Кола влезе на жп прелез при спуснати бариери, загина жена

Автомобилът е бил управляван от сина на загиналата
4 мар 2017 13:55,
41
Кола влезе на жп прелез при спуснати бариери, загина жена

Жена е загинала при неправилно преминаване на автомобил през жп прелез в района на село Ковачево, каза пред "Фокус" говорителят на ОДМВР – Пазарджик Мирослав Стоянов. Той уточни, че сигналът за инцидента е подаден около 11.00 часа.

Преминаващият влак от Пловдив за София се е сблъскал с лек автомобил „Фолксваген“ на охраняем жп прелез в района на село Ковачево.

Това е станало при спусната бариера и включени светлинна и звукова сигнализация.

Водачът е решил да премине през прелеза, когато автомобилът е бил ударен от влака.

Починалата е възрастна жена – на 70 години, от град Белово. Автомобилът е бил управляван от нейния син – на 43 години, също от Белово”, обясни Мирослав Стоянов.

Той каза още, че в колата е пътувал и бащата, който е в тежко състояние и заедно със сина е откаран в МБАЛ – Пазарджик.

"Два екипа на пожарната са рязали автомобила, за да извадят пострадалите, а шофьорът се е спасил, тъй като при удара е изхвърчал от автомобила”, уточни говорителят на ОДМВР – Пазарджик.

По думите му и причина за инцидента е това, че водачът е нарушил всякакви правила за преминаване през такъв тип жп прелез.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
62
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как е влязъл на прелеза при спусната бариера или бариерата се е спуснала неправилно и не е можал да излезе, има ли камери на прелеза сигурно няма защото шефа на гарата отдавна си е купил джип с парите за камери *** доказвай кой е виновен.
13
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредният Андрешко, хитрец на дребно, каквито ги има с хиляди по пътищата. Колкото и да се чака на прелез е за сигурността. Но *** от Прованс винаги ще изхитрее, ще изпревари, ще засече, само и само да се покаже по-гявол от другите. И плаща с живота на другите, рядко със своя.
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Водачът е бързал да изкара някой лев от застраховка или наследство... Невиждам логика да минаваш при спусната бариера иначе
11
57
 
4
 
! Отговори
истината е друга преди 7 години
Проблемът е в БДЖ - защо на жп прелези се чака по 30 минути или дори и 20 да са ? Или дори и 10 да са ? Стара Загора - над 20 минути да дойде влака ! Който не вярва да провери ! Не виждам как никой не разбра че заради простотиятя на БДЖ , старата подръжка и невежеството хората бързайки , рискуват и така се погубва живот ! Жалко е , но не мисля че е правилно - нека БДЖ даде обяснение защо влакът е бил със закъснение и от там се е получило увеличено време за чакане на бариерата ?
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Сс - Само аз ли не разбирам смисъла на това изречение?какво има за неразбиране! Влакът удря автомобила, тогава водачът му решава да премине през прелеза, за да се махне от там. Изхвърчал е през прозореца или вратата, е това не става ясно!
9
1
 
49
 
! Отговори
До 8 преди 7 години
Бяха дълги но и лесно се вдигаха на ръка. Колко пъти са слизали шофьори да ги вдигат и колата да мине под тях. Просто като казваха двама наши премиери - такъв ни е материала и чипа. Напълно са прави. Самите ние сме си виновни и прости. Всеки се прави на тарикат и иска да измами и надхитри всички останали и държавата. Щом му позволяла възпитанието да си хвърля *** на улицата или да изпреварва всички на червено .... такъв ни е гнил материала.
8
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Русия са решили проблема, като при спусната бариера се вдигат и едни ограждения, излизащи от самият път. Които ще спрат не само кола, но и камион.Има да се учим от руснаците....
7
2
 
16
 
! Отговори
Сс преди 7 години
Водачът е решил да премине през прелеза, когато автомобилът е бил ударен от влака.Само аз ли не разбирам смисъла на това изречение?
6
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТГодподин Гений, не знам как е сега, но преди години бариерите в Русе ги спускаха още преди влака да е наближил града от кум другият му край. Чакаше се по 20 минути. Въпреки това бариерите бяха достатъчно дълги за да не позволят някой да реши че има време и може да премине.
5
0
 
41
 
! Отговори
Maks преди 7 години
До 2 АнонименБариерата казва , не преминавай идва влак, тя не е стена срещу глупостта и самонадеяността на шофьора. Виждал съм на по-старите прелези с дългите бариери при спуснати бариери "приятел" на шофьора да вдига малко бариерата за да премине колата, в тази ситуация бетонна ограда ли трябва да се сложи за да пази шофьора от глупост ?!
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шофьорът е изхвърчал от колата, защото не е сложил предпазния колан. Иначе щеше да бъде при мама си.
3
0
 
29
 
! Отговори
Иванчо преди 7 години
Винаги съм се чудил на хорската простотия. Решил да се прави на тарикат и да нарушава всички правила и елементарна безопасност - Ама толкова ли и *** ,че минава десет метра пред идващия влак ?! Минаването през релсите отнема на колата 3-5 секунди. Видимост там има голяма. Ако вижда , че идва влака защо минава ?! Или е спрял на релсата и е чакал да го удари ? ***.
2
0
 
22
 
! Отговори
Maks преди 7 години
Мир на душата на загиналата, дано бащата на шофьора да се възстанови , а шофьора ще трябва да живее с спомените докато е жив .
1
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а каква е тази "спусната бариера" щом може така лесно да се заобиколи?