Бетон върху пясъка на Офицерския плаж във Варна

Новият собственик на част от плажа има договор за 5 години
Обновена: 6 мар 2017 20:23 | 6 мар 2017 20:21,
25

Снимка: Черно море

Част от Офицерския плаж във Варна вече има нов стопанин, след като от началото на 2016 година бившите концесионери на трите варненски плажа - Кабакум-юг, Аспарухово и Офицерският, се отказаха от тях.

Новият собственик е започнал застрояване върху плажа, вероятно на заведение. Това личи от бетонните постаменти, които ще послужат за основа на бъдещата постройка. Бетонът е излят направо върху пясъка, съобщава Информационна агенция "Черно море".

Основният проблем на Офицерския плаж е постоянното замърсяване от Шокъровия канал. Очакванията бяха още през сезон 2016 водите от него да се отвеждат навътре в морето, но и към момента няма промяна. Плажът беше забранен за къпане до 17 юли 2016 година.

Малко по-късно през същия месец обласният управител на Варна оповести, че част от плажа вече има и наемател. Фирмата е "Теменуга 2014" ЕООД със собственик Александър Александров.

След това от РЗИ отново забраниха къпането на Офицерския плаж.

Договорът на фирмата е за срок от 5 години, информира Рая Радева, пресаташе на Областна управа.

За другите две части на Офицерския плаж Раева споделя, че може да се открие достатъчно информация от сайта на Министерство на туризма в раздел "Търгове и концесии".

От 9 януари 2017 г. има открити тръжни процедури за отдаване под наем на "Офицерски - юг" и "Офицерски – запад", които са неохраняеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Чичо преди 7 години
Цялата Областна управа начело с Областният управител във ВРС
17
0
 
6
 
! Отговори
MAD преди 7 години
Какво да се прави имаме хубави плажове но НЕМОЖЕМ да ги стопанисваме само строим пи тях а чистота и екзотика НИКАКВА И да използвам чата :Не играйте национална лотария. Всичко е лъжа. Преди месец регистрирах билетче и вчера ми се обадиха и ми предложиха 5000 лв за да кажа по телевизията, че съм спечелил 50 000 лв ВСОЧКО Е ИЗМАМА. И тея 12 000 000 Също. Само богатият на гърба на народа
16
0
 
9
 
! Отговори
zapoznat преди 7 години
нищо че това е конструкция за сглобяване и бетона не е лят ами това са такива парчета че можеш да ги слагаш където си пожелаеш
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***, де ше са сабират гейовите!?
14
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Асфалт щеше да е по добре,Боце да му среже лентата,тоя пясък само ти влиза по банските.
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И без това това е най-мръсния плаж и винаги е затворен
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Останалото да стане паркинг за гостите!
11
5
 
25
 
! Отговори
бай хой преди 7 години
морето в българия е пълна пародия, дори не знам защо някой още ходи там? в дубай не са и чували за нещо да има на плажа, нито чадърите и шезлонгите са платени, а в тайланд плажовете са огромни и няма нищо построено, а чадурите ако има такива са само на много големи плажове и са 10% (регламентирано е така)в дубай хотела струва 100 лв на нощ, в тайланд също около 100. Кой луд ходи в тоя *** на нашето море? Аз се върнах от пукет преди 2 седмици и цялата работа ми струваше точно колкото в бг
10
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Журналистите - пак се доказахте като абсолютно некомпетентни. За такива статии взимайте си по някой консултант да не ставате смешни. Кръглите плочи НЕ СА ЛЯТИ НА ПЯСЪКА. Очевидно е. Съоръжението е разглобяемо и преместваемо. Също е очевидно. Има закон за концесиите - прочетете го. Там пише какво може и какво не. Най-вероятно това което се вижда, е ЗАКОННО. Дали е РЕДНО - това е друга тема. Как е станало "законно" - това също е друга тема.Лично съм против. Но не ние пишем законите.
9
0
 
8
 
! Отговори
Теменуга ООД??? преди 7 години
Когато цъфнат теменугите,е.и им мамата на другите!
8
3
 
6
 
! Отговори
ss преди 7 години
кво сакате? някой да дава пари да ви чисти плажа ей тай щото нема ко да прай?
7
1
 
6
 
! Отговори
и бре курортееее преди 7 години
до 4Като го поставят преместваемия обект, да го фиксират към основите с Мейзърки !
6
8
 
5
 
! Отговори
лъчката преди 7 години
искам хотели искам заведения искам да се кефя искам алкохол искам яко рускини и туркини искам да имам деца навсякъде по света живееми се бе сега ми е паднало стройте яйо да има къде да се забавляваме
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма как да е другояче в герберастка Варна! НАРОДЕ ВАРНЕНСКИ, КЪДЕ СИ!!!
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tui e smeshno dori,ima dalech po tejki problemi,no kato gi napisha i mi gi triyat
3
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Това са основи за сграда (завсдение)преместваем обект,за него не е нужно проект или разрешение.Стъпките (основите)които се виждатса върху пясъка и могат да се махнат без да са нарупили пясъка,може би на конструкцията (основите)ще монтира контейнери пригодени за заведение и когато реши може да ги премахне без да е разрушил плажа.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бетонирай!
1
2
 
15
 
! Отговори
цеци меци преди 7 години
стрите яко бе нема кво да ви пука