Уж за тонус: Младежи се опияниха с тинктура от маточина

Тримата решили да повишат тонуса си, но си навлекли проблеми
8 мар 2017 09:00,
32
Уж за тонус: Младежи се опияниха с тинктура от маточина
Снимка: Flickr

Трима младежи си изпатиха, след като пили тинктура от маточина. Тя била приготвена в магазин за билкови продукти, който обаче няма лиценз за това.

За да подобрят тонуса си, Владислав, Димитър и Калоян си взимат тинктура от маточина от магазин за билки в Русе. Часове след първия й прием и тримата се почувствали зле.

"Усетихме изтръпване на устните, започнахме да фъфлим, необясним смях, стана ни замаяно, леко залитахме. Това продължи 2-3 часа, след което започна да ни става лошо. На следващия ден се събудих със страшен махмурлук, без да съм употребявал грам алкохол", обясни пред bTV Владимир Димитров.

Калоян е с няколко операции и отстранена щитовидна жлеза. Тинктурата се отразява най-тежко на него. Крайниците са му изтръпнали и го е втресло.

"Бях възпрепятстван от госпожата в търговския обект да посетя каквито и да било медицински специалисти. Аз се консултирах първо с нея. Тя ме убеждаваше, че няма нужда да ходя на никакви доктори и специалисти, а да се доверя на нея и че няма място за притеснение", обяснява той.

Въпреки това тримата си правят изследвания, а резултатите от тях ги стряскат - показателите са доста силно повишени от нормалните норми.

Владислав се консултира и с очен лекар, който му поставя диагноза - проблем с двата нерва на очите, като състоянието на едното е по-лошо.

Билкарите от магазина препоръчват тинкурата от маточина на Владислав, след като той обяснил, че се чувства изморен и има главоболие. Дори му я дават безплатно.

Служител в магазина обяснява, че според него тинктурите са безопасни. Той се представя като биотехнолог и магистър по безопасност на храните.

"За мен си ги правя или за някой приятел. Редовно консумирам от тях и не съм имал никакви странични реакции. Даже съм предозирал, за да видя какво ще ми стане, и определено не ми става нищо", обясни той. 

Вече няколко дни след приема на тиктурата младежите продължават да се чувстват зле. Тримата са подали жалби в прокуратурата, а случаят се проверява от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
25
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
тая маточина да не е била от оня вид с петте листенца?
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не е бил Бояришник?
5
0
 
27
 
! Отговори
ники преди 7 години
То и с лютеница става.
4
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съмнителна ми се вижда цялата история.Трима младежи търсят тинктура от маточина?!?Уж само на единият я дали,а я взели и тримата?Да вземат да им направят един тест за наркотици май ще е най-добре.
3
2
 
17
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Прав си колега,пийни си рикийката и си гледай живота,тия са търсили под мухата слон с тая тинктура измислена.И аз пия билки и хи уважавам много повече от леларствата,но не си ли пиеш вечер една тинктура от гриздов или сливов сок започват проблемите
2
1
 
51
 
! Отговори
хм преди 7 години
Първо, маточината е с успокояващо действие. Второ, тинктурите се пият по 20-25 капки, разтворени в чаша вода. Няма да са пили само тази тинктура и да са спазили дозировката, при описаните симптоми. Пък и странно звучи, трима младежи тръгнали да пият тинктура от маточина.
1
2
 
35
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Прости момчета! Няма да си пият ракия ами ... не ми се коментира.