Ограничават трафика в Албена за новия сезон

Строят 3 нови паркинга в комплекса
15 мар 2017 12:28, Красимир Ангелов
9
Ограничават трафика в Албена за новия сезон
Снимка: Булфото

През новия туристически сезон движението на автомобили в курортен комплекс "Албена" ще бъде ограничено. Целта е да се осигури спокоен престой на семействата с деца, както и на възрастните туристи и хората с увреждания, съобщават от ваканционното селище.

За целта ще бъдат изградени три нови паркинга, където летовниците ще могат да оставят автомобилите си. Ще има и безплатен паркинг с вход от пътя Албена"-Балчик.

През сезона безплатният престой за автомобилите ще бъде до 30 минути. За времето до 30 юни и след 1 септември туристите, които не са настанени в хотелски бази, ще заплащат по 6 лева за престой до 24 часа. Тарифата ще скочи до 10 лева в активния сезон - от 1 юли до 31 август, информират от ваканционното селище.

Мерките за достъп и паркиране се предприемат и за ограничаване на трафика, за да не бъдат допускани пътни произшествия, както и за опазване на околната среда, посочват от черноморския комплекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: мореалбенаЛято 2017
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Албена е много добър курорт но да вземат да оправят обзавеждането в хотелите и да си коригират цените безбожно скъпо е за това което предлагат.
6
2
 
7
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
Не е лоша Албената ,отвън и фоайето изглеждат много добре , но вътре само са сменили телевизора с нов иначе си като в соца .(това беше преди 4-5 години ,сега може и да са пооправили хотелите -тези на първа линия за тях говоря )
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Албена е единственият български курорт, който все още не е потънал в бетон. Страхотна плажна ивица, но и много зеленина. Като знам как вървят нещата сигурно и него ще модернизират, но дано не е скоро. Иначе румънци има много да. Както и германци и руснаци.
4
3
 
4
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 7 години
В градчето има няколко паркинга, и пак Лятото е пълно с коли на туристи, пуснати по "втория начин".
3
2
 
4
 
! Отговори
dadas преди 7 години
не съм бил в Албена, но доколкото чувам, там ходят повече румънци, отколкото българи
2
5
 
5
 
! Отговори
Бай Гого преди 7 години
Каквото и да си пишат ,става дума че искат да събиерат повечко пари , а не толкова за безопасност :-)
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой автоджамбазин ще го строи?