КАТ с камера зад кофата – нередно, незаконно...

Без знак Е24 катаджиите нямат право да снимат автомобилите
16 мар 2017 08:53,
39
КАТ с камера зад кофата – нередно, незаконно...
Снимка: "Монитор"

Пътните полицаи от КАТ нямат право да засичат за превишена скорост и да снимат тайно автомобилите, коментират пред "Труд" експерти по пътна безопасност, след като във Facebook бяха пуснати измислени информации, че катаджиите през тази година щели да купуват камери, с които ще снимат зад храсти, от контейнери или кофи за боклук.

И по Закона за движение по пътищата, и по наредба на МВР от 2015 г. катаджиите са задължени да слагат пътен знак Е24 преди зоната за сработване на мобилни или стационарни автоматизирани технически средства и системи.

Ако табелата липсва, електронният фиш за превишена скорост може да бъде отменен при обжалване в съда.

Нещо повече – ако е поставен знак Е24, след него трябва да има камера, тъй като табелата е указателна, а не предупредителна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И що да е нередно.?! Манталитета ни е такъв, че трябва навсякъде да има камери и да снимат и да снимат.Или ви кефи касапницата по пътищата? Ако ви харесва, *** сложете палче надолу тука, да се види що за стока сме ние българите.
11
1
 
5
 
! Отговори
miko преди 7 години
В Бургас катаджиите си носят табелата Е24 и я поставят само за времето през което снимат.След това я демонтират и си тръгват. Също така се крият в храстите и крайпътните дървета(последният път ги видях малко преди магазин Джъмбо в посока Бургас).
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дори при поставен знак ефект има,защото те така го поставят,че когато го видиш и намалиш рязко вече са те снимали.И още нещо,има места където често залагат камери и тогава тези които минават редовно от там винаги намаляват защото не знаят след завоя дали е застанала камера.
9
0
 
13
 
! Отговори
:-) преди 7 години
А как се доказва наличието на поставен знак след като има издадено наказателно постановление въз основа на фотосесия? Разчита се на етичния кодекс на МВР ли?
8
0
 
13
 
! Отговори
светнат преди 7 години
Стара Загора е града с най-много стационарни камери, но 80% са само кутии. Тарикатите ги менкат и никога не знаеш дали кутията е наскоро "заредена".Работи безотказно :)
7
4
 
23
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 7 години
За да намалим драстично нарушенията по пътищата, трябва първо да закрием КАТ като вредна структура за безопасността на движението.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В нашия вход бабите са като камерите - всичко виждат и всичко чуват.
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такаааа, а какво става като няма камери - на София-Варна се сещам за няколко места, на София-Русе в Обвнова, както и на всички стационарни камери, които се ротират, т.е. има кутия, но няма камера. Много пъти съм засичал патрули с камери и не съм виждал знака, а почти винаги, когато съм го видял е бил забит в земята и почти не се вижда, все пак има изисквания и за знаците как се поставят.
4
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С това копуване на камери само харчат пари. Най-добре е Кат да се закрие и в колите да се вгражда операционна система, която да не позволява да се извършват нарушения.
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставете катаджиите да снимат. Рано или късно от тях ще се пръкне някой талантлив оператор, който да ни отсрами в Холивуд.
2
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимена ние да се избиваме всеки ден- ежеминутно!
1
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАТ-ТАЗИ ВРЕДНА И ОПАСНА ЗА ЖИВОТА НА ХОРАТА РЕКЕТЬОРСКА ОРГАНИЗАЦИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЕ!