесно - мерак за авджиите. Давайте там да бият мечки и без това само им се стреля. После да изпострелят, вълците, чакалите - квото се сетят. Накрая да погнат и жабите.
12
3
 
10
 
! Отговори
Ай сиктир ве преди 7 години
Значи утре като ме нахапят комарите, почвам да съдя наред защото има комари!
11
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До аборгена номер 2 в Сащ и Канада сумата ще е 15000000$
10
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето за това взеха да ги намират отровени мечките и кучетат покрай Девин. На хората им е важен живота и добитъка, еколозите ДГД.
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как се казваше филма с Л. Ди Каприо, дето мечката го изяде наполовина и оцеля? Този просто е изкарал късмет, че не го е изкормила мечката.
8
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък мисля да осъдя министерството, че слънцето грее и понякога изгарям.
7
2
 
21
 
! Отговори
маке преди 7 години
до 2 да ама у америката у сека къща има джепане два месеца да водят кръгова отбранау нас е забранено със закон а не дай си боже да гръмнеш баба меца те чека доживотен без право на обжалване
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прецедент. Сега находчиви адвокати да съберат отбор шведи и да ги пуснат в горите да търсят мечки. Който открие мечка печели, кой не открие - не печели.
5
4
 
21
 
! Отговори
!? преди 7 години
А колко собственици на кучета са осъдени и в затвора ? Що хора затриха тези опасни породи , тръгнал държавата да съди , кауна .
4
4
 
20
 
! Отговори
Дреме преди 7 години
ми на шмайзера какво щели да си помислят в щатите и канада!Те щото том са от най-умните!Лично съм се убеждавал как американка завършила колеж,не знае че има Френска Канада!!!Кой после бил абориген...
3
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези мечки нападат селата, защото са гладни. Има видеоклип, оборът е с каменен градеж и здрава дървена врата. Би трябвало да се направят стъпки да се подобри хранителната база на мечките в Родопите, за да се избегнат подобни стълкновения. Иначе другият вариант е разселване, или в краен случай подборен отстрел.
2
23
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви са тия глупости да се съди министерство, за това че въобще има животни из природата. Такава простотия може само у нас.Това ако го чуят в Канада и Щатите, ще кажат, че сме някакви аборигени да се съди министерство за такова нещо. Пълна дивотия.Като живееш на такива места си правиш защитата.