Ромската интеграция: Ефективна ли е? Колко ни струва?

Очакваме данни за изразходваните средства и резултатите
41
Ромската интеграция: Ефективна ли е? Колко ни струва?
Снимка: архив Булфото

В края на годината ще има данни колко точно пари са вложени за ромска интеграция и какъв резултат е постигнат. Това стана ясно от думите на служебния вицепремиер по еврофондовете Малина Крумова.

Тя обясни, че разработената Национална методология за отчитане на Националната стратегия за интеграция на ромите ще даде комплексен поглед как се изпълняват мерките, информира "Дарик".

Тя ще събира данни от различни държавни институции и неправителствени организации, които са изпълнявали проекти, свързани с ромската интеграция.

Методологията е създадена поради липсата на цялостна методика за оценка на реално вложените средства, каза Крумова.

Необходимо е да се проследи колко средства са вложени реално, тъй като може да се говори, че са вложени милиони, но почти никой не може да каже колко точно са те, обясни вицепремиерът. Трябва да се проследи и какви са резултатите от вложените средства.

"Това беше едно от условията, то е и предварително условие по отношение на европрограмите, които се финансират от Европейския социален фонд и смятаме, че въвеждайки методологията за оценка, реално ще може да се види какво постигаме, с какви пари се постига, има ли ефективност и къде е необходимо да се промени политиката по отношение на интеграцията на ромите", каза вицепремиерът.
 
Методологията вече е въведена, престои разработването на софтуерната платформа. Данни за парите за интеграцията на ромите и ефектът от влагането им ще има в края на годината, тъй като трябва да се съберат данни от всички ведомства, каза Малина Крумова.


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Бай Хой преди 1 година
Имате страшен ***! :D Пиле не дава да прехвръкне. Чети и другите какво пишат да видиш колко съм толерантен. Това име което ми измисли Бай Х си е многозначително. Не искам да кажа това
24
0
 
4
 
! Отговори
Горчив опит преди 1 година
Интегрира се онзи, който иска. Такъв ще направи всичко възможно, за да постигне интегриране с градивната част от нацията. Ако му пречи средата, в която е израснал и живее в нея, заслужава да му се помогне! Как да му се помогне? Той самият ще прецени каква помощ му е нужна и ще съумее да убеди онези институции, които наистина могат да му съдействат.

Всичко друго е ураджийска демонстрация, за да се усвоят едни пари, а резултатът - някой пълни гушка или получава научна степен.
23
0
 
8
 
! Отговори
Чичо Ади преди 1 година
Най-добрата интеграция е в стена. Тъкмо имаме нужда от такава на южната граница. Залагайте ромите там и ги интегрирайте. Ефективно и евтино.
22
2
 
20
 
! Отговори
Стрaнджaтa преди 1 година
Aз не искaм дa учa !
Aз не искaм дa рaботя тежкa рaботa,a нaй- добре никaквa!
Aз не искaм дa си плaщaм сметките зa ток,водa и т.н.!
Aз не искaм дa плaщaм дaнъци!
Aз не искaм дa се къпя!

...............................................
Aз искaм обществото дa ме издържa,a aз дa се рaзмножaвaм,дa пия,дa се дрогирaм,дa крaдa,дa троля,дa въртя дaлaверки и дa си свиркaм!
21
0
 
18
 
! Отговори
Софиянец преди 1 година
Виждали ли сте *** в данъчно!?
20
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По- вероятно е гей дa зaбременее,отколкото * дa се интегрирa...опитите и зa двете сa зaпочнaли преди хиляди години и продължaвaт и до днес ,но без никaкъв успех!
Нямa нито еднa държaвa в светa която дa е успялa дa интегрирa ромите,aко знaете тaкaвa..моля кaжете я !
19
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква интеграция ви гони бре? За да се интегрира дадена група в друга група, то тя трябва да му служи за пример. Какъв пример дават българите на ромите, че да се интегрират. Тя интеграцията отдавна се е случила. За страничният наблюдател разлика няма.
18
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ефективността може да бъде измерена много лесно, като накараш тези хора да си напишат трите имена и да кажат азбуката и веднага става ясно. За жалост те не могат нито едно от двете, от което идва и логичния отговор за ромската интеграция.
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Питайте тези, които само лаят и прибират милионите в джоба си и се молят постоянно да има етническо, религиозно и расово напрежение м/у хората, иначе отиват на борсата, трудовата борса!
16
3
 
11
 
! Отговори
НЯМА СРАШНО преди 1 година
Те ще ни интегрират.
Дотогава обаче, проклетото ни племе ще се самоизяжда и разпилява по света.
15
0
 
31
 
! Отговори
Леля ми преди 1 година
Все едно да наливат вода в пясък.....интеграцията е личен избор.....пилеят се пари нахалост или......се краде яко?????
14
0
 
25
 
! Отговори
лУД преди 1 година
Кукловодите на държавата нямат сметка от такава интеграция, това положение им е много по-изгодно.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гошо

само така
12
0
 
17
 
! Отговори
Бай Х преди 1 година
Безсмислено е интегрирането. Какво да интегрираме, те и така се оправят доста добре. Само трябва да се научат да спазват закона, което ще стане с повечко наказания. Това важи не само за *. За целта служителите в институциите трябва да си заработят заплатите, а не да се шматкат в офисите и по кафенетата.
11
0
 
20
 
! Отговори
666 преди 1 година
ББ си каза 5000 000 000 лв годишно ни струват годишно
10
0
 
24
 
! Отговори
Бай Ристо преди 1 година
Ще се интергират , га научат интегралното смятане от висшата математика.
9
0
 
39
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Кво значи ефективна ?? Когато от едната страна няма желание и не се полагат усилия не става.Що им е да учат , за кво им е да работят и да поемат отговорност,като има помощи , комисии , толерантни ,либерални структури ,като НЯМА правосъдие ,сметки ,последствия .На тяхно място ,и аз ще си крада ток няма да плащам за вода ,ще рева и викам ,че искам още пари ,още помощи.Става само с БОЙ ,ЗАТВОР, ПРИСЪДИ, КАСТРИРАНЕ и ЗАБРАНИ.
8
0
 
27
 
! Отговори
1 преди 1 година
Каква ти интеграция? Все повече не работят, не учат и акъла им колкото да се размножават. До къде ще стигне това безхаберие - не знам! Само негативи за обществото, а едни хора в 10-летието на ромската интеграция забогатяха, без да интегрират никого.
7
1
 
32
 
! Отговори
123 преди 1 година
Образование е и труд - след тях да дойдат и парите! Това е интеграция : получаваш, но преди това трябва да дадеш! Ако не полагаш усилия и труд за това общество /стига да нямаш някакви физически или умствени пречки за това/ , то тогава и обществото с нищо не ти е длъжно!
6
0
 
37
 
! Отговори
няма време преди 1 година
Пари на вятъра откраднати от политици и бандити..