Детето, засмукано от джакузи – с опасност за живота

Ако оцелее, ще трябва да му бъдат извършени множество операции
27 фев 2017 16:52,
47
Детето, засмукано от джакузи – с опасност за живота
Снимка: Черно море

4-годишното момиченце, което бе засмукано от помпа на джакузи в басейн на хотел "Адмирал" в Златни пясъци, е в критично състояние и с опасност за живота. Това съобщи д-р Румен Христов, специалист по хирургия в МБАЛ "Св. Анна" във Варна.

Още по темата

Половин час след инцидента в събота детето е откарано в интензивното отделение на болницата, където му е направена спешна операция.

"Никога не съм виждал подобен случай и се надявам никога повече да не видя", сподели хирургът.

Оказва се, че травмата е изключително тежка. Тънките черва са излезли от тялото, пробити са дебелото и правото черво. Макар че са извършени операции и кръвозагубата е преодоляна, детето е в критично състояние, в шок и със сериозна опасност за живота.

"До 10-на дни ще стане ясно дали момиченцето ще се върне към живота", каза д-р Валентин Власаков, началник на отделението по Анестезиология и Реанимация.

Той допълва, че ако детето оцелее и излезе от критичното състояние, ще се наложи да му бъдат направени операции на няколко етапа. Засега обаче се бори за живота си, предава Информационна агенция "Черно море".

Припомняме ви, че 4-годишното момиченце е било с майка си и баба си, британски граждани, на 25 февруари в хотела. Докато били в джакузито, детето решава да се премести по-близо до майка си, когато е засмукано от смукателната помпа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди години аз работих като спасител и поддръжка на басейни, напълно възможно е отворът водещ към помпата на джакузи или басейн да предизвика описаните наранявания, особено при малко дете. Помпите на басейните са мощни и създават голям вакуум, затова ние по-принцип го включвахме само при чистене на басейна или джакузито, или при така наречения backwash на помпата. Това сто процента е човешка грешка и вина, но със сигурност ще се опитат да го изкарат като нещастен случай!!!
35
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що за глупости - невъзможно е джакузи да нанесе такива поражения - поредната промивка на мозъци
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хотелът е на Иван Костов,онзи същият Драгалевски *** който беше премиер на тази жалка територия!Официално се управлява от сестрата на Славчо Христов!А пък синовете на тази сгърчена бабичка,колят и бесят в целия курорт.Всичко е разпределено много отдавна приятели...Плажовете са на принципа 50/50 Славчо Христов/Младен Михалев (Маджо)чрез подставени лица!Жалко за детето.
33
0
 
6
 
! Отговори
Сп??нс!? преди 7 години
Преди 20-тина години ходих на плуване в големите басейни във Варна и доколкото забелязах са на преливен принцип. Това дето го описват тук е някаква много сериозна небрежност и досега трябваше шефовете и персонала да са за 72 часа превантивно , поради опасност да заличат следи.
32
0
 
1
 
! Отговори
Стълбичка преди 7 години
Управителят на хотела е г-жа Ханчева 60 г бабичка!
31
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Детето вероятно си е играело и е седнало на отвора за засмукване. Предвид възрастта му вероятно е било без бански, който можеше да помогне в тази ситуация. Трудно ми е да си представя по-ужасяващо нещо от това, което се е случило и е преживяло. Моля се да се възстанови напълно.
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
a някои чакат успешен сезон по черноморието
29
0
 
16
 
! Отговори
РККА преди 7 години
едно качествено джакузи в което да се поберат две възрастни жени и дете е от порядъка на 70/80 хил лева от реномирана марка по хотелите се монтирват китайски продукти за по 5/6 хил. говоря от професионален опит засмукващата дюза има хромникелова или пластмасова решетка в зависимост от цената,вероятно некачествената е липсвала.Според мен за подобни продукти трябва да има переодичен контрол но такъв липсва..ПП майстора монтирва това което му достави клиента,не сглабя а подвързва продукта...
28
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докога ще продължава това?! Вече втори случай на пострадало дете при идентични обстоятелства! Миналия път се удави едно германче и две седмици след това хотелът и басейнът си работеха все едно, че нищо не е станало. После се чудете защо хората не сигнализират за престъпления! Сега кой прикрива нещо? Защо не е Затворен хотел "Адмирал" и защо няма подведен под отговорност?! Да е живо и здраво детето и дано се възстанови бързо и напълно!
27
1
 
28
 
! Отговори
Крив макарон преди 7 години
Водата трябва да прелива а не да се засмуква. Некадърници. Да осъдят този който е узаконил джакузито.
26
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ужас!! Дано да оживее, да се оправи и да може да се смее. А всички виновни - на съд !!
25
4
 
19
 
! Отговори
не са само три! преди 7 години
До Анонимен - българският майстор знае три инструмента - клещи, чук и тел.и майката, и майката!
24
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в нашите хотели работят с благоволението на продажните институции,които не си вършат работата,за малко пари под масата не правят никакви проверки ако пък направят такава е фиктивна ,бях на черноморието на работа миналата година 4 месеца в хотел ....пълен провал като започнеш от храната до съоръженията например басейн толкова лошо състояние не съм виждал,хората се оплакват но никой не ги чува нито е идвала институция на проверка ..80% от хотелите са в окаяно положение
23
1
 
41
 
! Отговори
Има прецедент преди 7 години
Преди време, в басейн към хотел в наш черноморски курорт,поради липсваща решетка беше засмукано и се удави 12-годишно момиче от Германия.Какво трябва да се направи,та някои да разберат, че за да работиш успешно в която и да е област, е необходимо:1. Да имаш познания и опит в съответната област.2. Да знаеш какви са наредбите и изискванията.3. Да ги спазваш!!!В наше време, в повечето случаи,който у нас започне бизнес, си мисли, че единствената му задача е да печели колкото е възможно повече
22
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хотелът е на Доган от край време.
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ужас!
20
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ProximusМного вероятно - българският майстор знае три инструмента - клещи, чук и тел. По-умните отдавна се изнесоха....
19
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бил съм в този хотел на конференция извън сезона, изобщо не си заслужава звездите. Тактично не се споменава, че е на брата на Милен Велчев. Поне преди 4 години джакузито беше една ***, направо се чудя какво ли е в момента.Хотел на контрасти - в ресторанта келнерите се караха и си крещяха пред гостите (как ще се почуствате от израза "ама *** ***"?), в менюто имаше 4 неща, а за сметка на това имаше прекрасна виенска сладкарница. Изобщо мутренска работа-ако може да станеш милионер за 1 ден..
18
2
 
15
 
! Отговори
do17 преди 7 години
Очите на този индивид(Димитър Желязков) действуват така, че който го гледа, започва да повръща..Ужас...
17
39
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докторите са виновни.