"Тракийска пролет": Българи и американци тренират

Съвместното военно учение край Пловдив ще продължи до 23 март
Обновена: 15 мар 2017 19:07 | 15 мар 2017 18:12, Веселина Йорданова
57
"Тракийска пролет": Българи и американци тренират
Снимка: архив, БулФото

Започна съвместната българо-американска подготовка „Тракийска пролет – 2017”, която ще се проведе в района на Пловдив до 23 март 2017 г.

В нея участват сили и средства от Министерството на отбраната, Българската армия, Министерството на вътрешните работи и Военновъздушните сили на САЩ в Европа, съобщиха от МО. 

От американска страна в съвместната българо-американска подготовка ще участват транспортни самолети С-130 Херкулес, както и инженеро-технически, обслужващ и летателен личен състав, а от българска – личен състав и формирования от Министерството на отбраната и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната, Силите за Специални операции, Военновъздушните сили, Военноморските сили, транспортен самолет "Спартан" и зенитно-ракетен дивизион.
 
По време на подготовката ще се изпълняват дневни и нощни учебно-тренировъчни и бойни парашутни скокове от самолети С-130 J "Херкулес" и "Спартан".
 
Българските и американските екипажи ще извършват тактически полети на малка височина, превоз на войски и товари, стоварване на тактически въздушни десанти и доставка на хуманитарна помощ за бедстващо население.
 
Съвместната българо-американска подготовка "Тракийска пролет" се провежда в изпълнение на Плана за съвместна българо-американска подготовка и учения в страната и чужбина през 2017 г.
 
Българските военнослужещи ще подобрят тактическите си умения и ще обменят опит по изпълнение на задачи, техники и процедури, с цел подобряване на оперативната съвместимост по стандартите на НАТО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви "американци" газят свещената Тракия? Бразилци, канадци, аржентинци, други... от целия континент Америка ли, за да се каже с основание "американци"? Държава Америка няма. Има грозна, подлизурска и раболепна, заплащано налагана узурпация на име. Това е чиста агресия и анексиране - съвсем не несъзнателно и невинно, от "езиково увлечение". Целта е подсъзнанието да го приеме безмисловно. А можеби Съединените щати ще претендират за Земя, или Космос?
6
2
 
15
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен3 По-вероятно е,нито един българин да не участва.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
IMA REZON AZ SYM SE KLEL V SOC RODINA I RUSIQ AI DAITE MI KALASCHIK I GLEI KO STAAA S NABORITE SCHTE VI PRYSNEM ZADNIKO ZA NORMATIV
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
S TIQ DA TRENIRASCH LI ILI ZADNIKA DA SI PAZISCH?
3
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При реални бойни действия, например срещу Русия нашите си сами. Нито един Американец няма да участва!
2
7
 
20
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Армията ни е 20000 реално при едно нашишкване срещу Русия, що си мисля че наборната с повиквателна ще е поне 350000 и тя няма да е проамериканска
1
6
 
26
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Тия,където влязат, не излизат, за разлика от руснаците. Справка-западна Европа след 2 св. война. Ако излизат, то е като бити кучета, с подвита опашка. Справка-Виетнам, С. Корея.