В хотела със засмуканото дете – липсва спасител, липсват табели...

Нищо около джакузито не указвало, че няма решетка
28 фев 2017 09:14,
100
В хотела със засмуканото дете – липсва спасител, липсват табели...
Снимка: BTV

В хотела, в който в събота 4-годишно дете беше засмукано от джакузи и пострада, не е имало спасител на мястото на инцидента, разказа майката на момиченцето.

4-годишната Изабела и майка й не за първи път отиват да поплуват в този хотел. Решили първо да загреят в джакузито.

Още по темата

"Тя седна на другия край, за да е "точно като мама". Започна да пищи, аз се опитах да я издърпам, но не можех да я извадя", каза майката пред bTV.

"Майка ми извика за помощ и тогава изключиха вакуума. Нямаше решетка, капак, нищо. Просто дупка", допълни тя.

Изабела е в тежко състояние след две операции, защото голяма част от тънките й черва са засмукани от създадения вакуум.

В момента тече досъдебно производство за причиняване на телесна повреда поради немарливост.

"Нямаше дори предупредителни надписи. Нищо! А аз бях там, всичко стана пред очите ми", каза още майката.

За липсата на решетка отговорност носи собственикът, уточниха от Държавната агенция по метрология.

Оказва се, че никоя институция в държавата не контролира джакузитата. Правомощията на Държавната агенция по метрологията се простират само до търговската мрежа, а междуведомствените комисии към общините проверяват само басейните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
9
 
! Отговори
ТО преди 7 години
напомня на филма: Кристин по книката на бащата на чудовицата Стивън Кинг!Може да се напише нещо за хотел смърт!!Къв е тоя вакум кви са тия чудотии :D Аз доста филми за ужасите съм гледал *** такова чудо небях виждал като изключим филма Маската където накрая отвори тапата на басейна и го всмука гада ;0
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Osadete mutrata sobstvenika na hotela pone 1. milion lv v bg mutrite milioneri vs na proverki sad kak sabogatjaha sa 28 g nazionalisazia vdigane 25% danaka na bg milioneri i miliarderi v bg tigava mojem da govorim sa demokrazia v bg
38
0
 
10
 
! Отговори
a taka преди 7 години
СЕГА СЪЗДАЙТЕ МИНИСТЕРСТВО ЗА ДЖАКУЗИТО,ЧЕ САМО ТАКОВА НЕМАШЕ !!!!! И ПОНЕ 10 МИНИСТРИ !!!! КАКВО ИМА ТОЛКОВА ДА СЕ ЧУДИТЕ ? ВСИЧКИТЕ ТАМ "БИЗНЕСМЕНИ" В ЗАТВОРА И ПОСЛЕ ГИ СЪДЕТЕ !!!! НО НЕ СЛЕД 10 ГОДИНИ,А СЕГА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
37
6
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
26 идеята е държавата да ти поема лихвата по заема. Банките пак ще си вземат своето тях не ги мисли що да ти отпускали кредит. Естествено условията ще са направени така че не р0мските козунаци и клошари да се възползват от тях а работещи млади хора. Най-вероятно ще има условие 5 години трудов стаж назад и за 2мата родители и още
36
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кутев само хаби партийни пари, те бабичките нямат интернет, че да четат колко е хубаво в Русия и да си припомнят младостта и бригадите по полетата.
35
2
 
5
 
! Отговори
king_for_a_day преди 7 години
25, "...В ТУРЦИЯ НЯМА ТАКИВА ПРОСТОТИИ..."В Турция няма мозък под забрадките и зад мустаците. Ако имаше, държавата ви щеше да се управлява от нормални хора, а не от средновековни тирани. Върви оправи първо собствените си гигантски проблеми, преди да сочиш с пръст другите.
34
10
 
11
 
! Отговори
ПОТРЕСЕН! преди 7 години
ВИе нормални ли сте бе? На какви ли не коментари се начетох.ТОВА Е ДЖАКУЗИ - Не е детски басейн! Или по друг начин речено - място на което се предполага, че не би трябвало да има деца. Но понеже с всеки изминал ден безотговорните родители отказват ВСЕ ПО-МАЛКО на дечурлигата, и не искат да си лишат собствената почивка пред алтернативата някой да наглежда "малкия" - си вземат децата я в джакузито, я в сауната, я в парната баня - докато не стане "дявола" - и влезем в новините...
33
7
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
василев 1во аз също се радвам че България е топ дестинация, като варненец ще има повече рускини за мен. 2ро Еврото изобщо не е стабилно. Ако Льо Пен спечели в Франция - чао евро.3то Ако 2мата ГОЛЕМИ от изток и запад се договорят да сринат европа - чао евроВиий русофобска к0чко :)))))
32
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МЕТОДИ АНДРЕЕВБягай е ***!
31
9
 
10
 
! Отговори
МЕТОДИ АНДРЕЕВ преди 7 години
ГЕРБ Е ВТОРИЯ ЕШЕЛОН НА ПАРТИЯТА-МАЙКА БКП.--МИЛИЦИЯ И ШОФЬОРИТЕ НА СЕКРЕТАРИТЕ.БСП И ГЕРП СА ЕДНА И СЪЩА ПАРТИЯ И ЕДНО И СЪЩО НЕЩО.
30
1
 
19
 
! Отговори
saki преди 7 години
Познавах един от служителите в тоя хотел. Беше кредитен изманик, завличаше поръчителите. Уволниха го от хотела ,за кражба на столове. Явно в тоя хотел ,персонала е само от съмнителни типове,който по стара традиция ,мислят по цял ден ,какво могат ,да откраднат от работното си място. Явно някой е откраднал и решетката на джакузито.
29
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ахаАха,ами нали джакузито е в общо помещение с басейна бре, другарю аха!Къде си виждал джакузи в отделна стая?
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Милен Велчев братушката спи ли спокойно?А, мутри проклети?
27
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Между другото бабата , майката и детето са българи с английски паспорти. Гъзарията здраво тресе
26
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе коя институция, какво контролира у нас?
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Или разрешаваш да има деца в джакузито, но слагаш спасител някъде наоколо, или забраняваш деца до определена възраст да влизат в него. В краен случай, слагаш огромни предупредителни надписи, че влизането на деца е на отговорност на родителите/придружителите им.
24
5
 
11
 
! Отговори
Иванчо преди 7 години
А кой контролира сауните и парните бани и солариумите?! И кой контролира електрическата ми четка за зъби в къщи ?!
23
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това са назначените капиталисти от БКП-БСП за собственици на хотели . За съжаление 90 % са такива . Гледах сутринта по телевизията Др. Нинова или Лъжа както е по известна. Ами то е жалка работа. Тази жена говори пълни глупости. Щели частните банки да ти дават заем без лихви за жилище . Ами тогава защо да ти дават заем купи си го в брой . Тази проста и нагла жена е по зле и от Жан Виденов , когато фалираха банките умишлено за да откраднат парите . Може би и сега искат същото .
22
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно време майките ни само на джакузитата ни водеха :-D Дразнещото в случая е, че ако ставаше въпрос за българче нямаше толкова да се шуми, въпреки че нередности явно си има отдавна.
21
7
 
24
 
! Отговори
аха преди 7 години
Не съм чувал някъде да има спасител до джакузи. Никъде, ама никъде, където съм бил няма. какво.. да сложат спасител до всяка вана ли ? И защо толкова малко дете е в джакузито ? Тук може би наистина липсва предупредителен надпис. Другия проблем е, че явно няма предпазна решетка на отвора, през който се замуква водата.