Лясковец почете паметта на убития командос Емил Шарков

На панихидата за 3 г. от смъртта му бе и МВР-шефът Узунов
8
Лясковец почете паметта на убития командос Емил Шарков
Снимка: БТА

Служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов участва в поклонението пред паметта на полицая Емил Шарков в Лясковец.

Шарков загина при специализирана полицейска акция в дома на Петко Савов Петков в Лясковец на 14 март 2014 година. При операцията за обезоръжаването на Петков бяха ранени още двама служители от специализирания отряд за борба с тероризма.

Петков беше осъден на доживотен затвор без право на замяна от Окръжния съд във Велико Търново за убийството на полицая и за опит умишлено да умъртви още петима служители на МВР.

Присъдата беше потвърдена от Апелативния съд през октомври миналата година. Въззивната инстанция потвърди, че Петков ще трябва да заплати и 380 хиляди лева кръвнина на роднините на Емил Шарков, както и 10 хиляди лева на един от пострадалите полицаи.

Днес, три години по-късно, пред паметната плоча на загиналия полицай в двора на СУ "Максим Райкович" беше отслужена панихида, предаде БТА.

На поклонението присъстваха родителите на Шарков, неговата съпруга, ръководството на община Лясковец и на училището, жители на града.

Тук съм, за да отдам почитта си към полицая Емил Шарков, който жертва своя живот, за да изпълни дълга си, заяви министър Пламен Узунов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: ЛясковецЕмил Шарков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
7
 
! Отговори
Учуден преди 7 години
И до днес не ми е ясно защо се случи всичко това??? Толкова куршуми за нещо, което можеше да завърши без изстрел...
5
1
 
13
 
! Отговори
Гого преди 7 години
И тези командоси евентуално ще обезвредят апартамент с бойци от Идил .Пази боже !
4
3
 
17
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
А некадърника Лазаров защо не е в една килия с Петков ! За него няма закон- той е невинен???1! Ако имаше малко съвест,до сега да се е гръмнал !! Жалко за младия човек.....
3
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който напада хора в домовете им рано сутринта, това го чака. Тежка му пръст.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
COMMANDOSITE VINAGI SA GEROI, A GEROITE VINAGI UMIRAT....JALKO ZA 4OVEKAT, AMA DA BE6E STANAL ADVOKAT ILI ZABOLAKAR. AZ POMNIA JORO INDIANECA OT BELITE BREZI- HUBAV 4OVEK BE6E, AMA NA LO6A RABOTA. BOG DA GI PROSTI !
1
1
 
19
 
! Отговори
не ми е до смЕх преди 7 години
Когато те командват *** началници резултатите са такива жалко за момчето и за семейството му ,а и за бай Петко зорлем го направиха най-страшния престъпник. Въпроса е кога гнилите ябълки ще потърсят сметка от авторите на "ювелирната" операция иначе всичко изглежда като прах в очите.