Кметица на Златица взела парица? Обвиниха я!

Иванова ощетила общината с над 1 млн. лева
16 мар 2017 12:30,
19
Кметица на Златица взела парица? Обвиниха я!
Снимка: BTV

Специализирано звено "Антикорупция" – СГП привлече като обвиняема Магдалена Иванова – кмет на община Златица за престъпление по служба, с което общината е ощетена със сумата от 1 056 806.44 лева, съобщиха от прокуратурата.

Тя е обвинена заради ремонт на училище на обща стойност от над 2 млн. лева. Вместо да проведе обществена поръчка, през 2014 г. Иванова сключила анекс към договора с фирмата, която е построила школото през 1992 г.

Строителите получили пълната сума за изграждане на топла връзка между корпусите – над 2 млн. лева, но работата все още не е приключила.

Освен това, строително-техническа експертиза е установила, че има неизвършени или некачествени дейности за около половината от дадените пари – над 1 млн. лева.

Магдалена Иванова е с мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 10 000 лв. Прокуратурата ще поиска от Окръжен съд - София да отстрани от длъжност кмета на община Златица Магдалена Иванова до приключване на наказателното производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Бивш ученик преди 7 години
До Активист на БКПТочно от вашите е.Беше кофти човек още като учителка в техникума в Пирдоп.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Активист на БКПТочно от вашите... е, и познай сега за кого са нагласени част от паричките.
14
2
 
4
 
! Отговори
румен преди 7 години
До Суека Пич, прегледай се! Не може с тая мантра за ДС цял живот да си оправдаваш комплексите.
13
0
 
9
 
! Отговори
Летящия Честмир преди 7 години
Много охранена таз' кметица. Трябва да поработи в трудов лагер, докато изработи щетата + 30% лихва.
12
1
 
3
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Тая не е от нашите ,от СДС е !!!
11
0
 
10
 
! Отговори
Суека преди 7 години
Е как защо са угоени защото са "БИВШИ" комунистически кадри каквито са всички партии ! И в университети , и в институции , и в президенство , и в полиция , и при военните , и в общините , и в училищата и т.н. и т.н. НАВСЯКЪДЕ ИМА ДС-ари и хора с червени книжки или техните родилите и роднини са били такива === ЗАТОВА НЯМА ОПРАВИЯ НИКОГА те си мислят ,че е МОНАРХИЯ и само те *** могат да са на ВЪРХЪТ НА ХРАНИТЕЛНАТА ВЕРИГА !
10
0
 
7
 
! Отговори
До Сминдух енд чесън преди 7 години
Браво Сминдух енд чесън, много хубаво стихче. Развесели ме..... отказах се да коментирам новината...Хубав и усмихнат ден! :)
9
5
 
10
 
! Отговори
Гробаря преди 7 години
стига с този ГЕРБ бре! Кражбите и корупцията не са започнали с раждането на Борисов! Корупцията в България е отпреди Освобождението на България от Османска власт...Българина е пасивен, мнителен и объркан...Търсете правата си,пускайте сигнали и жалби до институции
8
0
 
33
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Преди да щипне парица таз кметица на Златицае целувала ръчица на големия бащицано явно е искала от пълната паница да гребе само със своята лъжица
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това дебелото крало та крало, но и яло та се съдрало. И ще бъде осъдено ли? Нема начин, защото тя не е крала само за себе си. Давала е на Батко от Б, а Батко си има един Тлъстак за гл.прокурор, който си е назначил да му покрива далаверите.
6
1
 
11
 
! Отговори
Дедо Цецо преди 7 години
Кметица на Златица,друса цица и пляска с мекица.Браво Днес.Мерената реч се продава по-добре.
5
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кметицата на Златица, взела парица, защото е герберска хубостница.
4
0
 
10
 
! Отговори
aaayy преди 7 години
ami to ima zashto izglejda gladna
3
2
 
21
 
! Отговори
Бум преди 7 години
Някой изненадан има ли? Ние народа вече свикнахме, всеки краде кой както може, ущетява държавата и накрая нищо.Е бати и *** безхаберие.
2
5
 
31
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Еми напишете , че и тази е поредната ГЕРБЕРКА използвала поста за лична облага. Ще си остане само с паричната гаранция и ще си продължи като пловдивския кмет.Тук ако не крадеш по служба значи си завършен ***.
1
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кметица на Златица взела парица, пържолки яко яла, стана слоница!Като кашалот се е растлала,само на зеленчуци мигар е карала!