Уж за тонус: Младежи се опияниха с тинктура от маточина

Тримата решили да повишат тонуса си, но си навлекли проблеми
8 мар 2017 09:00,
32
Уж за тонус: Младежи се опияниха с тинктура от маточина
Снимка: Flickr

Трима младежи си изпатиха, след като пили тинктура от маточина. Тя била приготвена в магазин за билкови продукти, който обаче няма лиценз за това.

За да подобрят тонуса си, Владислав, Димитър и Калоян си взимат тинктура от маточина от магазин за билки в Русе. Часове след първия й прием и тримата се почувствали зле.

"Усетихме изтръпване на устните, започнахме да фъфлим, необясним смях, стана ни замаяно, леко залитахме. Това продължи 2-3 часа, след което започна да ни става лошо. На следващия ден се събудих със страшен махмурлук, без да съм употребявал грам алкохол", обясни пред bTV Владимир Димитров.

Калоян е с няколко операции и отстранена щитовидна жлеза. Тинктурата се отразява най-тежко на него. Крайниците са му изтръпнали и го е втресло.

"Бях възпрепятстван от госпожата в търговския обект да посетя каквито и да било медицински специалисти. Аз се консултирах първо с нея. Тя ме убеждаваше, че няма нужда да ходя на никакви доктори и специалисти, а да се доверя на нея и че няма място за притеснение", обяснява той.

Въпреки това тримата си правят изследвания, а резултатите от тях ги стряскат - показателите са доста силно повишени от нормалните норми.

Владислав се консултира и с очен лекар, който му поставя диагноза - проблем с двата нерва на очите, като състоянието на едното е по-лошо.

Билкарите от магазина препоръчват тинкурата от маточина на Владислав, след като той обяснил, че се чувства изморен и има главоболие. Дори му я дават безплатно.

Служител в магазина обяснява, че според него тинктурите са безопасни. Той се представя като биотехнолог и магистър по безопасност на храните.

"За мен си ги правя или за някой приятел. Редовно консумирам от тях и не съм имал никакви странични реакции. Даже съм предозирал, за да видя какво ще ми стане, и определено не ми става нищо", обясни той. 

Вече няколко дни след приема на тиктурата младежите продължават да се чувстват зле. Тримата са подали жалби в прокуратурата, а случаят се проверява от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
2
 
! Отговори
Boiko преди 7 години
Като искат да си дигнст тонуса ....да си духат един на друг не да се занимават с глупости.Приличат на хора които им липсва секс и им е скучно ама не им стиска ...
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кви са тея наркомани бе ....срам и позор да ходят да се еб.. един друг ..вместо да се занимават с глупости .
25
1
 
3
 
! Отговори
Димо преди 7 години
Много е лошо да злепоставиш някой който не е виновен за нищо Тези момчета ще си платят цената рано или късноЖалко е само че и те са играчка на някой който търси скандална новина
24
2
 
4
 
! Отговори
Толева преди 7 години
Тези младежи работят в русенската кабеларка и явно имат връзка с бтв,затова този лъжлив репортаж се излъчи.Как можаха да го пуснат без мнението на поне един лекар? А те се преглеждаха къде ли не? Уронва се авторитета на 15 годишна фирма чрез скалъпени глупости без доказателства. Това са журналята....знаете какви!
23
1
 
3
 
! Отговори
Толева преди 7 години
До АнонименАз му подарих тинктурата и след като приятелят му изпадна в истерия ,лично го заведох в спешното. Констатираха,че му няма нищо.Интервюто с лекаря не се излъчи.Заплашвала съм ги била? Просто информирах прокуратурата. Шишенцето,което показаха е друго.На моето има етикет с упътване.Това не е за тонус,а за сън и не се пие в конски дози по обед.Ще ги съдя-всички,
22
0
 
5
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!! преди 7 години
много благодаря за прозорливостта на хората,които разбраха истината.общо взето цялата работа е нагласена по доста комичен начин, смятам че Калоян на интервюто и калоян на живо са различни хора!два дена след оплакването на младежа калоян,беше заведен на изследвания с пълна кръвна картина,които не показаха никакво натравяне! също така момчетата се похвалиха,че не са успели да уцелят дозата и са по-прекалили малко,както и че въобще не са го разредили! ето мисъл за мислене на репортерите-моля!
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не са пили "Манагуа" - приготвя се с мляко :)
20
1
 
4
 
! Отговори
Край преди 7 години
Това е от чая - "100 билки". Събира се с косата и кой не верва че са 100 - да седа да ги брои.
19
1
 
5
 
! Отговори
билкар преди 7 години
Тинктурата се приготва с 97%-ов етилов спирт.Приемът е винаги броени КАПКИ на ден.
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Варианта с пръскана с пестициди и торена билка също изглежда вероятен.Но тогава наистина са я пили чиста.
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми то тинктура се пие по няколко капки дневно.Тия *** са изпили едно шише.
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука има нещо гнило - тинктура да навреди на човек - че той да не е изпил 3 литра за един ден. Да вземат да си кажат какво са смесили и да не злепоставят хората... Хем бързо ще се оправят - доктори ще им назначат лечение, хем няма да се срамят.
15
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде сте сега хората, които толкова се радвахте на бояришника ? Иначе - дано се оправят колкото могат повече момчетата.
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление съвременните младежи са изключително неграмотни и глупави, дори едно упътване не искат да прочетат, а ако го прочетат -нищо няма да разберат ! Тинктурите се продават в малки грамажи - 50 - 100 -150 мл. и се разреждат. Как могат трима човека да се повредят само от тинктура, дори и да допуснем,че не са пили нищо друго.Ами няма как да стане. Тяхната работа ми прилича на - бил съм се бил напил и после съм се бил бил. Описаните от тях последствия може да са от синтетична дрога на хапчета
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не обяснят, как са я пили?То си има ФОРМУЛА (за разреждане) за прием на майчини тинктури (най-силните са те с максимум вещество).Ако са я пили чиста - ДУМИ НЯМАМ!Не съм дори фармацевт, но преди да пробвам нещо върху себе си, изчитам доста по въпроса.Всеки има право да е а*б*дал, но никой, освен него не е виновен за това.
12
2
 
5
 
! Отговори
до онбашията преди 7 години
Листата са 7, а не 5. Има и две малки до основата. Ама си личи, че не разбираш, защото плещиш глупости. Споменатата от теб билка няма как да доведе до такива беди.
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Махмурлук от маточина?Да не е била към литър 60 градусова тинктураа?
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Младежите са много прости, а уж имат телефони с интернет - срам! Чудят се, с какво да се надрусат и да се напият, без въобще да си правят сметка, че дори еднократните дози нанасят трайни увреждания, но не четат и не мислят, за това към 40 години започват да си заминават, не може цял живот нарко и алхо и да дочакаш старост!
9
0
 
13
 
! Отговори
as преди 7 години
както каза коментара по надоло няма как ако са спазили количеството да стане така, тенктурата от маточина се пие на няколко капки в разтвор, ако тия са я пили като сироп за кашлица проблема е техен, не обвинявайте билкарите
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Типичните резултати на псевдонауката. Непроверени домашни илачи се дават свободно на човек с оперирана щитовидна жлеза.Когато на мен ми дадоха преди като бях малък билки против нерви (май жълт кантарион), свърших в очния кабинет с болки и замъгляване.