Ремонтът на бежанския център в Пъстрогор – 2,24 млн. лв.

Само малка част от тях ще бъде дадена от държавата
28 фев 2017 08:34,
35
Ремонтът на бежанския център в Пъстрогор – 2,24 млн. лв.
Снимка: архив, Bulphoto

За преустройството на лагера в Пъстрогор ще бъдат похарчени около 2,24 млн. лева лв. 10 % от тях са осигурени от държавата, а останалите са от Европейската комисия.

Започна монтирането на 5-метрова ограда на бежанския център край свиленградското село Пъстрогор. Така лагерът ще стане, както бе обещано от отворен в затворен тип, пише "Монитор".

Още преди седмица започнаха изкопните и подготвителните дейности по същинския строеж. Фундаментът на оградата е 80 см дълбок и 70 см дебел. Над него се издига 3- 3, 50 -метрова железобетонна стена с двойни скари и дебелина 30 см. Над нея ще има и метална мрежа с височина 1.70 м. Междувременно областния управител на Хасково Минко Ангелов заяви, че са започнали преговори с Европейската комисия площадката на нов палатков бежански лагер да не бъде на територията на област Хасково. Според Ангелов, предишното правителство е подписало споразумение с Брюксел и изпълнението му е в много напреднал етап. Ако ангажиментът бъде изпълнен, Европейската комисия ще преведе на област Хасково 3,9 млн. лева.

Предполагаемото място за палаткова площадка ще бъде бивша застава с площ 95 декара между селата Сладун и Маточина. Теренът е на около 35 км източно от Пъстрогор. Лагерът там трябва да бъде резервен и да се активира само при ескалация на бежанския натиск, който в момента по данни на ДАБ и Гранична полиция е много слаб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
8
 
! Отговори
Гост преди 7 години
Хората си броят стотинките,а тук се подхвърлят някакви милиони,на кого,за какво,с такава лекота сякаш са 1-2 лева! Милиони, милиарди,къде се намираме, какво става,думи,думи,лъжи обидни за слушане от хора познати до втръсване!
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предишното правителство подписали споразумение с ЕС?! Такова решение се разисква най малкото.А патриотите подкрепяха това правителство, и са против бежанците?! Продажници
17
0
 
15
 
! Отговори
мне преди 7 години
А нямало възможност за лекари във всяко едно училище, но ще се намерят парици за готованковци. WTF?
16
0
 
17
 
! Отговори
АЛООО преди 7 години
БЪЛГАРИТЕ СЕ СТОПЯВАТ , А ВИЕ МИ СТРОИТЕ ЗА МИЛИОНИ БЕЖАНСКИ ЛАГЕРИ .
15
1
 
20
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Гарантирано от герб, и един глас ако получат в хасково на изборите, повече да не съм чул хасковлии да се оплакват
14
0
 
26
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 7 години
Заедно с мигрантите в лагера трябва да се настанят и гербавите предатели ,подписали постановление 208! И вместо да строят ограда ,да пуснат ток по тази която е в момента.И тока да е от Мариците, за които Тиквата подписа тихомълком договор за още 15 години.Дано скоро да видя изпържен гербав предател с ток от краварските централи.Скъпо удоволствие ,но кефа цена няма.
13
1
 
20
 
! Отговори
Циник до 9 преди 7 години
На книга...екстрадацията е лесна! В Германия се вдигна политически дебат за екстрадацията на ЦЕЛИ 18 афганистански търтея! Цели 18 - от 250 000! С тези темпове - останалите имигранти ще се пенсионират...и ще си починат кротко от старост!
12
24
 
1
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Радев и Герджиков наводниха страната с бежанци.
11
2
 
32
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Ние собствените си хора не можем да изхраним а сме тръгнали милиони да даваме за тия п.а.разитни явление които чакат удобен момент да ни изколят като пилци.
10
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой ще потърси отговорност за Постановление 208/2016 на МС, взето тайно от българите от Тиквара или Бай Х-й? Трябва да се отмени незабавно!! Тези пари да се предоставят на раково болни, на деца и тези които имат необходимост. Ще храним змия в пазвата си, която рано или късно ще ни ухапе. Къде ще е тогава Умника и Предателят от Банкя? Какво ще стане с България? С Българското? Исляма няма бъдеще у нас и няма да има. Отмяната на пистановлението е първата крачка да се опазим от тази зараза.
9
2
 
9
 
! Отговори
до 6 преди 7 години
Първата държава, която е подписала "Конвенцията". Айде четете преди да пишете, бе? Има официални документи, които явно не си чел. Това е и една от многото пречки пред Турция да стане член на ЕС. Хора, много сте неграмотни, а постоянно се изказвате по форумите. Единственото нещо с което съм съгласен е, че не са бежанци, а мигранти. Затова трябва след бърз отказ от ДАБ да се извеждат от страната. Така е в правората държава - за съжаление или не се стремим да сме такава
8
2
 
25
 
! Отговори
Циник до 3 преди 7 години
Алооо...финансовия пишманексперт...не е лошо преди да се правиш на "отворен" да се огледаш, какво пишат юзърите около теб! Не 240 000 - 2лв. Не бих дал - за социални *** от Афганистан, и Пакистан! Сега разбра ли ме? И още - тези МИЛИАРДИ (само в Германия, само за миналата година 94!!!!) Не отиват за европейците - а ГИ КРАДАТ ОТ ДЖОБА НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА - ТА ДА МОГАТ ШЕ*МЕТИ, КАТО ТЕБ - ДА НИ ОБЯСНЯВАТ ЗА ДДС-то!
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вън нелегалните имигранти от България!
6
1
 
21
 
! Отговори
До № 3 преди 7 години
Аман от разбиращи либерасти тия изобщо не трябва да бъдат допущани до тук. Това не са бежанци доколкото знам се водят такива до първата държава в която живота не им е застрашен ,а това в повечето случаи е Турция на всичкото от горе са си и едноверци така, че да се оправят , а европата да си гледа работата
5
1
 
20
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Браво бе ,тия от Брюксел знаят за кво да харчат пари .Като слаб наплива от бежанци за кво строите още лагери бе ? Не се правете на луди ,стопли ли се време тия същества с бурките и смартфоните ще се изсипят през границата.Там стройте ограда бе
4
1
 
30
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Не ме интересува от къде идват парите тия нямат работа тук както е тръгнало страната ни ще се превърне в един лагер и най-лошото е ,че пенсионерите ще живеят по-зле от "горките" брадати бежанци.
3
25
 
3
 
! Отговори
До циник преди 7 години
Айде малко се ограмотете, защото от 2.24 милиона има едно нещо наречено ДДС, което се плаща на държавата, а в конкретния случай е 448 000 лева, т.е. тези пари директно влизат в бюджета. Аман от професори, които се изказват неподготвени и тикви, които слагат минуси. Отделно, при затворен лагер на кандидат-бежанците в най-кратки срокове се пишат откази и директно се извеждат от страната. Не е лагер до лагера, а стария се трансформира ... баси тапанаra. Слагайте минуси, ама си оставате тапаcи
2
0
 
21
 
! Отговори
Надя Николова преди 7 години
Поредните пари,които даже няма да отидат по предназначение и ще бъдат присвоени от хрантутниците от администрацията.
1
4
 
36
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Ъъъъъъ..кво??!! Пъстрогор ли? И там ли? Лагер до лагера - мила моя майноле!10% от 2,24 000 000 - са май 224 000 лева!Нашите пенсионери...и тежкоболни деца с необходимост от трансплантации...ще изчакат - държавата си има приоритети!