Нова мода в София: Паркираш неправилно, шарят колата със спрей

Вдигането на чистачките явно не върши вече работа
2 мар 2017 07:00,
316
Нова мода в София: Паркираш неправилно, шарят колата със спрей
Снимка: Facebook

Софиянци наказват неправилно паркирали шофьори, като шарят с графити и надписи колите им. От началото на месеца редица автомобили осъмнаха с графити из кварталите. За да се отърват от срамния надпис, собствениците ще трябва да се бръкнат с над 1000 лева за пребоядисване, пише "Монитор".

До саморазправата хората прибягват, защото институциите са абдикирали от задълженията си и хората сами се опитват да въдворят ред. За целта гражданите се въоръжават със спрейове, с които изписват "Махни колата". За това алармираха бдителни граждани във Facebook.

Под снимка с наказана кола хората масово изказват неодобрението от своеволието. "Не е това начинът, но вече ставаме роби на тези автомобили. Всеки комплексар си купува трошка без значение дали му трябва или не и всички трябва да понасяме това. Жалко че няма институции, които да заместят спрея", е написал Костадинов. Според Михалев пък всички "тревни и тротоарни площи станаха паркоместа и аз да съм пешеходец - ще го направя, писна ми колите да са на тротоара, а аз да вървя по пътя или в някоя кал...".

Столичани регулярно се организират при акции по масово вдигане на чистачките на неправилно паркирали автомобили. При тази форма на протест няма материални щети, а шофьорите веднага забелязват отправената по този начин забележка.

Преди време пък будни столичани проведоха акция "Паркирал си като идиот", като лепяха и стикери "Аз искам да бъда инвалид", "Извинете ме, че съм простак", "Аз съм идиот". Във форумите непримиримите граждани обсъждат, че не трябва да нанасят поражения върху автомобилите на наглите шофьори и затова е по-добре лепенките да се поставят на прозорците на автомобилите.

В централната част на София пък се води истинска битка за тротоарите и местата извън платената синя зона. Собствениците на гаражи превземат тротоарите пред тях с падащи антипаркинг стълбчета. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
3
 
10
 
! Отговори
Един съвет: преди 7 години
До menМного моля, преди да се впуснете в практикуването на новата м'ода, огледайте внимателно обекта. Да не стане грешка и модната тенденция да се обърне в неправилната посока ;)
173
5
 
10
 
! Отговори
Пешеходец преди 7 години
А на някой случайно да му идва на ум, че проблемът е колкото в нарушителите, толкова и в държавата? В колко от големите градове има достатъчно изградени паркинги? Ок, правилно е да се санкционират нарушителите. А с какъв спрей ще се надписват колите на управляващите, отговорни за този хаос? Това не е решение. Вместо да го обръщаме на война помежду си, нека помислим как заедно можем да работим за повече парко места и нормални условия за придвижване на пешехоци, майки с колички и колоездачи:)
172
2
 
17
 
! Отговори
хрус до 178 преди 7 години
Прав си, има риск. Обаче защо аз трябва да търпя неудобство(или да не мога да изляза от собствения си гараж, за който съм платил хиляди евро) заради някой, който вместо да мине 30 метра пеш, решава, че там му е супер място. Аз само за малко. И аз така-назад само за малко, но рязко. Шест коли за 2 години. Половината отидоха за скрап. Другата половина вече не спират така.
171
2
 
6
 
! Отговори
До 199 преди 7 години
Много коли казваш, но може и много от потърпевшите от твоята вандалщина да те хванат и знаеш какво следва. Може и случайно МВР да те намери, после съд и поне глоба не ти мърда.
170
14
 
10
 
! Отговори
men преди 7 години
Сега е момента за следващата Нова Мод'а: Хващаш тоя със спрея и го смазваш от бой, а спрея му го ... и предишната мо'да бързо приключва! На дивашки постъпки така се реагира, няма как иначе.
169
4
 
10
 
! Отговори
До 196 преди 7 години
Лъжеш! Коли по тротоарите съм виждал и в западна Европа и на други места по света.
168
1
 
18
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Проблемът е, че в България МВР бе работи. Ако МВР, вкл. КАТ работеха, нямаше да има десетки милиони нарушения всеки ден, вкл. и при паркирането. Ако МВР работеше, никой вандал нямаше да мисли, че може безнаказано да вандалства, като се саморазправя с нарушителя, в случая, пишейки със спрей по колата, а щеше да се обади в полицията, която щеше да си свърши работата.Проблем е и корупцията и некадърността в общината, която разреши презастрояването в София и създаде проблем с паркирането и трафика
167
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не много скъпо. С един спрей могат да се "минат" много коли.
166
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всички тротоари да се обявят за "жълта зона" - само за ***
165
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МАЧКАЙ СОФИЙСКИТЕ "ЖЪЛТИ ПАВЕТА".
164
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само в България можеш да видиш как майки бутат количките си по улицата, докато по тротоарите са паркирани автомобили. През това време минава полицейски патрул, който не вижда нищо нередно в това и вместо да започне да глобява наред, се насочва към близкото кафе.
163
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В конкретния случай не се вижда проблем пешеходците да минават без проблем около него и то по асфалт. Но прозира нечистото намерение на някой, който е решил, че това е "неговото" паркомясто и трябва да прогони натрапника.
162
8
 
12
 
! Отговори
дървен шоп преди 7 години
Така ще е, когато цяла България работи за София. Така ще е, докато всичко се прави само за 1 град набедена столица, а цели региони в страната са обезлюдени, няма поминък и всеки бяга нанякъде, за да може да изкара прехраната си. Разберете го софиянци, че София НЕ Е България! Докато има такъв дисбаланс в стандартите на живот в страната, всеки ще гледа да отиде там, където ще има добра заплата. Хората не желаят да живеят в кл0аката София, но нуждата ги принуждава. От там и столицата се пренасели
161
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САМО ТАКА ТРЯБВА. ТОВА ТРЯБВА ДА ПРИДОБИЕ ГОЛЯМА МАСОВОСТ.НЯКЪДЕ ИМ ПРЪСКАТ И ПРЕДНОТО СТЪКЛО, АМА НЕ Е МНОГО ЕФЕКТИВНО, ЩОТО ЛЕСНО СЕ ПОЧИСТВА.
160
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българин! Никакъв българин не си ти, ами си срам за България. Напълни се с *** нашата родина.
159
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не е наказание, а престъпление. Има си органи, които могат да вземат отношение и да накажат неправилно паркирали. За пореден път се доказва, че държава няма и всеки кpeтeн може да прави каквото си поиска безнаказано.
158
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Софийската джунгла ще става все по-голяма, дива и нагла по простата причина, че останалата част на България се изнася насам. Говори се, че в близкото бъдеще около 70-80% от населението на това, което се нарича България, ще живее в София.
157
3
 
6
 
! Отговори
Юначина! преди 7 години
До БългаринКакто вече посочих, при определени обстоятелства Вие сте твърде миролюбива личност - ето и сега, посочили сте, че сте от Пловдив, но предвидливо не давате регистрационния номер, че знае ли се дали се знае...;)
156
7
 
6
 
! Отговори
Дани преди 7 години
По колко вървят спрейчетата.
155
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Българин 183- "Паркирвам около НДК Пежо 308 сиво Пловдивска регистрация в 16.00 съм там..Чакам те да ме боядисаш---Хайде !!!" - момченце, ще ти намеря цаката, не бой се.Аман от т-ъ-п-и комплексари.