Проверки на колите задръстиха пътя към пистите в Банско

Недоволни хотелиери се готвят за протест утре
4 мар 2017 10:47,
9
Проверки на колите задръстиха пътя към пистите в Банско
Снимка: архив Булфото

Проверки на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" и полицията блокираха движението по пътя към ски зоната в Банско. Освен леките автомобили, бяха спирани и бусовете, които извозват туристи до и от планината. Недоволни хотелиери и транспортни фирми подготвят мащабен протест в неделя, съобщава БНР.

Стотици скиори не можаха да стигнат до ски зоната по пътя, който е единствената алтернатива при голямото натоварване на кабинковия лифт през почивните дни. Заради твърдението на дружеството-концесионер, че десетки бусове незаконно превозват туристи, служители на полицията и Агенция "Автомобилна администрация“ започнаха масови проверки.

Местният бизнес свърза проверките с напрежението, създадено през последните дни заради променените от концесионера условия за ползване на паркингите на долна и горна станция на лифта - по 12 лева на всяко влизане, а 15-те минути безплатен престой бяха премахнати.

Туристическият бизнес в Банско изрази остро недоволството си срещу концесионера в отворено писмо до министъра на туризма и местната власт в курорта. В неделя сутринта пред начална станция на кабинката се организира мащабен протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Вики преди 7 години
Ами като не си върши работата държавата и не се залавят копърките ще е така. Всички си мълчат типично по български, защото проблемът не е техен. Е, сега да си носят последиците от това. А и не знам колко зле трябва да е нашият бизнес, за да протестира за такса от 5 лева Защо в Албена където абонаментните карти за месец са към 100 лева никой не протестира?
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз за това ходя на Банско от Април до Септември спокойно няма преспи няма студ хубаво време малко туристи и много чист въздух.
6
1
 
4
 
! Отговори
gddggd преди 7 години
ганьовска работа, иначе се хвалим, че сме били много гостоприемни, ама от черноморието и банско, чувам само оплаквания от гледна точка на организираност, обслужване - клиентите се гледат като ходещи портфейли, после защо сме ходели по Гърция и други страни, ами ще ходим, там хората може пак да ни гледат като портфейли, ама отношението е друго, човек се чувства клиент
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така, Така - митряла требе да се клати постоянно инак не вярва на стабилността!
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми хотелите си имат бусчета за извозване на гостите си. И сега какво, да ги оставят и да пуснат копърките, които ще натоварят не по 12лв, ами и по 20лв на човек...
3
4
 
16
 
! Отговори
Помним катастрофите преди 7 години
"Споделено пътуване", "Случаен превоз" и подобни изобретения на тарикатите - а клиентите с анезастраховани, незащитени и даже ругани и недопускани до бусчетата, защото били много "претенциозни". Селящината доминира бизнеса .Горко ни.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В ешексикито е истината хем размива хем разплаква!
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пампорово е истината !