Вандализъм остави отпечатък и върху кораба-музей "Дръзки"

"Това не е първа подобна проява на хулиганство"
16 мар 2017 15:17,
37

Снимка: Пламен Гутинов, Черно море

12
Поредна проява на вандализъм застигна кораба-музей "Дръзки" във Варна, съобщават от Информационна агенция "Черно море".

Надписи със спрей загрозяват единствения в света запазен военен кораб от този клас.

"Това не е първата подобна проява на хулиганство", заяви Мариана Кръстева, директор на Военноморския музей, като увери, че ще се вземат мерки за почистването на надписите.

"И преди е имало подобни случаи. Невинаги успяваме да хванем извършителите в крачка, а когато това се случи, в чести случаи хулиганството е от страна на тийнейджъри, които не носят наказателна отговорност и всичко приключва с мъмрене от страна на полицията", допълни още директорът на музея.

За съжаление, в случая се разчита на съвестта на младите вандали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е като комунистите се върнат на власт.Започва повсеместна разруха и деградация.И като БСП дойдат отново на власт с коалиционния им партньор ДПС и по-лошо ще става.
34
0
 
3
 
! Отговори
До 31 и 33 преди 7 години
Кой тийнейджър се е забавлявал чак толкова с вицове за Тато бе, той Тато се е смял пръв на тия вицове по време на закуска! Сега е пълно с ненаказуеми дечица на мутри, бройката е насравнима с онези по татово време.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 27Не само в Бойчиновци, а на доста места си имаше ТВУ (превеждам за който не знае Трудово-възпитателни училища).
32
0
 
5
 
! Отговори
Морски преди 7 години
Зачестиха хулиганските прояви и престъпленията извършени от непълнолетни. Крайно време е да се вземат мерки. След като няма възпитание, трябва да има страх.от наказание.
31
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 27Ама си в голяма дилюзия!!! Имаше Бойчиновци за тези които разказваха вицове за Тато! А от татовото котило правеха най-смелите бели защото бяха недосегаеми! Нещо като сега депутатски имунитет и прочие! Символът на Варна трябва да се прекръсти от Ръдетски - Титаник!
30
0
 
4
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
бе Горанети к у .о парче, що за глупусти спамиш, военния музей в София в залите на метрото ли да си прибере експонатите, ако въобще знаеш за какво става дума....
29
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 30Вие "го" цените! Ами след като го цените като "символ" защо не направите подписка до общината която (би трябвало) да се погрижи и съответно поеме необходимата реставрация на този велик символ на града! А защо на вашата местна община не и е зор за този символ??? А ако "художника" беше (по онова време татово) синче на някой татовски "царедворец" мислиш ли че щеше да влезе в ТВУ???
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е част от историята, но като чета някой коментари тук, става ясно че на много хора не им пука. Всъщност вече на никой нищо не му пука. Затова ще изчезнем. Аз съм от Варна и този кораб както и цялата морска градина са символи на града. Нещо което за радост, много варненци знаят и ценят. А тези к...пелета наистина ако беше друго време, а не чалгарска анархия, щяха да са в ТВУ директно.
27
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 27Заради такива като "тато ти" сме вместо РЪДЕТСКИ - РЪЖДЕТСКИ! :)))))))))
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе накрая ще го гепи някой мигрант за да се добере до Швеция! Българите пак ще цъкаме и няма да вярваме! А за историята ни - срам и резил заради сегашното ни положение!!! Щом не сме се поучили от нея кел-файда че я знаем!!
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За такива хулигани имаше по татово време Бойчиновци. Там имаше ТВУ затвор за малолетни провинили се хулиганчета. Хем учеха хем работеха хем в килии спяха. Там ги учеха на ред и дисциплина. Като си излежаваха присъдите ставаха по тихи от водата и по ниски от тревата. Възпитателите им бяха много адекватни във възпитателната дейност. Правеха ги като навити пружинки. А сега същите тези хулиганчета айдучета и изнасилвачи им дават условни присъди и те си продължават дейностите. Е това държава ли е?
24
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя ръждата го е изяла целия те за някакъв надпис са се разтревожили.Предавайте го за скраб и да се решава въпроса.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само като чета коментарите ми става ясно, че българина не си познава исторяита ама иначе голям патриот ама патриотизъма му се ограничава с Ботев и Левски. Другото няма значение. Бетер сте от македонците.
22
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дайте го на НАСА да го изпрати в космоса! Можем даже да го натоварим със всичките членове на сегашния български парламент!!!
21
9
 
1
 
! Отговори
Горан преди 7 години
В музеите има охрана, нали? Тогава защо кораба са го пльоснали там, под открито небе само ограден, и разчитат на милостта на природните стихии, и възпитанието на хлапетата? Да го бяха прибрали някъде на закрито. Ще кажете, че няма къде... Ами, като няма, няма да се оплакваме, че са надраскали кораба, и толкоз!
20
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже! Цяла статия за една купчина старо желязо! Като му е токова "рядък" класа на този "параход" че вземете го продайте на търг или го реставрирайте! Оставили сте го да гние па пищите че някой иска да прави любов на палубата и съответно го е индикирал чрез модерен вариант на тебеширче!
19
0
 
11
 
! Отговори
Webley revolver преди 7 години
Мъмренето за такива нагли прояви на неуважение и вандализъм е нерелеванто. Такива ***, когато бъдат сгащени на място да драскат, трябва да бъдат и на място смазвани брутално от бой. После се викат родителите и процедурата се повтаря. След като се възстанови от боя, му се връчва четка за рисуване в детски скицник и да пребоядиса с нея целият кораб. Като го пребоядиса веднъж, да го пребоядиса и втори път. После като види спрей, ще се изпуска в гащите. Така трябва.
18
1
 
3
 
! Отговори
гого преди 7 години
до Горанс кльон, часови на пост или с патрул който да обикаля искаш охрана на кораба. Нали се сещаш таз драсканица че се прави за 15 секунди и после обратно през оградата
17
4
 
1
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Интересно, военноморския музей има ли охрана, и ако има, тя къде е била? Не е нормално исторически паметници да се оставят на нечия съвест, особено вандалска! Доколкото знам, във всеки музей експонатите се пазят, или би следвало да се пазят много отговорно, а този кораб си е историческа ценност, и следва да бъде охраняван!
16
4
 
3
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
кокооще малко ще се скараш на хората че не му пали двигателя, ходи купи две баки боя сива от най йефтината както му казвате по варнески и маай с четката.