Сградата убиец в Благоевград – незаконна

Строежът е бил изоставен преди повече от 5 години
13 мар 2017 17:45,
19

Срутилата се постройка в Благоевград, която уби 12-годишно дете, е била незаконна. Това установи проверка на общината. Инцидентът стана вчера, когато бетонна плоча се срути и затрупа деца по време на игра в недостроена сграда в покрайнините на града.

Още по темата

Мястото е предоставено на собственика, вече покойник, по Закона за собствеността и ползване на земеделски земи. Земята била дадена за засаждане на лозя.

"Земята е частна собственост. Върху нея е изградена незаконна постройка. Не сме имали никакви оплаквания и сигнали, за да бъде тази сграда проверена", каза пред Bulgaria ON AIR зам.-кметът на община Благоевград Янко Янков.

Строежът най-вероятно е изоставен преди повече от 5 години. Разграбени са тухли и арматурно желязо. Най-вероятно това е причината за рухването на бетонната плоча.

При инцидента пострада и друго дете, което остава в болницата в Благоевград с тежки наранявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Мда преди 7 години
Пак някой не си е свършил работата. Всеки си прави кой каквото реши и държавните органи никакви ги няма. Само пият кафета и искат по-високи заплати.Това вече се превръща в ежедневие и на никой не му прави впечатление.
13
0
 
5
 
! Отговори
Била е довършена преди 7 години
до етап груб строеж, затова не е узаконена. Собственикът е разчитал да постигне споразумение с онези, на които е възстановена собствеността върху земята. Но тези процедури у нас вървят бавно. Човекът е починал. Наследниците му едва ли са се отказали от тази недвижима собственост. Щели са да я довършат или продадат.Така че, няма основание тази постройка да се нарича "изоставена".Но вижте това на снимката. Крадливите набези на ромите са докарали постройката до това дередже. Да я възстановят!
12
0
 
7
 
! Отговори
Аз съм БЪЛГАРИН преди 7 години
Яворе,ако шведите не бяха влезли да берат,нямаше да има проблем.Писна ми парите ми да отиват у тях,а майка ми да преживява с 202лв пенсия.Като ти влезе швед в имота,постели му червен килим,аз имам лопата.
11
3
 
1
 
! Отговори
i'm преди 7 години
"Не сме имали никакви оплаквания и сигнали, за да бъде тази сграда проверена" Абе стига се оправдавали, че някой друг не е подал сигнал! Ваша е отговорността да се самосезирате, да проверявате и да организирате проверки и т.н, за да осъществявате контрол. А не данъкоплатеца да ви храни докато дерибействате по канцеларии и кабинети!
10
0
 
10
 
! Отговори
Някои не са научили преди 7 години
децата си, че за да има сграда, макар и недовършена, значи:1. Някой е работил;2. Спечелил е пари;3. Купил е строителни материали;4. Платил е на строители, които са се трудили, за да издигнат тази постройка до етап груб строеж.Някой не е научил децата си, че:1. Трудът е висша ценност, той ни разграничава от животните.2. Създаденото с труд се пази, чуждият труд се уважава.3. Парите са овеществен труд и на купеното с чужди пари не се посяга!Някой в маалата чувал ли е изобщо тези понятия?
9
0
 
11
 
! Отговори
Какво търси там, преди 7 години
на километри от дома си тригодишно дете? Защо по телевизията не ни покажат онази, която взима всевъзможни помощи само заради това, че е родила това дете и се предполага, че се грижи за него? Вместо това ни показват общинари и ги питат защо не е обезопасена сградата - с други думи, защо не са сложили денонощен караул до частна сграда, намираща се някъде в пустошта!Вероятно ние, данъкоплатците, трябва да финансираме подобна охрана, та да пази децата на онези, които са ги пратили ДА КРАДАТ
8
0
 
12
 
! Отговори
Чухме и по ТV преди 7 години
Разни институции се заканват да издирят наследниците на покойника, който е започнал да гради постройката върху земя, дадена му за ползване, а после реституирана. Такива недовършени по същата причина сгради има не една и две.Но наследниците ли са виновни. Как да обезопасят сграда в полето, след като дори сградите в градове и села не са защитени от набезите на шведите?!Кой е виновен? Виновен е онзи, който:1. Не е научил децата си, че ЧУЖДО НЕ СЕ ПИПА !2. Оставил е децата си без надзор!
7
0
 
13
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Очевидно е, че плочата е паднала понеже предварително са набрали тухлите, на които ляга ;)
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко, само два дена да си доиграят с къщата до кота нула.
5
15
 
0
 
! Отговори
Явор преди 7 години
До Аз съм БЪЛГАРИНГорко ѝ на тая държава, ако се счита за абсолютно нормално подобни постройки да си седят ей така в средата на нищото, да бъдат трошени до смърт и да няма инситуция, която да ѝ е работа да се справи с проблема. Не сте хора. Починало е дете. Пожелавам ви никога да не изпитате скръбта на почернени родители.
4
5
 
0
 
! Отговори
невинен преди 7 години
т.е. виновнин няма ???
3
0
 
15
 
! Отговори
Аз съм БЪЛГАРИН преди 7 години
Къде е бхк да извади умрелия и го осъди,че не си е демонтирал тухлите и желязото,преди да почине?Така кротко играещите шведчета нямаше да пострадат.
2
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо някак удобно се пропуска, че децата са отишли в чужда собственост да крадат?
1
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То кога ще е обвинението срещу общината, която не си е свършила работата - да събори незаконна и опасна сграда?