8 години за кражба и изнасилване – много са!

Обжалват присъда за две престъпления на бивш затворник
2 мар 2017 20:00,
18
8 години за кражба и изнасилване – много са!
Снимка: Flickr.com

8-годишна присъда получи 37-годишен мъж от село Голям Поровец, Община Исперих, за две тежки престъпления - грабеж, извършен при условия на опасен рецидив и изнасилване, съобщават от Апелативен съд-Варна.

Подсъдимият обжалва пред втората съдебна инстанция наказанието и моли размерът му да бъде намален.

Съдът предвижда наказание лишаване от свобода от 7,4 години за извършения грабеж и 8 години затвор за изнасилването. Подсъдимият ще търпи най-тежкото от двете наказания в размер на 8 години лишаване от свобода при строг режим.

Последните 11 години 37-годишният мъж е прекарал в затвора в Белене заради извършени от него различни престъпления от общ характер, информира "Фокус".

В края на август миналата година бил пуснат на свобода и пристигнал в Разград. Заедно със свой приятел - отново криминално проявен, се установили в местността "Арменски лозя" и преспивали върху поставени на земята кашони.

Само 9 дни след излизането си от затвора, задържаният е забелязал жена, която се прибирала към 20:00 часа към вилата си в района. Той я нападнал и я заплашил с нож, за да не вика.

Жената му предложила всичките си налични пари, за да я пусне, но бившият затворник започнал да я удря и заплашвал, че ще я намушка. След това я отвел до орехово дърво, накарал я да му предаде всичките си пари, които били 20 лева, след което започнал да нанася силни удари по лицето и я съборил на земята, като след това я изнасилил.

Пред съда днес защитата му изтъква обстоятелството, че медикаментите, с които подсъдимият лекувал леката умствена изостаналост, били свършили и това се оказало фатално за неправомерните му действия.

Апелативният съд във Варна ще се произнесе с решение в установения от закона 30-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Ужас пълен преди 7 години
До Анонимен 3Прав сте, че е за психиатрията, но бедата е, че това с постоянното задържане в психиатрията е проблем. Свършва му клиничната пътека и трябва да го пуснат. Ужас отвсякъде, а законотворците и правителството цели в бело и чакат да ги преизберем.
13
1
 
2
 
! Отговори
Законотворци преди 7 години
Виновни са ония от Парламента, защото те гласуват законите. И са гласували закон, че за няколко престъпления важи само най-тежкото наказание. В случая престъпникът е извършил няколко престъпления: побой, грабеж и изнасилване. За всяко му се полагат по няколко години и ако се съберат, би следвало да получи поне 15. Но не се събират, а се взема предвид само най-тежката, сякаш само едно престъпление е извършил.
12
1
 
3
 
! Отговори
ьаьаьа преди 7 години
До АнонименНо ако убиеш 1 милион няма да си убиец и няма да лежиш. Сам ще създаваш закони. За това трябжа яко работа.
11
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Понякога не разбирам защо някакво улично куче се приспива, а такива като този се хранят, потят и отглеждат като на хотел? Че с какво е повече тоя от едно куче???
10
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ли са?Напротив-малко са.На такива изверги-20 годишна присъда,да им дойде акъла.
9
2
 
27
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
3 каквито и да са присъди = 20 години без право на помилване. Само това ни трябва и всички ще си седнат на ***. Вътре или вън - техен избор.Ама не им стиска на дупетатите ни.
8
2
 
20
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 7 години
Даа .... моментите, когато демокрацията горчи !
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В затвора няма ли един по-голям поровец за да му хареса и да не изнасилва.
6
1
 
12
 
! Отговори
valov преди 7 години
тоя следва да е като евреин по времето на Гитлер
5
1
 
47
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Затова наказанията трябва да се СУМИРАТ: 8 години за грабеж, 8 години за изнасилване, 5 години за побой, 4 години за заплаха за убийство, 2 години за скитничество, 1 година за липса на адресна регистрация, 2 години за съпротива при арест, 5 години за рецидив Има ли още? Но дотук станаха 35 години.
4
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи ако затрия 20 човека и ме обвинят в 20 убийства ще лежа само за най-тежкото престъпление, ако си призная ще е наполовина присъдата,ако обжалвам ще ми я намалят още малко и накрая ще получа амнистия след 2-3 години.Има и по-лесен сценарий- освобождаване с подписка и дим да ме няма при Галевите.
3
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самото обстоятелство,че след като са се свършили медикаментите му ,става агресивен,явно показва,че не трябва да бъде освобождаван под никакъв предлог!Какво чакаме?Следващата жертва може да няма късмета на тази жена и да умре!Кой ще защити нас от престъпниците?Според мен,щом като е с умственна изостаналост и е агресивен,трябва да бъде настанен в психиатрията за постоянно!
2
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дааа,Много са малко.
1
1
 
23
 
! Отговори
тцтцтцтц преди 7 години
Баси!!!!