Бороспорт: Лифтовете – безопасни, служителите – адекватни

Паниката на хората допринесла за инцидента в Боровец
Обновена: 6 мар 2017 12:38 | 6 мар 2017 12:37,
17

8-годишно момиче падна от лифт в курорта "Боровец" вчера. То е със счупено бедро и снощи бе оперирано в "Пирогов".

Репортер на Bulgaria ON AIR разговаря с Василия Константинова, която е изпълнителен директор на "Бороспорт" и тя каза, че служителите са реагирали както трябва при такива ситуации и отрече да има човешка грешка за случая.

"За случката ние разбираме от виковете. Цялата ситуация се развива в рамките на 30-40 секунди. Служителите са направили всичко, което се изисква от тях", категорична е Константинова.

Константин Константинов от ски патрула, който е станал пряк свидетел на инцидента, също застана пред камерата на телевизията и каза:

"Видях как се е събрала тълпа от хора около лифта и подканват мъжа, който я държи, да я пусне", разказва Константинов.

Той е взел стълба, с която да се опита да свали малкото момиче, което към този момент е висяло във въздуха, но докато стигне до детето, то пада от 5 метра височина.

Валентин Чиликов от Държавната агенция за метеорологичен и технически надзор участва в дискусията чрез телефонна връзка и каза, че проверката по лифта е приключила и късно следобед през днешния ден се очаква да бъдат обявени резултатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Свой преди 7 години
Ако, детето бе решило да се качи на лифта без карта дали щяха да го видят?
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Borosport s nehaistvoto si i naglostta si se stremi kum edno da zagubi koncesiyata vzeta ot Iliya
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименОК! Тогава Ви съветвам след като погребете близък, пострадал от безхаберността на общината, отново да намерите някой продавач, на когото да си го изкарате. Успех!
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 12Не ми се влиза в разпри, но явно не сте разбрали какво четете. Като казвам че "на него си го изкарах" нямам предвид сина си, а човекът, който ме накара да обвиня общинските служители за инцидента. Никога не бия децата си, но и не търся сензации с примера. А вие, няма да е зле да четете какво е написано, а не какво бихте искали да е написано. А какво ще "стане утре", както ми пророкувате, никой не знае.Лек ден!
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Луда РаботаЛудетино, не споменавате какви са задълженията на служителите на лифта! Може би да се ослушват за виковете на придружителите? Докато, междувременно, си приказват на доста метри от зоната на качване?Обяснявам за последно, тъ. пако - изискването за придружител се отнася до контрола върху детето по време на пътуването с лифта. Моментите на качване и слизане се контролират изключително от служителите на лифта - само те са оторизирани и обучени как да действат в подобни ситуации!
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 6Докато кре тените, като Вас, бият децата си, вместо да съдят общината, много детски лица / и не само!/ ще бъдат разбити. Утре, като се натресете с колата си в някоя дупка, катастрофирате и убиете детето си - пак ли него ще набиете ? На погребението ли ще го направите, или?
10
4
 
3
 
! Отговори
Луда Работа преди 7 години
Не ми се влиза в полемики, но хайде...последно!Нали точно затова е инструкцията малки деца без придружител да не се качват, въпросният придружител да следи поведението на детето и да реагира при нужда...е явно и самият придружител не е усетил нужда да извика, например, на служителите да спрат. Има и още, но май няма да има смисъл ми се струва...може би до следващият "повод" за ИСТЕРИИ!!!
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Луда РаботаДа видиш как служителите спокойно си приказват, без дори да забележат, че детенце се е изхлузило при качването / ако тези хора си изпълняваха служебните задължения, за които получават заплата, не би имало никакъв проблем да спрат лифта моментално, предотвратявайки тежкия инцидент!/ и после да обвиниш родителите в безхаберие / сякаш те имат право да се мотаят в зоната на качване и да спират лифта/ - е, това е красноречив пример за една специфична ентеуегендност. Поздравления!;)
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Надя НиколоваГоспожо Николова, в зоната на качването на лифта пълната отговорност за здравето на скиорите е на двамата служители, получаващи заплата, за да го осигурят. Никакви мамета и татета не се допускат там - задължение на тези хора е, ако при качването се получи изхлузване, да спрат лифта и да помогнат на скиора. След като на видеото ясно се вижда как хората на Бороспорт спокойно си приказват по време на инцидента, да се вменява някаква вина на родителите е форма на агресивна тъ пота!
7
4
 
3
 
! Отговори
Луда Работа преди 7 години
...в интерес на истината го е гледал :)...дано поне го казва човек, който има поне малко култура по отношение на зимни спортове и поведение в планината...
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Луда РаботаПоредният кре тен, който не е гледал видеото от инцидента...
5
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди години малкият се спъна и падна много лошо на тротоара пред един магазин, удари си лицето и носа. Спъна се в една плочка, която не беше добре поставена. Продавачът от от магазинина ведага скочи и каза да съм отишла да подам оплакване от общината. На целият зор, че детето реве и му тече кръв от носа на него си го изкарах-никой от общината не е виновен, че малкия не гледа къде ходи и че аз зяпам във витрините, вместо да го държа за ръка. Онзи не разбра защо не искам да замесвам хората от Об
4
6
 
9
 
! Отговори
Луда Работа преди 7 години
Вечно, ама вечно някой друг ни е виновен! Просто защото така е по-лесно, без да се носи отговорност. Щом в лифта няма проблем значи са служителите, но не и родителите, които оставят друг човек да се грижи за детето. Има инструкции за ползване на подобни съоражения, особено когато късае малки деца. Ролята на придружителя е да следи поведението на детето и да реагира. Служителите не отговарят само за един човек, нали веднага след това идва и друга седалка с други хора....
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Liftadjiite piani vinagi,lift kontrola yok.Suoruhenieto e burzo i vinovni sa Borosport.
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такава наглост, при положение, че има видео....нямам думи! Дано родителите на момиченцето да изправят фирмата-наглец до стената в съда!
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте записа от камерата на Нова, пък тогава говорете за адекватни служители!!!