BG не е само море, а и вино, спа, природна красота...

България вече се рекламира като дестинация за 4 сезона туризъм
8 мар 2017 16:37,
21
BG не е само море, а и вино, спа, природна красота...
Снимка: Министерство на туризма

България поема нов курс на туристическа агитация в чужбина и вече рекламира страната ни като място за туризъм през четирите сезона.

На най-голямото туристическо изложение в света ITB в Берлин тази година България се представя като целогодишна туристическа дестинация. Форумът се откри днес, а щандът на страната ни бе разгледан от служебния министър на туризма Стела Балтова.

Услугите, които показваме на немските туроператори и туристиса освен лятна/морска почивка, са и възможности за културно-исторически и опознавателни маршрути, балнео- и спа процедури, еко, селски, планински маршрути и други.

Акцентът на туристическите оферти от България е възможността германските туристи да разширят досегашната си представа за страната ни като предимно морска лятна дестинация и да я преоткрият като древна държава с богата история, красива природа, предлагаща разнообразни алтернативни форми на туризъм, съобщиха от министерството на туризма.

Още по темата

Оттам информираха и че все по-голяма популярност сред немските туристи добиват опознавателните маршрути.

Българските туроператори, хотелиери и общините очакват силно изложение. Някои от тях предвиждат ръст между 30 и 40 на сто на германските туристи към страната ни спрямо миналата година.

Българският щанд на изложението предлага атракция на посетителите - дегустации на вина и плетене на мартеници. Тази година на потенциалните туристи и на туроператорите се дава възможност да разгледат атрактивни туристически забележителности у нас с очила за виртуална реалност.

В Берлин Министерството на туризма демонстрира и българските ЕДЕН (EDEN) дестинации - European Destinations of ExcelleNce ("Най-добри/отлични европейски дестинации").

Инициативата е на Европейската комисия и популяризира туризма в Европейски съюз. В България EDEN дестинациите са 12, избрани с три национални конкурса по темите културен туризъм, защитени територии и акватик туризъм.

Това са Белоградчик, Луковит, Враца, Силистра, Каварна, Природен парк "Странджа", Кърджали, Казанлък, Белица, Сандански, Сапарева баня и Кюстендил.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: моретуризъмспаистория
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
WC e защото българина е wc , абсолютно категорично. Убеждавам се всеки ден.И това никой не може да промени. Никога. Мразя че съм българин.
14
1
 
4
 
! Отговори
???!! преди 7 години
Какво хубаво да кажеме , като навсекъде е смрад.....ВИЖ НА 20-км ОТ СОФИЯ , КВО Е....
13
1
 
2
 
! Отговори
XaXaXaaaaa преди 7 години
.... И едно голямо WC!
12
1
 
2
 
! Отговори
Хенде Хох преди 7 години
И милиони ароматни отлежали ***
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какво е "BG"???Нивото на този сайт е същото като на троловете, писали по-долу...
10
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кажете едно хубаво нещо бе философи дървени и негативно настроени!
9
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-вече се рекламира със прошляците плъзнали във цяла Eвропа. hе виждам кой ще дойде да инвестира във страната на прошляците като знае че населението е неплатежоспособно, а критерий за стандарта на живот според банканския дебел *** 20 км магистрали - построени за 6 г. Резултата е виден отлив на пари от банковата система и фалит на банки.
8
4
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
То морето го застроихте , горите изсякохте...Освен евтин алкохол ,дрога и гъ*зове няма кво друго да ги привлече.Те от природа не се интересуват западните *** ......Дайте да се рекламираме с Врачански про*ститутки турили шише бърбън м/у краката си и ще има туристи бол!!
7
1
 
7
 
! Отговори
морски преди 7 години
Нали другарката мин.Ангелкова искаше да привлечем "среден клас, профил туристи" ?Туризма бил "национален приоритет".Да, ама се залага на количество, за сметка на качеството.Един път като изгори, туриста трябва да е мазохист, за да повтори !
6
4
 
11
 
! Отговори
Разберете преди 7 години
От този лъжжлив и глуупав народ нищо не става!И туризма ни, като самите хора, е скаппан.
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-после! Летен,зимен,спа туризъм могат да предложат малко държави! Друго може и да не се прави и да си живеем финно само от това!
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
BG?!? Какво е това? Регистрационен номер? Телефон? Със сигурност знам, че няма такава държава!
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БГ е също ритащи се до смърт ученици, глутници кучета, мръсотия и простотия!
2
5
 
14
 
! Отговори
Men преди 7 години
Рекламата на нашето море трябва да е проститурка с разстройсво на фона на бутилка с мастика и бетон.
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
edni Hora me pitaha kakvo znachi zlatni piasazi reklamata bila mnogo hubava preporachih im da ne idvat v balgaria zashoto e palno s romi kradzi i ubiizi a i ima mnogo izmamnizi balgari za krajbite chrez ovilicavane na tarifata za taksita i che na moreto e palno s romi djepchii