Нова мода в София: Паркираш неправилно, шарят колата със спрей

Вдигането на чистачките явно не върши вече работа
2 мар 2017 07:00,
316
Нова мода в София: Паркираш неправилно, шарят колата със спрей
Снимка: Facebook

Софиянци наказват неправилно паркирали шофьори, като шарят с графити и надписи колите им. От началото на месеца редица автомобили осъмнаха с графити из кварталите. За да се отърват от срамния надпис, собствениците ще трябва да се бръкнат с над 1000 лева за пребоядисване, пише "Монитор".

До саморазправата хората прибягват, защото институциите са абдикирали от задълженията си и хората сами се опитват да въдворят ред. За целта гражданите се въоръжават със спрейове, с които изписват "Махни колата". За това алармираха бдителни граждани във Facebook.

Под снимка с наказана кола хората масово изказват неодобрението от своеволието. "Не е това начинът, но вече ставаме роби на тези автомобили. Всеки комплексар си купува трошка без значение дали му трябва или не и всички трябва да понасяме това. Жалко че няма институции, които да заместят спрея", е написал Костадинов. Според Михалев пък всички "тревни и тротоарни площи станаха паркоместа и аз да съм пешеходец - ще го направя, писна ми колите да са на тротоара, а аз да вървя по пътя или в някоя кал...".

Столичани регулярно се организират при акции по масово вдигане на чистачките на неправилно паркирали автомобили. При тази форма на протест няма материални щети, а шофьорите веднага забелязват отправената по този начин забележка.

Преди време пък будни столичани проведоха акция "Паркирал си като идиот", като лепяха и стикери "Аз искам да бъда инвалид", "Извинете ме, че съм простак", "Аз съм идиот". Във форумите непримиримите граждани обсъждат, че не трябва да нанасят поражения върху автомобилите на наглите шофьори и затова е по-добре лепенките да се поставят на прозорците на автомобилите.

В централната част на София пък се води истинска битка за тротоарите и местата извън платената синя зона. Собствениците на гаражи превземат тротоарите пред тях с падащи антипаркинг стълбчета. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
5
 
9
 
! Отговори
чичка преди 7 години
да бе да , вали ако те хвана че ми пипаш колата, отнасяш ножа в корема веднага, без да се замислям, ако пък си отворен, един 9Х19 където уцеля, пък нека ме дирят.. не давайте такова страхотни идеи на хората, че някой ще пострада жестоко с такива глупости!никой няма да си остави собствеността да му я съсипват нагли ***!
193
9
 
10
 
! Отговори
Rosen преди 7 години
Чета ви коментарите и ми се гади. Все бабаити тук "на тъмно". Защо не вземете да паркирате правилно, а?!?! Е тогава няма кой да ви боядиса МПС-то , дето едва си го купил и малко спрей те праща в първи клас. Евала на тия пичове! Пръскайте с кеф всеки дето мисли София за бащиния!!!!
192
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В ДЪРЖАВАТА НА МУТРАТА БОЙКО Е ТАКА, САМО ХОРАТА С ПАРИ ИМАТ ЗНАЧЕНИЕ
191
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май това е единственото, което помага - куци и сакато си мисли, че след като има 1000 лева за кола, то автоматично получава и паркомясто....И никой не ги кара да си пребоядисват колата - никаква щета не е нанесена.
190
5
 
13
 
! Отговори
Край преди 7 години
Общината и КАТ са длъжни да въведат РЕД в паркирането. Законните места за паркиране няма много да се увеличат - колите трябва да намалеят. Трябва да стане СКЪПО да имаш кола в града както е във всички големи градове по света. В момента срещу 500 лв. имаш вехт дарак да тровиш народа и да се пречкаш из града.
189
8
 
11
 
! Отговори
Илиев преди 7 години
Гледай да не те хвана на място как ми пръскаш колата, че тогава няма да ти се иска да си се раждал! Има институции които трябва да налагат глоби за извършено нарушение.Пръскането със спрей мога да нарека самоуправство и мисля че някой ще си изпати сериозно!
188
7
 
6
 
! Отговори
до 216 преди 7 години
До До 193А ти пък паркирай на място отредено за пешеходци, тогава не само джама
187
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пукай гуми.
186
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1000 лв глупостиЕдно шише кореселин за 5лв едни стар потник и час стъркане става като нова.
185
1
 
14
 
! Отговори
До 217 преди 7 години
Ей тва боя явно на село си го научил. Проблема е,че София се навъди със селяне от всякъде.. Жалкото,че заради такива като теб става всичко това. София си беше хубав град,преди такива като теб да го населят. Аман от СЕЛЯНИ ЧЕСТНО! Като идвате поне се учете да карате коли и да знаете къде може да се паркира !
184
6
 
10
 
! Отговори
Бой по селяците преди 7 години
Много добра инициатива. Браво! Селяните трябва да бъдат наказвани жестоко!
183
9
 
10
 
! Отговори
До 193 преди 7 години
Много ми се иска като пръскаш предното стъкло да те набара собственика! Жална ти майка тогава. Много си смел тук. Ела и пръсни мойто. Гърба на корем ще ти направя. Опитай, какъв е проблема. Искам да видя първият "пръскач" после на системи в Пирогов, ако стигне до там.
182
1
 
7
 
! Отговори
www преди 7 години
АЗ ПРЕДЛАГАМ НАВСЯКЪДЕ ДА СЕ ПРОДАВАТ СТИКЕРИ С НАДПИС - ПАРКИРАЛ СИ КАТО ИДИЙОТ - И ВСЕКИ ДА СИ ГО НОСИ В ДЖОБА...
181
8
 
6
 
! Отговори
Taka se pravi преди 7 години
Аз изхабих вече 2-3 спрея.. Сега съм си поръчал нови 5 по-големи контейнери. Дано да ми стигнат за 2-3 седмици.
180
1
 
4
 
! Отговори
модерен преди 7 години
Има и още по-нова мода: на тия "будните" граждани да им се пише със спрей по колите - "паркирал си правилно, браво".
179
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСъгласен.Ела на мен да ми татуираш челото.Искаш ли. Да те видя.Ти ми го татуирай, пък от мене имаш чаша киселина в твоето.Найс, а? Съгласен?
178
7
 
10
 
! Отговори
българин преди 7 години
Веднъж ще набарам някой такъв със спрей и ще му е за последно.
177
3
 
12
 
! Отговори
Sergo преди 7 години
Пълна простотия. Безхаберна държава и хората се обръщат един срещу друг. Чакайте така да се оправят нещата. А че хората действително им трябват коли и действително няма къде да се паркира никой не го интересува. А относно снимката. Останалите коли на цялата редица зад въпросният надраскани ли са? Ако не са, то тогава това е дискриминация само на един нарушител да бъде "надраскан". Това е простотия, не начин да се оправят нещата.
176
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е страхотна идея.Но не ми се занимава да пиша, пък и съм неграмотен.По-добре - лисваш чаша киселина и това е.
175
8
 
6
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Браво на новата м'ода, наказанието не е справедливо, но когато институциите не си върши работата, в даден момент хората започват да я вършат вместо нея. В крайна сметка, който има самосъзнание, уважава останалите и ако не им помага, то не им пречи няма от какво да се притеснява. Във връзка с последното тези които го правят, да се замислят защо може да им се случи, а като стане и да бият и да пият, все ще им е в графит колата.