Питбул разкъса до смърт куче пред погледа на 1,5-годишно дете

Ще има ли последствия за собственика?
Обновена: 18 мар 2017 12:26 | 18 мар 2017 12:25, Александър Попов
144

Това е Рая на операционната маса. Снимка: Facebook

Истински ужас преживя майка с малко дете в Плевен. Както всеки ден, те разхождали пред блока двете си кучета, порода Джак ръсел. Изневиделица те били нападнати от питбул, който го разкъсал пред очите на стопанката и 1,5-годишното й дете женското куче Рая.

С усилията и на случайни хора двете кучета били разтървани, а Рая била закарана във ветеринарен кабинет. Лекарите установили разкъсани тънки и дебели черва, перфориран бъбрек, коремната стена била раздробена. Започнали спешна операция, която продължила над 4 часа. Стопаните взели кучето си след операцията, но в крайна сметка то не издържало интервенцията след нараняванията и вечерта починало.

"И аз и детето ми бяхме в шок", разказа пред Dnes.bg Надежда, собственичка на убитото куче. Тя е решена да търси правата си и е сигнализирала общината и прокуратурата за случая.

"Питбулът е в къща, в близост до нашия блок, прескочил е оградата и ни нападна. По принцип нито един от съседите не си разхожда кучетата в близост да тази къща, защото и друг път е проявявал агресивност", връща лентата в злополучния ден Надежда.

От общината са започнали проверка по случая, но техните правомощия стигат да установят дали питбула притежава необходимите документи, дали е чипиран, дали се плащат данъци.

Сигнализирана е и полицията, но там собствениците срещат различно отношение. Докато част от разследващите взели случая присърце, един от разпитващите принизил случая до заключението "Какво толкова, все пак са кучета".

"За мен това е убийство. Трябвали да чакаме да бъде нападнат и човек? А какво щеше да стане ако кучето беше нападнало малкото ми дете?", задава своите въпроси Надежда. Затова е сигнализирала и прокуратурата за случая.

Собствениците на агресивното куче са ги посетили в клиниката, докато е текла операцията на Рая, и са предложили да поемат лечението. Но собствениците отказали и решили да си търсят правата.

Питбулът е собственост на Николай Диамандиев, а неговият син - Петър, дори си е позволил да отправя заплахи към съпруга на Надежда.

"Само главоболия ще си създадеш, не знам защо се напъваш толкова", написал Петър. За тези заплахи също е сигнализирана прокуратурата в града.

Редакцията на Dnes.bg се опита да се свърже със собствениците, но те не отговориха. Във всеки един момент сме готови да дадем право на отговор и за тяхната гледна точка по случая. Ще следим и продължението на неприятния инцидент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: кучеПлевенпитбул
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
30
 
! Отговори
Кучелюб Котков преди 7 години
Моля да прибирате гофната на домашните си любимци! Не е въобще красиво до дръвчетата и по градинките да е осрано! Там играят малки деца, а изпражненията пренасят болести! И мирише, ако по невнимание се настъпи!
9
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Питбулите трябва да се забранят, не защото са агресивни, а защото собствениците им са ***.
8
23
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има питбули кротки като агънца, всичко е до собственика.
7
0
 
7
 
! Отговори
до Гьончев преди 7 години
Щото, предполагам, са хем алчни, хем мързеливи. :)Сигурно са поставили wildcard да цензурират всички писания на латиница, които завършват на точка беге/ком/орг и т.н.
6
1
 
29
 
! Отговори
Ro преди 7 години
Кви полицаи, кви 5 лева... Вика няколко здрави момчета да го направят на пихтия и се приключва. Аман от самозабравили се батки с тънки пи*оци, които си избиват комплексите чрез животните.
5
2
 
59
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Отглеждащите куче порода питбул са за куршум в главата и кремация по бързата процедура. Този тип хора имат толкова много ментални отклонения, че това ще спести време, пари, несправедливост и много човешки животи!
4
0
 
64
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Питбул, БМВ и анцунг адидас- типичен *** с сериозни психически проблеми!
3
1
 
4
 
! Отговори
Харалан преди 7 години
До Реджи: Недей да петниш името Господне!
2
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Граждански иск за вреди и причинено страдание. Добро, лошо като кучето ти направи мизерия, плащаш.
1
2
 
6
 
! Отговори
Горчив Гьончев преди 7 години
Защо сте се самошунтирали и на Dnеs.bg излизат звездички?!?