Варна преди лятото: Започва ремонтът на Аспаруховия мост

Трябва да приключи края на юни, за да не затрудни трафика през сезона
15 мар 2017 15:08,
15
Варна преди лятото: Започва ремонтът на Аспаруховия мост
Снимка: Черно море

Ремонтът на Аспаруховия мост започва днес и ще приключи до края на юни, информиира областният управител на Варна Тодор Йотов пред телевизия "Черно море".

"Финансирането е осигурено, а ремонтните дейности ще се извършат в най-кратки срокове, за да не се възпрепятства трафикът през летния сезон", заяви Йотов.

"Вече няма дълги ремонти, тъй като техниката, с която се работи е на ниво", допълни той.

До края на годината ще започне изграждането и на алтернативния подход към Пристанище Варна, каза още областният управител.

Той беше домакин на експертна среща по темата, на която присъстваха главният архитект на община Варна, представители на пристанищна инфраструктура, изпълнителният директор на пристанище Варна и новият изпълнителен директор на борда на директорите на пристанищния комплекс.

Срещата е била инициирана от пристанището, за да се търси подкрепа за стартирането на вече съществуващия проект за изграждане на алтернативния подход.

"Ангажирах се да съдействам за съгласуването на различните институции по темата. Получих доста сериозен аргумент от пристанищна инфраструктура за това, че проектът ще бъде реализиран и това е, че финансирането вече е осигурено", подчерта Тодор Йотов.

Пътят ще мине южно от съществуващата жп линия.

"По този начин ще се предотврати струпването на тежки машини, които пътуват към пристанището, на входа на Аспаруховия мост. Това е критична точка, която е в лошо състояние и една от причините е точно тази. Изграждането на алтернативен подход към пристанището ще облекчи преминаването по Аспарухов мост и ще съдейства за това да не се нарушава положеното покритие, особено след ремонта, който ще бъде извършен", обобщи Йотов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наливайте пари и в плажната инфраструктура. Пясъка е недостатъчен, заведенията са мръсни, няма добра комуникация за туристите, свържте Варна с Златни пясъци по някакъв начин , за да идват туристите до града по лесно. Или им организирайте градски транспорт. Измислете нещо това са пари,които губи целия град.
11
0
 
2
 
! Отговори
11 преди 7 години
Е и с лидерите ни е така
10
0
 
5
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
предизборно изнервяне ще има, кой ли ще е печелившия...
9
0
 
6
 
! Отговори
2016 преди 7 години
2016та му правиха от страна за влизане в града 3-4 месеца почти до края на юни сега явно почват другата страна да ги видм тоя път колко ще са кратки тея срокове!
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз да попитам! Кръстовището на стадион ''Спартак'' е от най обърканите кръстовища във Варна. Обясненението бе че е временно защото е път за втори ''Аспарухов мост''. И кога ще спре да е временно?
7
1
 
7
 
! Отговори
Сигура преди 7 години
Там папкат едни парички! И Бокича е вътре!
6
2
 
5
 
! Отговори
хаха до zoro преди 7 години
Много си прав , ще го ремонтират докато падне.
5
1
 
6
 
! Отговори
Сп??нс преди 7 години
Що и на мен ми се струва че като ходих миналата година във Варна и му правеха основен ремонт , като за последно , тъй да се каже.
4
0
 
6
 
! Отговори
zoro преди 7 години
ХАХАХА Тази година ремонта на Аспаруховия започва по рано от предните години...предсрочно един вид! От толкова ремонти накрая ще падне тоя мост!
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно е златна мина за общинарите този мост с вечните му ремонти
2
1
 
13
 
! Отговори
О не преди 7 години
Офффф пак ли, сега цяло лято пак задръствания, и то да бяха задръствания а то е направо ад, 1 час за два километра! До края на юни щял да бъде ремонта!!??! Да бе да, колкото беше предния, хората им побеляха косите! Навсякъде правят ремонти , но от България по-неадекватни няма, хората работят вечер - при нас в час пик, хората мислят как да облекчат движението- при нас как да направят тапа, хората работят на смени- при нас от 8 до 16 ч. с много почивки подпиране на лопатите!По-добре нищо не праве
1
7
 
7
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ преди 7 години
ЕЕЕЕ НАЛИ СКОРО ПРАВИХА РЕМОНТ НА МОСТА.... ПАК ЛИ ЩЕ ИМА.