400 домакинства в Нови Искър останаха без ток

Причината – кражба на трансформаторно масло
5
400 домакинства в Нови Искър останаха без ток
Снимка: ЧЕЗ

Близо 400 домакинства в Нови Искър останаха без ток, след като рано тази сутрин неизвестни лица източиха трансформаторното масло от работещо съоръжение, собственост на ЧЕЗ Разпределение България, съобщиха от дружеството.

Екипите на компанията са сигнализирали органите на СДВР и след като бъде извършен оглед, ще се премине към подмяна на повредения трансформатор, като вече е създадена е необходимата организация за осигуряване на нов.

Когато трансформаторното масло се източи, съоръжението аварира и трябва да се подмени. За подмяната на трансформатора в Нови Искър ще бъдат инвестирани около 25 хил. лв., отчитат от ЧЕЗ и посочват, че при други обстоятелства тези пари биха могли да бъдат инвестирани в подобряване на мрежата и услугите.

През 2016 г. заради кражби спокойствието на хората беше нарушено 191 пъти. В резултат общо 336 хиляди клиенти останаха без ток за сумарното време от 475 часа.


5
Още по темата: Нови искърбез токЧЕЗ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова ли е трудно пробката или крана на трансформатора да са под напрежение - ток има достатъчно, както и кофти мит'рял!
1
1
 
3
 
! Отговори
напълно съм съгласен преди 3 години
с необходимостта някои деяние с по-широко давление върху обществения интерес да се криминизират, но се питам и дали ЧЕЗ са си свършили работата за обезопасяване на трафопостовете както трябва: заключване, СОТ, застраховки, охрана и т.н., преди нравоучително да ни обясняват как ремонта ще струва "около 25 хил. лв., и че при други обстоятелства тези пари биха могли да бъдат инвестирани в подобряване на мрежата и услугите". Една разходка из София може да набележи ред подобни незаключени обекти.