Очаква се поток от мигранти, засилват охраната по границата

Герджиков се срещнал тази сутрин с ръководителите на службите
14 мар 2017 21:20, Красимир Ангелов
47
Очаква се поток от мигранти, засилват охраната по границата
Снимка: Булфото

Служебният премиер Огнян Герджиков съобщи, че са предприети допълнителни мерки по охрана на българо-турската граница, защото се очаква, че може да има поток от емигранти през следващите дни.

Министър-председателят съобщи, че тази сутрин е имал среща с министъра на вътрешните работи, с ръководството на ДАНС и специалните служби, на която е била докладвана обстановката, включително и на българо-турската граница. Докладвани са и мерките, които се предприемат и подготовката в случай, че се наложи усилване охраната на границата.

Герджиков присъства тази вечер на церемония по връчване на награди за отговорен бизнес. Там той коментира и  освобождаването на медийния си съветник Иван Гарелов. Премиерът посочи, че в условията на предизборна кампания е абсолютно недопустимо да се нарушават правилата.

"Той за съжаление ги наруши и това е достатъчно основание, макар и с много голямо съжаление, да уволня господин Гарелов", каза премиерът и добави, че въпросът е принципен - на право и на морал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези всички 50 хиляди , които са влезли досега през турската граница никой не може да ме убеди, че е станало без помощта и на граничните ни полицаи .Първо трябва чистка, да се сложат нови некорумпирани родолюбци да пазят ,а продажниците на съд и в пандиза. Няма ли наказани, няма да има и оправия и ще се напълним за норматив .
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е ще видим колко я засилват охраната. Май, май само на приказки засилват.
30
1
 
11
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Крайно време е да започне да се стреля по границата,а каналджиите да бъдат съдени за държавна измяна(20г минимум и пълна конфискация на имуществото).Това,което се случва,не е бежански поток,а ислямско нашествие!И какво правим?Само го улесняваме!Все едно навремето да бяха отворили вратите на Виена за османлиите!
29
0
 
1
 
! Отговори
12 милиона мигранти преди 7 години
Германските СМИ съобщиха за плановете на баба Ангела по отношение на мигрантите. До 2060 година във ФРГ трябва да дойдат 12 милиона мигранти. Целта е, те да стабилизират намаляващия брой на коренното население. Според баба Ангела, без мигранти, ФРГ от 82 милиона население, ще стане на 67 милиона. Според баба Ангела, при положение, че всяка година във ФРГ идват по 300 000 мигранти, страната ще получи 13 милиона импортиран прираст.
28
0
 
3
 
! Отговори
of 23 преди 7 години
До Анонименпроблема е този,че такива като теб за пари ще продадат майка си,сестра си и дъщеря си....за държавата - да не говорим.
27
0
 
18
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Много ми е интересно...какво ще стане...ако ордите *** се юрнат пак?? Доколко европейците ще демонстрират "търпение , и толерантност" ! И по-специално немци , шведи, датчани, австрийци0...Бившия остблок вече ясно показа, че не ги иска! Още по интересно ще стане , ако ОТНОВО милион..два...щурмуват немската граница баш преди изборите през септември!
26
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да сме подготвени не за 50000, а за милион на секунда. Цяла Африка сега нази гледа.
25
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля някой да направи една онлайн петиция за миниране на границата! Дори и да не се стигне до миниране, поне ще се вдигне шум и най-накрая някой ще си направи труда да провери какво мислят българите по бежанския въпрос.
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой от властта не казва ясно какво ще се прави ако 50,000 бежанеца вкупом хукнат към територията ни.
23
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да се МИНИРА. Разбрахте ли? И после микрофони навсякъде, и след като гръмне някоя от мините - екипите отиват и я ПОДМЕНЯТ, за да спре следващия натрапник. В цялата история на двадесети век е било така, не разбирам защо трябва да експериментираме с доказано работещ модел.
22
0
 
30
 
! Отговори
месара преди 7 години
що да не изградим бетонна стена като в Германия , и си решаваме проблема с турците ! колкото ще да струва , не вярвам някой да е против , а ако има такива - вратата към турция ще е широко отворена !!! доматите и краставиците им не ни трябват
21
0
 
28
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Този какво чака?Да затваря границата с Турция!
20
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
трябва да се сложи човек през метър по турската граница, да видим как ще минат.охрана с техника, машини и жива сила до дупка. границата е суверинитет, който я премине незаконно нарушава суверинитета и трябва да бъде арестуван, съден по бързо производство, глобен и върнат в държавата от която идва в максимално кратък срок. тогава ще се научат на респекс и от къде трябва да минават граница. аз като пътувам чакам ли на опашка по КПП-та? Чакам, ще чакат и те! БАСТА!
19
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много *** народ, мнооогооо, ако някой тръгне да реже оградата ей-така пред очите на граничарите - какво ще го направят - ще го ръчкат обратно с прътове ли, какво? Стрелба на месо трябва, тези, които бягат от Турция не са бежанци а икономически емигранти или терористи.
18
11
 
7
 
! Отговори
Без Паника преди 7 години
Никога досега по никоя масмедия не са ги дали тези 3 млн.бежанци за които постоянно тръбят.При тия дрязги с Европа този фес поне 1/10 да беше пуснал досега.300хил.на Капитан Андреево или М.Търново(не дай Боже)орди,нима нямаше да видим досега.Абсолютен блъф и извиване на ръце от Турция.
17
47
 
7
 
! Отговори
БИВШ ОФИЦЕР преди 7 години
АЗ --НЕ СЪМ УБИЕЦ!НЕ СТРЕЛЯМ ПО БЕГЪЛЦИ ОТ ВОЙНАТА!ПО ТАКИВА БЕДНИ И ИЗМЪЧЕНИ ХОРА ---СТРЕЛЯТ САМО УБИЙЦИТЕ НА БКП/ДС!
16
50
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турците и арабите идват с парите си!Къв е проблема??!Нали ревете ,че сте бедни,бе....ха,хахаааааааааааааааа
15
21
 
7
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ НА КУБ!! преди 7 години
НИКОЙ НЯМА ВЕЧЕ ДА МИНАВА ГРАНИЦАТА ----НЕЛЕГАЛНОПРОСТО НАШИТЕ ТУРЦИ ЩЕ СИ СЕ ВЪРНАТ В БЪЛГАРИЯ --НАЙ-ЛЕГАЛНО , ЗАЩОТО СА С ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО!ХЕМ Е ЗАКОННО ...ХЕМ , НЯМА КОЙ ДА ГИ СПРЕ!!!!
14
1
 
11
 
! Отговори
граничар преди 7 години
Пазя границата добре. Ще се направя, че не съм видял Как Ахмед и Манафов се прегръщат на граничната бразда.
13
2
 
33
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Кога , казвате, започва отново минирането на границата?