Протестът днес: Елин Пелин подкрепи семейство Джабер

Хората защитиха сирийските бежанци: "Познай, преди да отхвърлиш"
Обновена: 25 фев 2017 17:30 | 25 фев 2017 17:26, Екип на Bulgaria On Air
164
Протестът днес: Елин Пелин подкрепи семейство Джабер
Снимка: Bulgaria On Air

Елин Пелин излезе на протест в защита на семейство Джабер. Жителите се събраха, за да изразят подкрепата си към сирийските бежанци, на които кметът Ивайло Симеонов отказа регистрация в града, предаде Bulgaria On Air.

Демонстрацията беше организирана във Facebook. Тя ще продължи и утре. 
Още по темата
Част от плакатите на хората, излезли в подкрепа на сирийското семейство, гласят: "Познай, преди да отхвърлиш", "Речта на омразата руши държавата и обществото."  
 
Засилено е полицейското присъствие в общината. Има и хора, които са срещу семейство Джабер.
 
По-рано през деня имаше молебен, отслужен от църквата. Той бе срещу злото, омразата и непристойното поведение. 
 
Събитията все повече притесняват сирийското семейство, което живее в Елин Пелин.
 
От 8 месеца те са заселени там нямат проблеми със съседите, но напрежението в общината става все по-голямо.
 
Кметът Ивайло Симеонов отказва да говори пред медиите, не вдига и мобилния си телефон.
 
На официалната си страница във Facebook той заяви, че в Елин Пелин се организират спорни събития и хората трябва да бъдат изключително внимателни, за да няма напрежение в обществото.
 
Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
21
 
! Отговори
байхейс преди 7 години
"Демонстрацията беше организирана във Facebook"така бяха организирани и метежите исвестни като "Арабска Пролет" !така беше орданизиран и фашисткия преврат в Украйна !Финансирането на тези активни мероприятия идва от Сорос и световния еврейско-лихварски заговор !
95
16
 
3
 
! Отговори
Балтона преди 7 години
Толкова ли няма една почтена община да ги покани тези хора и да им подаде ръка?
94
17
 
5
 
! Отговори
А. Христов преди 7 години
Ако бях от Елин пелин, щях да се срамувам да си кажа, че съм от там.. Туртчеещите ви се ц.ига.ни не ви плашат, а семейство почтени сириици, проверени от всички служби, ви плаши.. Срам да ви е!!!
93
13
 
5
 
! Отговори
Бай Ристо преди 7 години
15 г. Георги в Борисовата градина убит от бежанец, 11 г. момиче от вчера и то убито от бежанец, за жената дето загина в тунела , пак бежанците са виновни, нали друагре тричащи ***?
92
2
 
4
 
! Отговори
Селянин преди 7 години
Предизборен ПР за шопите....
91
1
 
27
 
! Отговори
опаааа преди 7 години
Абе хора не ставайте смешни няколко човека от БХК и докарани арабели,това ли е Елин Пелин,на тая смешна *** платена сбирчица нямаше нито един човек от Елин Пелин,а журналята от слугинажните ни медии бяха три пъти повече от така наречените "протестиращи",найстина ли мислите че нормален човек ще се хване на тази "новина" :))))
90
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СТИГА СТЕ ЛЪГАЛИ, ПЛАТЕНИ АКТИВИСТИ
89
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кмета - президент фурашката да си върви
88
2
 
22
 
! Отговори
123 преди 7 години
Не можаха ли от соросовите парички да отделят двадесетина лева за докарване на няколко местни рома, та да не е такава празна снимката от мероприятието?
87
1
 
30
 
! Отговори
Щерев преди 7 години
Участвали 3-*** души, от тях 2-*** забулени. Прекрасно! А в Германия пак мачкат с камиони... Мислете!
86
4
 
35
 
! Отговори
От Елин Пелин. преди 7 години
Това е пример за откровена лъжа и как медиите изкривяват истината. Трима човека, които не са от местните излезли на площада и изразяват мнение, с което гражданите на Елин Пелин не са съгласни. Никой от нас не иска пришълците. Да си ходят в Германия, Франция, където искат. За тяхно добро е. В Елин Пелин нямат място.
85
3
 
30
 
! Отговори
Белият Рицар преди 7 години
Не съм съгласен хората да подкрепят протеста за защита на мигрантите. Аз не искам в държавата ми да има ислямски престъпници. Защо да се хранят в Европа хора които са режели глави на християните в близкия изток и са извършили геноцид над тях? Това е подсъдно и един ден Европа ще си понесе последствията.....
84
2
 
32
 
! Отговори
Richard преди 7 години
Между другото, най-големите фенове и поддръжници на тази източна инвазия са именно меките китки. Защо ли? Може би не сме знаели, че са състрадателни, хуманни? А може и нещо друго да е.....
83
5
 
39
 
! Отговори
манипулация преди 7 години
Имаше около 15 човека, повечето дори не бяха от града. Явно са очаквали по-голяма подкрепа от гей обществото, с което са близко свързани организаторите, но уви.. Важното е, че паричките за днес си ги взеха
82
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей няма и една добра дума за сирийските бежанци и за хората протестиращи в защита на сирийците. Само *** ли са се събрали пак във форума. Браво на хората излезли да подкреят сирйското семейство.
81
3
 
32
 
! Отговори
Тези сирийци може и преди 7 години
да са почтени.Но хората се страхуват от други неща:1. Има международно споразумение за събирането на разделени семейства.Знаем, че техните семейства са многобройни и се плодят твърде много.Допускаш една двойка,след 2-3 г. вече са дошли 30-ина техни близки, а след 10 години вече са станали над 150 вследствие на раждания.2. Допуснеш ли една двойка, ще дойдат и други и след 10 г. ще са повече от местните българи.3. Тогава се сещат какво повелява Коранът за налагането на исляма.Не, не желаем!
80
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хубаво де!А Сирия кой ще я възстановява ,ако "всичкото" сириец избяга.Кой? Алгафари ли ще отиде?Тези защо не се връщат в свободната част за да бачкат.Поддръжници на ИДИЛ ли са или криминални че са се домъкнали тук?Здрави прави Сирия има нужда от всеки свой гражданин сега за да носислужба и бачка за родината.Да помогнем на Сирия,като им ги върнем.
79
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на шопите, уууууууи за платените продажници! Много са ги търпяли днес. Тупаници е трябвало, наказателни тупаници за да знаят следващият път какво ги чака.
78
4
 
26
 
! Отговори
евро атлантик преди 7 години
Трябва и огромна джамия да се построи в Елин Пелин ,чиито минарета от София да се виждат,така държавата ще ни бъде преставена пред Света че е толерантна с страданията на клетите бежанци.След това идват и бурките за жените в града,задължителен атрибут.
77
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така като гледам 99% от парите на Сорос са заминали за съботни покупки вместо за протести.