120 души на улицата, фирмата – прехвърлена на ромка

Обувният завод във Ветрен доскоро е бил на двама италианци
50
120 души на улицата, фирмата – прехвърлена на ромка
Снимка: Кадър Нова тв

Над 50 работници от обувния завод във Ветрен блокираха с жива верига портала. Те протестират заради неизплатени заплати и обезщетения.

Работниците заплашиха, че няма да допуснат собственика да влезе вътре и да успее да изкара машините.

Хората са били пуснати в платен отпуск на 2 декември, защото временно е била преустановена работата на завода.

Оказало се обаче на 31 декември всички са били уволнени, но без предизвестие, а и без да бъдат уведомени, съобщи Нова тв.

Разбрали за това чак през януари.

Заводът бил собственост на двама италианци. Оказва се, че собствениците на фирмата са неоткриваеми, а тя е прехвърлена на 2 февруари на жена от Плевен, която е социално слаба и е от ромски произход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези два месеца на 2017 г. са достатъчни ромкъта да поеме заплатите на хората или БСП или ДПС . Тези две партии търпът конците на куХлето.
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ми прилича на селския терикат. Колец и колец. Изключително некоректен към работниците. Затова и в СОфия има постоянно текучество на персонала.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не би да става въпрос за фабриката на селския тарикат колец и колец
35
0
 
7
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Лъжа, лъжа --, ама и Камелия не е наясно 50 или 120 са на улицата. И ако са само те - с "мед да ги нахраниш". Но няма страшно - имаме синдикати със синдикални лидери от европейски тип. Един с пищов на *** се казваше Тренчев, че и д-р. Ама той се пансионира. Има други.....те ще помогнат всичко читаво да се изнесе от тази територия!
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това си е взаимопомощ между едни за прецакване на други. В случая ромката е нещо като "жив щит". Ясно е, че работниците заплатите няма да си вземат. Но има начини тази порочна практика да се прекрати. Работниците са се досетили за единия, но прекалено късно. Има и още един-два, няма да ги споменавам поради ред причини.
33
1
 
7
 
! Отговори
Учуден преди 7 години
Що бе к'во лошо има,ромките са сериозни инвеститори и работодатели?!
32
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи пак е в италиански ръце, щом новата собственичка е ромка....
31
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е България да приеме данъчната политика на Европа- необлагаем минимум и данъци от 30% нагоре., нека видим как богатите дърпат обществото. В БЪЛГАРИЯ НАЙ БЕДНИТЕ КРЕПЯТ ФИСКА- ЗАТОВА БЯГАТ И НАПУСКАТ ЦЕЛИ СЕЛА. ЩЕЛИ ДА ДОЙДАТ ОТ УКРАЙНА- ДА БЕ- ДА, А КОЙ ЩЕ ИМ ПЛАЩА КВАРТИРИТЕ, ИЗДРЪЖКАТА- ТУК ДАЖЕ ТИЯ ДЕТО БЯГАТ ОТ ВОЙНАТА НЕ ИСКАТ ДА ОСТАНАТ, А ОТИВАТ ТАК КЪДЕТО ОБЩЕСТВОТО СПОРЕД НОВАТА ОПОРНА ТОЧКА НАКАЗВА БОГАТИТЕ И УЧИЛИТЕ. НОВИ ДАНЪЦИ ИЛИ СЪВСЕМ ЩЕ СЕ ОБЕЗЛЮДИМ.
30
2
 
22
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Е тази жена дали е живяла в Рим или може би е родена в Рим че да е "ромка"?
29
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заводите, купени от западняци работят!Заводите, купени от червените олигарси - не работят или само ограбват работниците си!
28
13
 
9
 
! Отговори
Лъжа е! преди 7 години
Мутренски истории, а не италиански!Един истински производител не прави така, особено западен!Те спазват законите, за разлика от българите!
27
1
 
26
 
! Отговори
Поредната лъжа преди 7 години
Такива фалити и прехвърляния ги правят нашите мошенници, а не чужденци!12 години работих за италианска фирма и всичко си беше супер, не искам да чуя за български шефове повече!
26
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трънково италианци.Собствениците са мутри,нашенски,комунисти.Схемата с фалитите отдавна е програма.Сега ще направят друга фирма,в друг град и пак по схемата.
25
0
 
41
 
! Отговори
Ромска Инвеститорка преди 7 години
Така стана с две други фирми в които работих, хората когато трябваше да протестират, не излязоха, а когато вече ги бяха "уволнили" тогава се сетиха, ама пред свършен факт и файда нямаше кой знае каква... Дано поне тези работници да успеят да си вземат парите и обещетенията, но ме съмнява, че "ромката" ще им ги плати... Такава ни е държавата, такива са ни "бизнесмените"
24
10
 
12
 
! Отговори
nkavrakov преди 7 години
Гарантирано от Бойко Борисов.На него корупцията и беззаконието не му били приоритета два мандата.Официално изказване ,това са негови думи,има го във страницата му във фейсбук.Сега тези хора останали без пари ще ядат на Бойко магистралите,дето се разрушават след една зима.
23
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скапана държава с скапани закони!
22
4
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
ako takiva im sa vsi4kite 4ujdi investitori xa xa
21
3
 
53
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Абе вие сега ли разбирате, че закъсали фирми се продават на безимотни и неграмотни хора и това е напълно законно. Имуществото (ако е останало такова) се изнася, а работниците и доставчиците пият по една студена вода и никога не си получават парите. В България е ТАКА! Ако не Ви харесва, сменяйте държавата. Нещата няма да се променят защото тези които ви крадат 27 години са си все същите и само физическото им отстраняване може да реши проблема. Грозно и нехуманно, но е истина.
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
поздравявам ви с песента на Софи Маринова - Made in Bulgaria
19
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При Боко-тиквето така се действа......