Част от сграда се срути в Шумен, няма пострадали

Къщата е била паметник на културата от местно значение
13 мар 2017 19:40, Красимир Ангелов
8
Част от сграда се срути в Шумен, няма пострадали
Снимка: Булфото

Част от сграда се срути в Шумен. Къщата е паднала на ул. "Цар Освободител" 125, съобщава БТА. За щастие при инцидента няма пострадали.

По повод на срутения покрив и падналата част от фасадата от общинската администрация в града съобщиха, че къщата е била на художника Стефан Петров и е частна собственост, паметник на културата от местно значение.

От общината отчитат, че цялата грижа по поддръжката на имота е на собствениците. Единственото нещо, което общината може да направи в този случай, е да разчисти и да обезопаси временно района. Това вече е направено от работници на ОП "Строителство и благоустройство".

Теренът е почистен от падналите тухли и другите строителни материали. Възстановени са мрежата и лентата, с които е ограден тротоарът, за да не се преминава покрай опасната къща, уточняват от общинския пресцентър.

Изготвено е писмо от общинската администрация, което ще бъде връчено на собствениците. След него по най-бързия начин те трябва да предприемат мерки за трайното обезопасяване на сградата, така че тя да не създава опасност за здравето и живота на гражданите. В противен случай общината ще предприеме необходимите мерки и впоследствие ще търси по съдебен ред възстановяване на направените разходи, допълват от пресцентъра на администрацията.

Както Dnes.bg съобщи, само преди ден 13-годишно момче загина при срутване на постройка в Благоевград. Деца играели в изоставена едноетажна постройка между новите гробища на Благоевград и село Изгрев, когато плоча на сградата се е срутила отгоре им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: шуменсрутена сграда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опазваме си националното културно наследство с цената на денонощна работа. Възстановена е лентата по тротоара, уточняват от общинския през***център в Шумен. написано е и цяло писмо. До края на годината ще го пуснат по пощата.
7
0
 
1
 
! Отговори
Лилит преди 7 години
До Юне$$ко спиЮНЕСКО не се грижи за паметниците от местно значение. За тези паметници се грижим ние, защото те са минало, памет и грижа за него, настояще, гордост и пример за другите, и бъдеще, в което може и да се грижат "чужди", но всеки си има мнение по въпроса.Жалко е, че толерираме почин, в който безхаберието на собственика и безпомощността на администрацията раждат кошмари, които обезмислят всяка инвестиция.
6
0
 
1
 
! Отговори
хъ преди 7 години
Когато няма култура, логично е да няма и паметници, които да напомнят, че някога е имало.
5
0
 
1
 
! Отговори
Юне$$ко спи преди 7 години
а падат пак стариниЮнеско спиЮнеееско спи
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докарайте малко Белоглави лешояди.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спокойно, всичко е стабилно! Стабилно се разпадаме! Ако се върне онова туловище неграмотно и крадливо на власт, направо към терминала! Няма бъдеще за България.
2
1
 
4
 
! Отговори
Манчо преди 7 години
Моля проверете под руините за Варг, вчера го видях да спи под един кашон там и даже едно куче чишкаше по косата му
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
държавата се разпада вече и физически с рекордна скорост