Едно българско село: Живот на вересия и сграда за милион

Балетна зала чакат напразно желаещи за танци, но такива няма
18 мар 2017 19:36,
87
Едно българско село: Живот на вересия и сграда за милион
Кадър: Нова телевизия

Хората в едно българско село живеят като хората в много други български села – на вересия, потънали в дългове. Но селяните в Дългоделци имат нещо повече от другите – лъскави балетни зали, киносалон и фитнес.

Екстрите са част от европроект за 1 милион лева. Въпреки че ползването им е безплатно, вече пет години никой в Дългоделци не иска да играе балет. 

Залите се помещават се в сградата на бившето училище на село Дългоделци, преустроено в многофункционален център за социални, културни и спортни мероприятия.

В Дългоделци са останали по-малко от 900 души. Те са бедни, ходят с галоши, срамуват се, че нямат дрехи и са потънали в дългове за хляб, олио, леща и боб, разказва историята “Нова телевизия“.

Всеки коридор на многофункционалния център има кресла, готови да посрещат десетки посетители.

За внуците, които през лятото се връщат в Дългоделци, общината е предвидила и още по амбициозна програма - балетни зали, в които обаче никога не е имало балетни танци.

Пробвали са народни, но без успех. Подобна е и ситуацията с идеята в сградата да се трупат и почитатели на седмото изкуство.

"Не съм съгласен с вас, че няма кой да го ползва, защото смятате ли, че трябваше да оставим сградата да се разруши, защото община Якимово не разполага с такива средства, че да може да го ремонтира", заяви Георги Георгиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите, ако и този път направят ГЕРБ първа сила след изборите, вече няма да ги съжалявам
50
2
 
30
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
В нашето село нямаме още канализация....
49
4
 
47
 
! Отговори
роу преди 7 години
Този модел на управление наложен от ЕС и САЩ се нарича ОМРАЗЕН ДЪЛГ....прочетете как в Еквадор разрешиха проблема/ изгониха МВФ И СБ и конфискуваха всичко на предишните управляващи ...преди това ги осъдиха и вкараха в затвора...ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ И У НАС
48
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навремето си мислех, че ГЕРБерастията е само глупост и некомпетентност, сега обаче се уверих, че това е алчност, наглост, крадливост и безочие.
47
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пътищата по селата дупка до дупка те какво правят
46
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герб ограбиха държавата и ни заробиха с кредити почти колкото крадците на Костов.
45
3
 
61
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Поредния пладнешки герберски грабеж.Така е навсякъде, където е минала алчната герберска ръка.Направиха пречиствателни станции в села с 10 човека и спортни зали в махали ,където няма нито едно дете.Само и само да приберат едни пари.Най-много обаче откраднаха от калпавия асфалт ,диамантения стиропор и телта от границата.Милиарди потънаха в дълбоките герберски джобове.
44
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
,,Лебедово езеро" едва ли, по скоро ,,патешки гьол", или пък,,Лешникотрошачката", където бабите, ще чупят оре'и.
43
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АМИ ТЯ Е ОТ ГЕРБ-НИТО МОЗЪК ИМА, НИТО Е РАБОТЛИВА, ЧЕ ДА СПРЕТНЕ И НА ВАС ЕДНА БАЛЕТНА ЗАЛА ПОНЕ.
42
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е резултатът от управлението на ГЕРБ. Харчат се милиони за никому ненужни сгради, зали, стадиони с единствената цел да се краде
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДЪЛГОДЕЛСКИЯТ БАЛЕТЕН ТЕАТЪР КОГА ЩЕ ПРЕДСТАВИ "ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО"
40
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧЕ К`ВО МУ БЕШЕ НА ОРЕШАРСКИ.ЧОВЕКЪТ РАЗБИРА ОТ ИКОНОМИКА, ВИ5СОКООБРАЗОВАН, ГОВОРИ ЧУЖДИ ЕЗИЦИ, НЕ Е ПОЖАРНИКАР, НЕ Е КРАДИЛ , НЕ Е ВЪРТЯЛ БУХАЛКИ
39
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП и това е, по-лошо няма да стане !Това в момента е смешна държава, ненужна на гражданите си.
38
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ме интересува миризлив ли си или не. Но че си глупав е сигурно. Познай от три пъти при чие управление българите стигнаха дъното и заплатите им станаха най- ниските в Европа. Ако можехте и за това да излъжете щехте да го направите, ама нали има интернет та можем да направим справка.
37
17
 
6
 
! Отговори
изнервен преди 7 години
Ало, миризливия червен каскет. По-голяма излагация от управлението на Олигошарски имаше ли, бе ***? Катастрофа за страната, а него сега го е срам да се покаже на улицата. Айде скрий се, червен плондер.
36
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало, гербера! Стига с тоя Орешарски, излагате се.
35
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ес е готов да даде пари за всичко само да не е някое предприятие или заводче. Понеже българина трябва да дава пари за техните стоки. А ако построим завод продукцията може да искаме да я продавме в ТЕХНИТЕ пазари. Ужас. Ако пък ако някой и без техните пари започне нещо да произвежда веднага му слагат лимит да не ги засенчи случайно. И даже ни убеждават, че е много хубаво Европа да е на две скорости.
34
21
 
5
 
! Отговори
изнервен преди 7 години
До всичките разни плювачи срещу ГЕРБ по-долу. А бе като си пишете ***.ите коментари, поне направихте ли си труда да проверите преди това кога, как и от кого е строено това. Да не се окаже, че е от ония проекти, които Орешарски ги раздаваше на червени и турски общини. Аз поне знам, че Якимово е тъмночервена община.
33
4
 
2
 
! Отговори
хайдутин преди 7 години
До Еврика!Дай Боже повече полякинчета и турчиляк вместо българите да се трепят за два лева от един убит турчин по 2 000 евро и после при полякините.
32
2
 
32
 
! Отговори
Минаващ преди 7 години
Тази глупост с балетните зали в село без млади хора е дело на ГЕРБ. По тяхно време се правеха ненужни неща за хората, но нужни за някой, който прибира печалбите. Хубаво е журналистите да проверят коя приближена фирма е взела парите и дали има и други подобни изпълнения. За съжаление няма да го направят, защото Нова телевизия обслужва ГЕРБ.