Ромската интеграция: Ефективна ли е? Колко ни струва?

Очакваме данни за изразходваните средства и резултатите
27 фев 2017 14:37,
41
Ромската интеграция: Ефективна ли е? Колко ни струва?
Снимка: архив Булфото

В края на годината ще има данни колко точно пари са вложени за ромска интеграция и какъв резултат е постигнат. Това стана ясно от думите на служебния вицепремиер по еврофондовете Малина Крумова.

Тя обясни, че разработената Национална методология за отчитане на Националната стратегия за интеграция на ромите ще даде комплексен поглед как се изпълняват мерките, информира "Дарик".

Тя ще събира данни от различни държавни институции и неправителствени организации, които са изпълнявали проекти, свързани с ромската интеграция.

Методологията е създадена поради липсата на цялостна методика за оценка на реално вложените средства, каза Крумова.

Необходимо е да се проследи колко средства са вложени реално, тъй като може да се говори, че са вложени милиони, но почти никой не може да каже колко точно са те, обясни вицепремиерът. Трябва да се проследи и какви са резултатите от вложените средства.

"Това беше едно от условията, то е и предварително условие по отношение на европрограмите, които се финансират от Европейския социален фонд и смятаме, че въвеждайки методологията за оценка, реално ще може да се види какво постигаме, с какви пари се постига, има ли ефективност и къде е необходимо да се промени политиката по отношение на интеграцията на ромите", каза вицепремиерът.
 
Методологията вече е въведена, престои разработването на софтуерната платформа. Данни за парите за интеграцията на ромите и ефектът от влагането им ще има в края на годината, тъй като трябва да се съберат данни от всички ведомства, каза Малина Крумова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Nyama takava integraciya.Oshte ne sum vijdal bankov slujitel *** i pojarnikar
4
3
 
16
 
! Отговори
Циник до Пешо* преди 7 години
Дано парите за интеграцията на ромите ...да са в мезонети...яхти...мерцедеси!Поне ще съм спокоен, че не са отишли нахалост
3
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Парите в случая са лош измерител. Плаващи, размити, отиват от джоб в джоб. Колко ромчета ходят на училище? Колко от ромите си плащат данъците? Какво е нивото на престъпност сред тях? Ето над тези данни ако поработят програмистите, ще има полза. Само дано имат здрави нерви да понесат финалните изчисления на софтуера и да не получат сърцебиене.
2
1
 
16
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Ако верно се харчеха парите за тях - за тях, а не потъваха в джобчета, мезонети, лодки и американски университети, щяха да са си ОК .
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Парите са усвоени, за резултати - ще се почака. Що са години, пред нас са!